6 Uur van Spa-Francorchamps: tweede plaats voor de Porsche 919 Hybrid #2

 

  • Een bewogen race in de hitte van Spa-Francorchamps
  • Neel Jani, Romain Dumas en Marc Lieb verstevigen hun eerste plaats in het kampioenschap
  • Heel wat spektakel in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2016

Porsche, sinds de 24 Uur van Le Mans 2015 ongeslagen in het wereldkampioenschap, scoorde dit weekend in Spa-Francorchamps opnieuw een podium. Na een door de hogere temperaturen heel zwaar gemaakte race op het Ardense circuit tikte de Porsche 919 Hybrid #2 van Neel Jani, Romain Dumas en Marc Lieb als tweede aan, ondanks een technisch probleem

 

Voor Porsche nam de 6 Uur van Spa-Francorchamps een ideale start. Na de kwalificaties stonden de beste prestaties op naam van Brendon Hartley en Timo Bernhard op de Porsche 919 Hybrid #1, die de beste gemiddelde rondetijden wisten neer te zetten. De Nieuw-Zeelander en de Duitser gingen de andere Porsche 919 Hybrid van Marc Lieb en Neel Jani vooraf, onder de bewonderende blikken van Mark Webber en Romain Dumas, die aandachtig toekeken vanuit de Porsche-box. De twee 919 Hybrid bleken bijna twee seconden sneller dan hun naaste achtervolgers in LM-P1.

 

Spetterende start

De start van de tweede manche van het Wereldkampioenschap Endurance werd gegeven onder een staalblauwe hemel en met een pistetemperatuur die makkelijk de 50 graden haalde. In handen van Hartley en Lieb wisten de Porsches onmiddellijk van de concurrentie weg te rijden, maar na enkele ronden werd het team een eerste keer opgeschrikt: Marc Lieb verloor plots heel wat plaatsen. Kort daarna sloeg het noodlot ook toe voor de Porsche #1. Toch kon het trio van de regerende wereldkampioen uiteindelijk nog als zesde LM-P1 wagen over de finish rijden, waardoor ze belangrijke punten scoorden.

 

Ondertussen deden de rijders van de 919 Hybrid #2  hun uiterste best om het contact met de leiders te behouden. Na zes uur racen ging Romain Dumas, onder goedkeurende blikken van teammaats Marc Lieb en Neel Jani, als tweede over de eindstreep. Na hun overwinning in de 6 Uur van Silverstone zorgt deze tweede plaats er voor dat Neel Jani, Romain Dumas en Marc Lieb hun leidersplaats in het Wereldkampioenschap Endurance wisten te verstevigen

 

Dubbel voor Derdaele in de  Porsche GT3 Cup Challenge Benelux

De meeting van de 6 Uur van Spa-Francorchamps was ook de seizoensstart voor de rijders van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. In het peloton van zowat 30 bolides  was het Dylan Derdaele met zijn Porsche 991 GT3 Cup #99 die twee keer bovenaan het klassement van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux prijkte. De algemene overwinning ging naar de Italiaan Matteo Cairoli, uitkomend in de Franse Carrera Cup, voor de Nederlandse gastrijder Jaap Van Lagen.

 

Zaterdag, voor niet minder dan 56.000 toeschouwers, zette de rijder van Porsche Centre Antwerpen een bisnummer neer, na opnieuw een spannende wedstrijd. Koen Wauters, rijdend met de steun van Porsche Centre Mechelen, leek goed op weg om bovenaan de rangschikking van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux te finishen, maar moest dan opgeven. Didier Van Dalen, die zijn debuut in de discipline maakte, wist met zijn Porsche #991 in de kleuren van Kronos Porsche Centre Gembloux tot twee keer toe op het podium in Klasse B te finishen. De algemene zege in de tweede race ging opnieuw naar Cairoli, voor Mathieu Jaminet en Joffrey De Narda.

 

600 verrukte genodigden

Terwijl de zomerse weersomstandigheden in de Ardennen het leven van de rijders en de mecaniciens wat lastiger maakte, was het publiek in de wolken met het goede weer. Bij hen ook de zowat 600 genodigden van Porsche d'Ieteren Import, het Porsche-netwerk en de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, die in ideale omstandigheden van de Hospitality in de paddock van Spa-Francorchamps konden genieten. Tussen de races in konden ze de hele dag lang het hele Porsche-gamma beter leren kennen, door in een schitterende zonnetje testritten op de mooie Ardense wegen af te werken.

 

Kortom, de beste manier om van een mooi autosportweekend te genieten...

 

Contacteer ons
Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/


D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos