50 Years of Porsche Targa, by State of Art

 

* De zeven generaties van de Porsche Targa samen in Autoworld.

* Tentoonstelling van een tiental modellen uit privécollecties.

* Een uniek decor dat speciaal voor dit evenement werd gecreëerd. 

In 1965, tijdens het autosalon IAA in Frankfurt, presenteerde Porsche de eerste Targa aan de pers en het publiek. Een halve eeuw geleden dus. Sindsdien is dit model toegetreden tot de eregalerij van de automobielgeschiedenis, met name dankzij zijn unieke, tijdloze en onmiddellijk herkenbare koetswerklijn. Om de 50e verjaardag van de Porsche 911 Targa te vieren wordt in Autoworld een tijdelijke tentoonstelling georganiseerd, waarin de geschiedenis van de zeven generaties van deze legendarische Porsche wordt verteld: van de eerste 911 Targa met soepele achterruit tot de gloednieuwe 911 Targa 4S.

 

In 2014 beleefde de nieuwe 911 ‘991’ Targa zijn wereldpremière op het internationale autosalon van Detroit. Voor dit model combineerde Porsche het klassieke concept van de 911 Targa met een zeer moderne dakconstructie. Deze nieuwe Targa wordt gekenmerkt door zijn typische rolbeugel in de plaats van de B-stijlen, een beweegbaar dakpaneel boven de voorzetels en een bolle achterruit zonder C-stijlen. Deze Targa biedt keuze tussen drie motorvarianten, maar is uitsluitend verkrijgbaar met vierwielaandrijving.

 

Dankzij de State of Art Classic Porsche-collectie en de steun van verscheidene privéverzamelaars zullen een vijftiental Targa-modellen tentoongesteld worden in een decor dat speciaal voor de gelegenheid werd gecreëerd en verwijst naar de ‘Targa Florio’, een beroemde wegrace die tussen 1906 en 1977 werd georganiseerd in Sicilië en waarvan de naam ‘Targa’ is afgeleid.

 

De aanwezigheid van de volgende auto’s werd intussen al bevestigd: rode 911 Targa Soft Window 2.0 van 1967, oranje 911 Targa 2.4T Ölklappe van 1972, 911 Targa Nederlandse Rijkspolitie van 1974, gele 911 Targa 2.7 van 1975, zilvergrijze 550 Spyder 1500 RS van 1955, Martini RSR Replica.

 

Waar? Autoworld - Esplanade van het Jubelpark, 1000 Brussel.

Wanneer? Van 5 september tot 1 november, elke dag van 10 tot 18 uur.

Hoeveel? Volwassenen: € 9; senioren en studenten: € 7; kinderen van 6-13 jaar: € 5; kinderen jonger dan 6 jaar: gratis.

 

Meer informatie: www.autoworld.be of 02/736.41.65.

Contacteer ons
Over Porsche

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.
  • Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018. 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos