André Lotterer: “Ik ben altijd fan geweest van Porsche”

  • André Lotterer wordt officieel rijder van Porsche Motorsport in het Wereldkampioenschap Uithouding (WEC) vanaf 2017
  • Doelstelling: een nieuwe wereldtitel en een nieuw succes in de 24 Uur van Le Mans
  • André is eigenaar van vier Porsche en een grote fan van het merk uit Stuttgart

 

“Als kleine jongen herinner ik me dat mijn vader aan diverse Porsche sleutelde in de ateliers van RAS in Châtelet. Op een dag heeft hij me zelfs naar school gebracht met een van die bolides. Dertig jaar later zal ik officieel de kleuren van Porsche Motorsport vertegenwoordigen!” Voor André Lotterer is het seizoen 2017 dat van de verandering. Na winst in het Wereldkampioenschap Uithouding (WEC) in 2012 en drie successen in de 24 Uur van Le Mans met Audi (2011, 2012 en 2014), zal deze wereldburger die opgegroeid is in België voortaan een Porsche 919 Hybrid besturen op het hoogste niveau.

 

“Ik zou Audi willen bedanken om me te laten gaan”, zegt de man afkomstig uit Nijvel. “Ik had een langdurig contract met hen, maar zoals iedereen weet, staan ze volgend seizoen niet meer aan de start in het Wereldkampioenschap Uithouding. Mijn doel is om in dezelfde discipline actief te blijven en opnieuw de 24 Uur van Le Mans te winnen. Met Porsche weet ik dat ik op de juiste plek ben terechtgekomen.”

 

Voor elke Uithoudingsrijder vormt het merk uit Stuttgart een mythe. “Porsche is door zijn Geschiedenis en zijn achttien zeges in de 24 Uur van Le Mans voor de Uithouding wat Ferrari is voor de Formule 1”, schat de 35-jarige Duitser in. “Het is een ultrasportief merk dat legendarisch geworden is! Toen ik jong was, tekende ik de hele tijd Porsche. Ergens is het dus een kinderdroom die uitkomt om officieel rijder te zijn van Porsche Motorsport. Ik kom in het gezelschap terecht van regerende Wereldkampioenen met hoge sportieve ambities. Op menselijk vlak hoop ik ook een nieuwe familie te vinden.”

 

Is het door zijn kinderherinneringen? Door zijn onuitdoofbare passie voor de autosport? Of het prestige van het merk? André Lotterer is in ieder geval al jaar en dag een uitgesproken fan van Porsche. “Ik heb trouwens vier exemplaren in mijn bezit”, glimlacht hij. “Er zijn de twee 911 2.7 RS, maar ook een 964 3.8 en een Carrera GT.” Niets staat een nieuw succesverhaal dus nog in de weg!

 

Even herinneren, het Wereldkampioenschap Uithouding start in Silverstone van 14 tot 16 april, voor het bezoek aan België van 4 tot 6 mei. Bij liefhebbers van de Uithouding staat die afspraak met rood aangekruist in de agenda, gedeeltelijk omdat het de ultieme generale repetitie vormt op de 24 Uur van Le Mans, die plaatsvindt tijdens het weekend van 17 en 18 juni. Tijdens elk van die wedstrijden zullen de Belgische supporters vooral een van de Porsche 919 Hybrid in het oog houden!

Contacteer ons
Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/


D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy


© 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   
Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos