Aantal werknemers stijgt tot meer dan 4.000 tegen de herfst

Aantal werknemers stijgt tot meer dan 4.000 tegen de herfst

Nieuwe generatie Panamera wordt volledig in Leipzig gebouwd

 

Porsche Leipzig GmbH staat voor een nieuwe forse groei. Tegen de komende herfst zullen er voor het eerst immers meer dan 4.000 personen tewerkgesteld zijn. Daarmee schrijft de fabriek voort aan een uniek succesverhaal dat bij de eerstesteenlegging in februari 2000 begon. Aan de basis van de groei ligt het feit dat de nieuwe generatie van de luxueuze sportberline Panamera volledig in Leipzig gebouwd zal worden. De nieuwe Panamera beleefde op dinsdag 28 juni zijn wereldpremière in Berlijn.

 

Sinds de lancering van de Panamera in 2009 werd het naakte koetswerk voor dit model in de Volkswagen-fabriek in Hannover vervaardigd, gelakt en aansluitend voor de voor- en eindmontage naar Leipzig gebracht. Nu zal Leipzig het volledige productieproces inclusief koetswerkbouw en lakkerij op zich nemen. "Een duidelijk engagement voor deze site", vertelt Oliver Blume, voorzitter van Porsche AG. "Porsche versterkt zijn nauwe band met de stad, de deelstaat en de mensen die er leven." Tot dusver investeerde Porsche al ongeveer 1,3 miljard euro in de ontwikkeling in Leipzig.

 

Die regio behoort tot de meest aantrekkelijke en innovatieve locaties voor de autosector wereldwijd. Porsche bepaalde er voor het eerst nieuwe normen met de productie van zijn sportieve SUV Macan. "We beschikken over bijzonder gemotiveerde medewerkers, die bewezen hebben dat ze uiterst complexe producten met de voor Porsche typische kwaliteit kunnen produceren", verklaart Siegfried Bülow; directievoorzitter van Porsche Leipzig GmbH.

 

Voor de complete productie van de Panamera breidde Porsche de fabriek in Leipzig voor de vierde keer uit, een project van ca. 500 miljoen euro. Zo ontstond op het westelijke gedeelte van het fabrieksterrein in amper twee jaar tijd onder meer een nieuwe koetswerkbouwafdeling met een productieoppervlakte van ongeveer 56.000 m2. Daarnaast voerde Porsche aanpassingen door in de montageafdeling en de infrastructuur. In het nieuwe kwaliteitscentrum bundelt de onderneming alle domeinen met betrekking tot de voertuigoptimalisatie. In totaal werden er 600 bijkomende arbeidsplaatsen gecreëerd.

 

De Porsche-fabriek in Leipzig is een van de meest milieuvriendelijke fabrieken ter wereld. Ook bij de jongste uitbreiding van de site speelde de spaarzame omgang met ressources een belangrijke rol. Zo gebruikt Porsche in de nieuwe koetswerkafdeling bijvoorbeeld geen perslucht meer en maakt het gebruik van energie-efficiënte verbindingstechnologieën. Een fotovoltaïsche installatie wekt met de kracht van de zon jaarlijks tot 800.000 kWh stroom op. Een nieuwe moderne koeling van de gerobotiseerde lasinstallaties vermindert het stroomverbruik in de nieuwe koetswerkbouwafdeling met meer dan 365.000 kWh per jaar, terwijl een filterinstallatie met steenmeel in de lakkerij het energieverbruik met 60% beperkt tegenover een watergebaseerd systeem.

Contacteer ons
Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/


D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy


© 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   
Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos