6 Uur van Spa-Francorchamps: Porsche op volle kracht in de Ardennen

 

  • Na de overwinning in Silverstone mikt Porsche met zijn 919 Hybrid op de dubbel in het WEC
  • Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2016: spektakel verzekerd
  • Porsche nadrukkelijk aanwezig in de paddock

Dit weekend houdt het FIA Wereldkampioenschap Endurance halt in België, voor de 6 Uur van Spa-Francorchamps, de tweede manche van het FIA WEC 2016. Romain Dumas (F), Neel Jani (CH) en Marc Lieb (D) wisten met hun Porsche 919 Hybrid #2 de seizoensopener in Silverstone te winnen en zijn vast van plan om op hun elan door te gaan. Brendon Hartley (NZ), Mark Webber (AUS) en Timo Bernhard (D) moesten na een spectaculair ongeval met hun Porsche 919 Hybrid #1 helaas voortijdig de strijd staken, maar zij zijn nu belust op revanche. De 6 Uur van Spa-Francorchamps worden beschouwd als de traditionele generale repetitie voor de 24 Uur van Le Mans en de twee Porsches 919 Hybrid #1 en #2 zullen in Spa dan ook over bepaalde aërodynamische onderdelen beschikken die bij de volgende editie van de Franse etmaalrace zullen worden gebruikt.

 

Voor D'Ieteren Porsche Import is dit weekend in het teken van de snelheid en endurance ook een uitstekende gelegenheid om de steun aan diverse sportprogramma's van Porsche te bevestigen. Autosport maakt deel uit van het DNA van het merk en Porsche Import was het aan zichzelf verplicht om, met de onvoorwaardelijke steun van het officiële netwerk, om nadrukkelijk aanwezig te zijn bij dit evenement dat als één van de belangrijkste van het Belgische seizoen wordt beschouwd. Het officiële Porsche-netwerk kon niet anders dan deze onmisbare afspraak te steunen.

 

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux

 

In het voorprogramma van het Wereldkampioenschap Endurance is het Ardense circuit dit weekend ook het decor voor de eerste manche van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2016. Met niet minder dan 31 911 GT3 Cup aan de start is deze monomerkencup aan zijn vierde jaargang toe. De grote vernieuwing voor 2016 is uiteraard de samenwerking tussen de Cup Benelux en de Porsche Carrera Cup Frankrijk. In Spa, eerste van zes wedstrijden van het Porsche GT3 Cup Challenge Benelux seizoen, ziet de startgrid voor de twee sprintraces van 30 minuten, één op vrijdag en één op zaterdag, er alvast uitstekend uit, met een dertigtal Porsche 911 GT3 Cup aan de start.

 

Het Porsche-netwerk is ook in deze competitie heel actief. Zo steunt het Porsche Centre Mechelen de deelname van Koen Wauters met de 911 GT3 Cup #14 van DVB Racing en wordt Kronos Porsche Centre Gembloux vertegenwoordigd door Didier Van Dalen, die trots het nummer #911 op zijn bolide van het Zwitserse Fach Auto Tech zal dragen. Ten slotte is er nog het Belgium Racing team van Patric Derdaele, dat met de steun van Porsche Centre Antwerpen twee 911 GT3 Cup inzet voor Yannick Hoogaars (#98) en Dylan Derdaele (#99).

 

Viercilinder in de schijnwerpers

 

De Porsches 919 Hybrid gaan in Spa nog maar eens voor de overwinning in de Belgische manche van het Wereldkampioenschap Endurance. De LM-P1's, voorzien van een hybride technologie, beschikken ook over een vernieuwende V4-benzinemotor, met een cilinderinhoud van amper 2 liter. De nieuwe Porsche 718 Boxster, dit weekend aanwezig in de paddock, is eveneens uitgerust met een viercilinder die prestaties aan sober verbruik koppelt. Die krachtbron werd ontwikkeld op basis van de gegevens die in de autosport werden vergaard. Dit weekend krijgen zo een 400 klanten niet alleen de gelegenheid om de Porsche 919 Hybrid en de Porsche 911 GT3 Cup van heel dichtbij te bekijken, maar kunnen ze ook verschillende modellen uit het Porsche-gamma aan de tand voelen, via een testrit op de mooiste wegen in de streek rond Spa-Francorchamps.

 

Afspraak dus op 6 en 7 mei op het mooiste circuit ter wereld, voor een evenement waarbij Porsche eens te meer zal kunnen bewijzen dat de autosport een integraal deel uitmaakt van haar DNA.

Contacteer ons
Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/


D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos