André Lotterer: “Ik ben altijd fan geweest van Porsche”

  • André Lotterer wordt officieel rijder van Porsche Motorsport in het Wereldkampioenschap Uithouding (WEC) vanaf 2017
  • Doelstelling: een nieuwe wereldtitel en een nieuw succes in de 24 Uur van Le Mans
  • André is eigenaar van vier Porsche en een grote fan van het merk uit Stuttgart

 

“Als kleine jongen herinner ik me dat mijn vader aan diverse Porsche sleutelde in de ateliers van RAS in Châtelet. Op een dag heeft hij me zelfs naar school gebracht met een van die bolides. Dertig jaar later zal ik officieel de kleuren van Porsche Motorsport vertegenwoordigen!” Voor André Lotterer is het seizoen 2017 dat van de verandering. Na winst in het Wereldkampioenschap Uithouding (WEC) in 2012 en drie successen in de 24 Uur van Le Mans met Audi (2011, 2012 en 2014), zal deze wereldburger die opgegroeid is in België voortaan een Porsche 919 Hybrid besturen op het hoogste niveau.

 

“Ik zou Audi willen bedanken om me te laten gaan”, zegt de man afkomstig uit Nijvel. “Ik had een langdurig contract met hen, maar zoals iedereen weet, staan ze volgend seizoen niet meer aan de start in het Wereldkampioenschap Uithouding. Mijn doel is om in dezelfde discipline actief te blijven en opnieuw de 24 Uur van Le Mans te winnen. Met Porsche weet ik dat ik op de juiste plek ben terechtgekomen.”

 

Voor elke Uithoudingsrijder vormt het merk uit Stuttgart een mythe. “Porsche is door zijn Geschiedenis en zijn achttien zeges in de 24 Uur van Le Mans voor de Uithouding wat Ferrari is voor de Formule 1”, schat de 35-jarige Duitser in. “Het is een ultrasportief merk dat legendarisch geworden is! Toen ik jong was, tekende ik de hele tijd Porsche. Ergens is het dus een kinderdroom die uitkomt om officieel rijder te zijn van Porsche Motorsport. Ik kom in het gezelschap terecht van regerende Wereldkampioenen met hoge sportieve ambities. Op menselijk vlak hoop ik ook een nieuwe familie te vinden.”

 

Is het door zijn kinderherinneringen? Door zijn onuitdoofbare passie voor de autosport? Of het prestige van het merk? André Lotterer is in ieder geval al jaar en dag een uitgesproken fan van Porsche. “Ik heb trouwens vier exemplaren in mijn bezit”, glimlacht hij. “Er zijn de twee 911 2.7 RS, maar ook een 964 3.8 en een Carrera GT.” Niets staat een nieuw succesverhaal dus nog in de weg!

 

Even herinneren, het Wereldkampioenschap Uithouding start in Silverstone van 14 tot 16 april, voor het bezoek aan België van 4 tot 6 mei. Bij liefhebbers van de Uithouding staat die afspraak met rood aangekruist in de agenda, gedeeltelijk omdat het de ultieme generale repetitie vormt op de 24 Uur van Le Mans, die plaatsvindt tijdens het weekend van 17 en 18 juni. Tijdens elk van die wedstrijden zullen de Belgische supporters vooral een van de Porsche 919 Hybrid in het oog houden!

Contacteer ons
Over Porsche

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.
  • Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018. 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos