Boxster Spyder

Boxster Spyder

De nieuwe puristische roadster van Porsche

 

  • Wereldpremière van de Boxster Spyder op het internationale autosalon van New York 2015
  • Het nieuwe topmodel in het gamma van de open tweezitter
  • Een 3,8 liter grote zescilindermotor met een vermogen van 276 kW (375 pk).

 

Porsche opent het cabrioseizoen 2015 met de wereldpremière van de nieuwe Boxster Spyder. Deze puristische sportwagen maakt zijn debuut op het internationale autosalon van New York (NYIAS). Het nieuwe topmodel in het gamma van de open tweezitter behoudt het aparte karakter van de vorige Spyder, die intussen al een cultstatus heeft verworven. Zo wordt de klassieke stoffen kap nog altijd manueel geopend en gesloten, terwijl deze sportwagen ook uitsluitend met een handgeschakelde versnellingsbak verkrijgbaar is.

 

Zoals een rasechte roadster biedt de Boxster Spyder de rijervaring van een klassieke sportwagen, maar dan met hedendaagse prestaties. Daartoe is hij uitgerust met een strakke en 20 mm verlaagde sportophanging, remmen van de 911 Carrera, een directere stuurinrichting en een 3,8 liter grote zescilindermotor met een vermogen van 276 kW (375 pk). Zowel de bestuurder als de passagier kan dus uitkijken naar een onvervalste sportwagenervaring met een opmerkelijke rijdynamiek in de lichtste en tegelijk krachtigste van alle Boxsters. De Boxster Spyder heeft amper 4,5 seconden nodig om van 0 tot 100 km/u te sprinten en haalt een topsnelheid van 290 km/u. Volgens de NEDC-cyclus bedraagt het gemiddelde verbruik 9,9 l/100 km.

 

Het karakteristieke design van de Boxster Spyder omvat stijlelementen die verwijzen naar de legendarische sport- en racewagens van Porsche. Als eerbetoon aan de 718 Spyder van de jaren 60 vertoont de nieuwe Boxster Spyder bijvoorbeeld achter de hoofdsteunen twee uitgesproken gestroomlijnde bulten die naar het motorpaneel toe aflopen. De lichtgewichtkap, die gedeeltelijk manueel bediend wordt, is geschikt voor dagdagelijks gebruik en doet denken aan roadsters uit het verleden, terwijl de vinnen die zich naar achteren uitstrekken, het silhouet zijn karakteristieke design verlenen. De voor- en achterkant van het model werden overgenomen van de Cayman GT4.

 

Meer nog dan in elke andere Boxster creëert het interieur van het nieuwe topmodel een sfeer die een gevoel van puur rijplezier uitlokt. De bestuurder en passagier zitten in lichte sportkuipstoelen met brede zijsteunen, terwijl het nieuwe stuurwiel met een diameter van 360 mm bijdraagt tot het nauwkeurige en bijzonder levendige rijgedrag van deze roadster met centrale motor.

 

Prijzen beginnen bij 82.522 euro incl. BTW

 

Porsche Boxster Spyder: brandstofverbruik in de stad 14,2 l/100 km; buiten de stad 7,5 l/100 km; gecombineerd 9,9 l/100 km; CO2-uitstoot 230 g/km.

 

Contacteer ons
Bernard Van Bellingen PR Manager, D'Ieteren Porsche Import
Bernard Van Bellingen PR Manager, D'Ieteren Porsche Import
Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2024 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos