De nieuwe Porsche 911 Carrera 4 en 911 Targa 4: nu al legendarisch

  • Turbomotoren en een nieuwe vierwielaandrijving
  • Hogere prestaties en een lager verbruik
  • Een Sport Chrono-pack, geërfd van de 918 Spyder
 

De nieuwe sportwagens met vierwielaandrijving zijn efficiënter en in staat tot verbluffende rijprestaties.

 

De nieuwe Porsches 911 Carrera 4 en 911 Targa 4 worden aangedreven door innovatieve turbomotoren, die tegelijk performanter en zuiniger zijn. Maar ze zijn ook uitgerust met een vierwielaandrijving die nog meer dynamisme en rijveiligheid verzekert, want dit type overbrenging geniet de voorkeur van meer dan een derde van de toekomstige Porsche 911-rijders op internationaal niveau.

 

Met zijn 10 mm kleinere bodemvrijheid weet het PASM-onderstel (Porsche Active Suspension Management) sportiviteit en veiligheid nu nog beter met elkaar te verzoenen. Enerzijds om soeverein te kunnen heersen op het circuit en anderzijds om lange verplaatsingen te kunnen maken in een optimaal comfort. De rijdynamiek van de nieuwe 911-modellen wordt trouwens nog versterkt door de sturende achteras, die op de Carrera 4S en Targa 4S als optie wordt aangeboden.

 

Bovendien beschikken de versies met vierwielaandrijving over een kenmerkend design. Het reliëf van de ledachterlichten trekt onvermijdelijk de aandacht, het derde remlicht bevindt zich pal boven de lamellen van het verluchtingsrooster achteraan en de indrukwekkende achterspatborden, die in totaal 44 mm breder zijn, beklemtonen de viriliteit van de Carrera 4- en Targa 4-modellen.

 

Snellere acceleraties, minder verbruik

De nieuwe zescilinder-boxermotoren profiteren van meer dan vier decennia ervaring van Porsche op het vlak van turbotechnologie. Met hun dubbele drukvoeding ontwikkelen de nieuwe 3-litermotoren die de 911 Carrera 4 en 911 Targa 4 aandrijven, een vermogen van 370 pk (272 kW) en een koppel van 450 Nm, terwijl de S-versies voortaan zelfs 420 pk (309 kW) en 500 Nm leveren dankzij aangepaste compressoren, een specifieke uitlaatlijn en een geoptimaliseerd motormanagement.

 

Met zijn voortaan elektrohydraulische vierwielaandrijving schiet de 911 Carrera 4 voor het eerst nog sneller uit de startblokken dan de tweewielaangedreven versies. Met de PDK-versnellingsbak en het Sport Chrono-pack als optie sprint de 911 Carrera 4 in 4,1 seconden van 0 naar 100 km/u (4 tienden van een seconde sneller dan zijn voorganger), terwijl de S-versie daar zelfs maar 3,8 seconden voor nodig heeft (3 tienden sneller dan vroeger). Met vergelijkbare uitrusting zijn de Cabriolet 4S- en 911 Targa 4S-versies amper 2 tienden minder snel. En natuurlijk ziet elke nieuwe motorgeneratie van Porsche niet alleen haar prestaties stijgen, maar tegelijk ook haar verbruik dalen. De 911 Carrera 4S Cabriolet en 911 Targa 4S met PDK verbruiken voortaan gemiddeld 1,2 liter per 100 kilometer minder en komen dus uit op 8,0 l/100 km.

 

Sport Chrono-pack en  nieuw PASM-onderstel

Met het optionele Sport Chrono-pack beschikken de nieuwe Porsches 911 over een Mode-schakelaar op het stuur, afgeleid van de Hybrid Mode-schakelaar van de 918 Spyder. De draaiknop heeft vier standen: Normal, Sport, Sport Plus en Individual. Naargelang van de uitrusting kan de bestuurder in deze laatste stand zelf de afstelling van zijn 911 bepalen, met name wat betreft het PASM, de actieve motorsteunen, de strategie van de PDK-versnellingsbak en de Sport-uitlaat. De vierwielaangedreven Porsche 911 biedt niet alleen een betere trekkracht, maar ook meer rijveiligheid en nog betere rijprestaties. De nieuwe elektrohydraulische vierwielaandrijving reageert nog sneller en nauwkeuriger dankzij een technologie die werd overgenomen van de 911 Turbo. Resultaat: sterkere prestaties in combinatie met het nieuwe PASM-onderstel met 10 mm kleinere bodemvrijheid, dat standaard is op alle Carrera-modellen.

 

De nieuwe Porsches 911 Carrera 4 en 911 Targa 4 zijn sinds 7 oktober 2015 in de officiële Porsche Centres van België  zijn te koop aan de volgende prijzen (incl. btw):

 

911 Carrera 4                          € 107.327

911 Carrera 4S                        € 121.726

911 Carrera 4 Cabriolet            € 120.637

911 Carrera 4S Cabriolet          € 135.036

911 Targa 4                             € 120.637

911 Targa 4S                           € 135.036

Contacteer ons
Over Porsche

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.
  • Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018. 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos