De Porsche Endurance Trophy en MICHELIN, dat klikt!

De Porsche Endurance Trophy en MICHELIN, dat klikt!

  • De Porsche Endurance Trophy zet zijn partnership met MICHELIN verder
  • De  911 klasse en Cayman Clubsport klasse uitgerust met de Franse banden
  • Vierde seizoen van de samenwerking met de  Porsche Carrera Cup Benelux

Tussen Porsche en MICHELIN bestaat een lange en uitstekende relatie. Zo veroverde de constructeur uit Stuttgart met de banden van de Franse fabrikant meerdere overwinningen in de 24 Uur van Le Mans en ook zijn wereldtitels in FIA WEC. MICHELIN is ook leverancier voor de monomerkencups van Porsche… waaronder de Porsche Carrera Cup Benelux!

 

“Ons hele team is heel blij om in 2019 het vierde seizoen van de samenwerking tussen MICHELIN en de Porsche Carrera Cup Benelux in te zetten”, stelt een verheugde Steven Stichelbout, promotor van de snelste monomerkencup van de Benelux.

 

Bovendien heeft het team, dat ook de promotie van de Porsche Endurance Trophy verzorgt, beslist om het reeds bestaande partnership tussen het Franse merk en de Porsche Endurance Trophy – sinds 2018 deel van het Belcar Endurance Championship – te verlengen. “De kwaliteit van de MICHELIN-banden is ondertussen voldoende bekend en onze klanten zijn er meer dan tevreden over”, stelt Steven. "De technische teams van MICHELIN leveren bovendien een vlekkeloze service. Dus waarom veranderen?”

 

De deelnemers die met een Porsche 911 GT3 Cup racen blijven dus MICHELIN-banden gebruiken, en dat geldt ook voor de deelnemers in de nieuwe klasse Porsche Cayman Clubsport. “Voor de 911 klasse zorgt dat voor een homogeniteit in de kwaliteit van de producten en de dienstverlening. Bijkomend positief gevolg is dat rijders die met hun Porsche 911 GT3 Cup tegelijk de Porsche Carrera Cup Benelux en de Porsche Endurance Trophy willen afwerken hun afstellingen niet compleet hoeven om te gooien”, licht de promotor toe. "Het leek ons dan ook logisch onze samenwerking uit te breiden en ook de Cayman Clubsport-klasse in onze overeenkomst te betrekken. Zo zijn we meteen zeker dat alle deelnemers aan de Porsche Endurance Trophy over heel competitieve banden kunnen beschikken."

 

“We zijn heel blij dat we onze samenwerking met de Porsche Endurance Trophy kunnen verder zetten, en dat we partner kunnen worden van deze veelbelovende nieuwe klasse, de Cayman Clubsport klasse", aldus Alexis Letellier, Motorsport Manager North Europe Zone voor MICHELIN Motorsport. “Het partnership tussen MICHELIN Motorsport en Porsche zorgt er voor dat alle deelnemers over een heel geslaagd aanbod kunnen beschikken: topwagens met banden die specifiek voor de Porsche zijn ontwikkeld. Hoogstaande prestaties en veel raceplezier zijn dus verzekerd!”

 

Op woensdag 3 april staat op het Circuit van Spa-Francorchamps een officiële testdag geprogrammeerd. Hier vindt ook de roll-out van de nieuwe Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport plaats. Nadien werkt de Porsche Carrera Cup Benelux zijn eerste meeting af in het kader van de FIA WEC in Spa (van 2 tot 4 mei), de Porsche Endurance Trophy start zijn seizoen in het voorprogramma van de prestigieuze DTM in Zolder, van 17 tot 19 mei.

 

 

 

 

Kalender Porsche Endurance Trophy (911 Klasse)

 

3 april: Circuit Spa-Francorchamps -– Test day 

17-19 mei: Circuit Zolder - DTM (2x 60 minuten)

1-2 juni: Circuit Zolder - Superprix (180 minuten)

12-13 juli: Circuit de Spa-Francorchamps - 25 Uur VW Fun Cup (180 minuten)

8-11 augustus: Circuit Zolder - Eleven Sports 24 Hours of Zolder

4-6 oktober: Circuit Zolder - American Festival Nascar Finals (125 minuten)

18-20 oktober: TT Circuit Assen - Final Races (125 minuten)

 

 

Kalender Porsche Endurance Trophy (Cayman Clubsport klasse)

 

3 april: Circuit Spa-Francorchamps - Official roll-out

17-19 mei: Circuit Zolder - DTM (2 x 60 minuten)

1-2 juni: Circuit Zolder - Superprix (180 minuten)

7-9 juni: Circuit Zandvoort – Pinksterraces (2 x 50 minuten)

12-13 juli: Circuit de Spa-Francorchamps - 25 Uur VW Fun Cup (180 minuten)

4-6 oktober: Circuit Zolder - American Festival Nascar Finals (125 minuten)

18-20 oktober: TT Circuit Assen - Final Races (125 minuten)

Contacteer ons
Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/


D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy


© 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   
Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos