Derdaele en van Splunteren zegevieren in Zolder

Derdaele en van Splunteren zegevieren in Zolder

- Tweede seizoenszege voor Dylan Derdaele

- Max van Splunteren helemaal terug in de titelstrijd

- Grouwels slaat kloof in Klasse B

Volle tribunes en heel wat sfeer: Circuit Zolder was dit weekend voor elke rechtgeaarde autosportliefhebber 'the place to be'. In het kader van de prestigieuze DTM-meeting zorgden de 16 rijders van de Porsche Carrera Cup Benelux tijdens twee felbetwiste races mee voor het spektakel.

 

Race 1: Derdaele van start tot finish, Grouwels wint Klasse B

 

Volle tribunes en een mooi lentezonnetje begroetten de deelnemers van de snelste monomerkencup van de Lage Landen op zaterdagnamiddag. Bij de start wist polesitter Dylan Derdaele (Belgium Racing) na een stevig, doch sportief duel Max van Splunteren (Team GP Elite) af te houden. Samen met Xavier Maassen (DVB Racing) wisten de leiders al snel een kloofje te slaan, maar tot twee keer toe zorgde een neutralisatie van de wedstrijd er voor dat ze hun voorsprong verloren zagen gaan. Toen de tweede safety car met nog drie minuten te gaan de pitstraat inreed, had Derdaele aan een stevige eindsprint genoeg om een tweede seizoensoverwinning binnen te halen, voor van Splunteren en Maassen. Loek Hartog (Bas Koeten Racing) kwam als vierde over de streep, maar door vijf seconden straftijd voor een jump start werd de 16-jarige Nederlander uiteindelijk pas als achtste gerangschikt. Jurgen Van Hover (Speedlover) erfde de vierde plaats, Daan van Kuijk (Team GP Elite) vervolledigde de top-5,

In Klasse B leek Ziad Geris (Team GP Elite) goed op weg om de zege binnen te halen, maar toen hij tijdens een duel met A-rijder Lucas Groeneveld (Team GP Elite) even van de ideale lijn moest, maakten Roger Grouwels (RaceArt) en Nicolas Saelens (Belgium Racing) in de Bianchi-bocht gretig van de gelegenheid gebruik om hun Klasse B-collega te passeren. Het trio bleef tot de laatste ronde bumper aan bumper over Circuit Zolder razen, maar de volgorde wijzigde niet meer. Bas Barenbrug (RaceArt) en Jeroen Kreeft (Squadra Aragosta by Snoexx) maakte de top-5 van Klasse B vol, Yves Noël (Car Tuning Lease Motorsport) won ondanks een uitstapje in de grindbak de Guest klasse.

  

Race 2: revanche voor van Splunteren, bevestiging voor Grouwels

 

Zondag leek even op een herhaling van het scenario van daags voordien. Een strijd met drie om de zege, nadat Dylan Derdaele (Belgium Racing) bij de start polesitter Max van Splunteren (Team GP Elite) en Loek Hartog (Bas Koeten Racing) te vlug af was. Halverwege de race zat de strijd met drie er echter op: na een contact tussen Derdaele en Hartog wist van Splunteren een kloof te slaan.

 

Ondanks vijf seconden straftijd wegens een jump start wist van Splunteren zo zijn eerste zege van het seizoen te behalen, zeven tienden van een seconde voor Derdaele en bijna drie seconden voor Hartog. “Dit weekend hebben we goede zaak gedaan”, stelde de tevreden Nederlander achteraf. “Na in Spa wat belangrijke punten te hebben verloren komen we dankzij deze zege en de tweede plaats van gisteren helemaal terug in de titelstrijd. Gisteren had ik ook wel willen winnen, maar ons wedstrijdritme zat niet goed. Uitgesteld is niet verloren, in Zandvoort wil ik voor mijn thuispubliek best twee keer winnen.”

 

Achter het winnende trio zorgde Xavier Maassen (DVB Racing) voor spektakel. Eerst ging de Nederlander twee keer in de fout in de eerste bocht... maar wist dan toch nog tot op de vierde plaats terug te keren, voor Jesse van Kuijk (Team GP Elite) en Jurgen van Hover (Speedlover).

 

Net zoals van Splunteren rekende Nicolas Saelens (Belgium Racing) op de zondagrace om in Klasse B revanche te nemen op Roger Grouwels (RaceArt). De Belg liep in de aanvangsfase echter tegen een drive-through straf aan, wegens het rondtikken van Ziad Geris (Team GP Elite). Meer had Grouwels niet nodig om de wedstrijd rustig te controleren en opnieuw naar de zege te rijden, voor Geris en Saelens. Grouwels versterkt uiteraard zijn leidersplaats in Klasse B.

 

“Dit was niet de mooiste race van mijn leven, maar ik wou het tactisch spelen. Ik dacht in de eerste plaats aan het kampioenschap, want de titel blijft mijn hoofddoel dit seizoen. Met twee overwinningen hebben we dit weekend een uitstekende zaak gedaan, waardoor we in alle rust richting Zandvoort kunnen trekken”, stelde Roger Grouwels.

 

Na twee heel geslaagde meetings krijgen de deelnemers van de Porsche Carrera Cup Benelux nu iets meer dan twee weken om de volgende manche voor te bereiden. Van 7 tot 9 juni nemen de 911 GT3 Cup’s het op Circuit Zandvoort in het kader van de Pinksterraces tegen elkaar op!

 

Kalender Porsche Carrera Cup Benelux

 

3-4 mei: Circuit Spa-Francorchamps – FIA WEC Spa

17-19 mei: Circuit Zolder – DTM

7-9 juni: Circuit Zandvoort – Pinksterraces

19-21 juli: TT Circuit Assen – DTM

13-15 september: Circuit Nürburgring – DTM

28-29 september: Circuit Barcelona – Blancpain GT Series

Contacteer ons
Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/


D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy


© 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   
Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos