ADAC GT Masters op Circuit Zandvoort toneel voor derde meeting van het seizoen Porsche Carrera Cup Benelux

ADAC GT Masters op Circuit Zandvoort toneel voor derde meeting van het seizoen Porsche Carrera Cup Benelux

  • Strijd op alle niveaus, seizoen zal na Zandvoort halverwege zijn
  • Harry King, Jan Lauryssen en Sebastien Lajoux trekken naar Nederland als leiders in algemene tussenstand, PRO-AM en AM

 

Zonhoven, 22 juni 2022. Tijd vliegt en dat geldt ook voor de snelste merkencup van de Benelux. Na de meeting op Circuit Zandvoort dit weekend, zal de Porsche Carrera Cup Benelux al halverwege het seizoen zijn, zodat zondagavond een eerste balans kan opgemaakt worden. Dit weekend wordt er geracet in het kader van de ADAC GT Masters, één van de sterkste GT3-kampioenschappen van Europa. Sportief gezien zijn het respectievelijk Harry King (Parker Revs Motorsport), Jan Lauryssen (Q1 TrackRacing) en Sebastien Lajoux (DUWO Racing) die de leiders zijn in de algemene tussenstand en de klasse PRO-AM en AM in Porsche Carrera Cup Benelux. Er staan dit weekend opnieuw twee sprintraces van 30 minuten en één ronde op het menu, met start respectievelijk, zaterdag om 16u30 en zondag om 15u35.

 

We zijn inderdaad halverwege het seizoen na deze meeting en dat maakt dat we dan een eerste mooie balans kunnen opmaken”, vertelt Olivier Aerts, Porsche Carrera Cup Benelux-Series Manager, “maar laat me eerst toe met menselijk nieuws te starten. Tijdens de vorige meeting in Zolder, werd Wim Meulders onwel en hij is later in het ziekenhuis opgenomen voor een hartoperatie. Ik wens hem in naam van de hele competitie een spoedig herstel toe en druk ook mijn dank uit aan de mensen van de Porsche Carrera Cup Benelux en Circuit Zolder die voor een gepaste en snelle medische reactie gezorgd hebben. Tegelijkertijd is het zijn vriend en teamgenoot Rik Renmans die zijn opwachting maakt in onze paddock om Wim in de auto van Speedlover te vervangen.” ​ ​

 

Sportief gezien gaat de strijd voort op alle fronten. In de algemene klassering, waar uiteraard de PRO-rijders de dienst uitmaken, leidt Harry King (Parker Revs Motorsport), voor Glenn van Parijs (NGT Racing), met daarachter een compact peloton ijzersterke achtervolgers. Het is in Zandvoort uitkijken naar de reactie van de Nederlanders die uiteraard thuis rijden, met voorop Xavier Maassen (#TeamPGZ by RedAnt Racing), maar ook Rik Koen (PG Motorsport) en Lucas van Eijndhoven (JW Raceservice) doen het voor het eerst dit seizoen thuis. Andere kanshebbers op het eremetaal zijn uiteraard Ghislain Cordeel (Team GP Elite), Maxime Soulet (August Racing by NGT Racing), Sam Dejonghe (#TeamPGZ by RedAnt Racing), Dylan Derdaele (Belgium Racing) en Sebastian Freymuth (PG Motorsport).

 

Intense strijd in de strijd

 

Net als Harry King in de algemene tussenstand is Jan Lauryssen het seizoen erg sterk gestart. De Kempense ondernemer leidt niet alleen in de klasse PRO-AM, hij is ook knap negende in de algemene tussenstand. “Ik wil er toch even aan herinneren dat ik nog maar anderhalf jaar race, maar mijn verleden in de motorcross op hoog niveau hebben me toegelaten me snel aan te passen”, aldus de regerende AM-kampioen. “Deze merkencompetitie van Porsche is de beste leerschool die er is om nog meer stappen voorwaarts te zetten en de titel is één van mijn objectieven voor dit seizoen.”

 

Het spreek voor zich dat Tom Boonen (#TeamPGZ by RedAnt Racing), Koen Wauters (Belgium Racing) en Didier Glorieux (Speedlover) er alles aan zullen doen om Lauryssen te beletten dat objectief te behalen. ​ ​

 

Internationaal getint gezelschap van racende ondernemers

 

… dat is inderdaad de beste definitie van de AM-klasse in de Porsche Carrera Cup Benelux, waar we naast Rik Renmans om de voornoemde reden, nog een Amerikaanse nieuwkomer zien: Pete Aronson in de kleuren van Speedlover. Sebastien Lajoux is ondertussen de leider in het kampioenschap, maar de Fransman voelt de hete adem van Stijn Lowette (NGT Racing) in zijn nek, terwijl Sven Van Laere (JW Raceservice) derde is. Ondertussen is Joan Vinyes opnieuw van de partij met Baporo Motorsport en werken Jeroen Kreeft (Parker Revs Motorsport) en AD Geerts (#TeamPGZ by RedAnt Racing) een thuisrace af.

 

Noteer alvast dat de kwalificatie (zaterdag, 11u00) en beide races (zaterdag om 16u30 en zondag om 15u35) te volgen zijn via de livestream op de website www.carreracupbenelux.com.

 

 

 

 

 

Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2024 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos