Een boeiend seizoen in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux!

  • Titels voor Dylan Derdaele, ondersteund door Porsche Centre Antwerpen, en Roger Grouwels
  • Zeer goed gevulde deelnemersvelden gedurende het hele seizoen

Het vierde seizoen van de Porsche GT3 Cup Challenge, dat begin mei op het ‘mooiste circuit ter wereld’ van start ging met de 6 Uren van Spa-Francorchamps, werd eind oktober afgesloten in Zuid-Frankrijk, meer bepaald op het Circuit Paul Ricard in Le Castellet. Met andermaal een zeer sterke prestatie veroverde Dylan Derdaele, ondersteund door het Porsche Centre Antwerpen, daar de kampioenstitel van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Hij haalde het van Roger Grouwels, die perfect vrede kon nemen met de titel in de categorie Gentlemen.

 

De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux speelde zich in 2016 af in drie landen – België, Frankrijk en Nederland – en werd verreden op bijzonder prestigieuze circuits, zoals Spa-Francorchamps, Zandvoort, Le Mans en Paul Ricard. Vier wedstrijden van dit Benelux-kampioenschap vielen samen met de Porsche Carrera Cup France. Gedurende het hele seizoen kon de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux rekenen op een sterk deelnemersveld, met goed gevulde startgrids en erg boeiende races.

 

Dit jaar hadden ook verschillende Porsche Centres besloten om rijders in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux te ondersteunen. Zo genoten Dylan Derdaele en Koen Wouters de steun van respectievelijk Porsche Centre Antwerpen en Porsche Centre Mechelen, terwijl Didier Van Dalen van Kronos Porsche Centre Gembloux de kans kreeg om de discipline te ontdekken in Spa-Francorchamps.

 

Derdaele en Belgium Racing

Dylan Derdaele, die op de palmares van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux in de voetsporen treedt van Jeffrey van Hooydonk (2013), Xavier Maassen (2014) en Peter Hoevenaars (2015), ging in de Ardennen van start met een knalprestatie en sloot zijn seizoen op dezelfde manier af. De 24 jaar jonge Limburger pakte begin oktober namelijk het maximum van de punten op het circuit van Zandvoort, waarna hij opnieuw heel hoog scoorde in de Var. Hoewel Dylan Derdaele beide zeges, beide poleposities en de twee beste rondetijden in de wedstrijd liet aan de Fransman Alexandre Jouannem, verzekerde hij zich van de titel door telkens als tweede te eindigen.

 

Hoewel hij Dylan Derdaele gedurende het hele seizoen onder druk had gezet en de rijder van Porsche Centre Antwerpen in Frankrijk nog steeds kon bedreigen voor de eindzege, moest Roger Grouwels zich dus uiteindelijk tevredenstellen met de titel van vicekampioen. De rijder van het Team RaceArt kon zich echter ruimschoots troosten met de titel in de categorie Gentlemen, die hij in de wacht sleepte ten nadele van Jurgen Van Hover en Pierre Piron.

 

Op naar 2017

Het doek was nog maar amper gevallen over de editie 2016 van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, of we kunnen alweer uitkijken naar het vijfde seizoen van deze monomerkcup van het snelste merk ter wereld. Een seizoen waarin de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux andermaal zijn tenten zal opslaan in de Sarthe, op het circuit van Le Mans, maar ditmaal in het voorprogramma van de meest prestigieuze endurancerace ter wereld, de 24 Uren van Le Mans. 

Contacteer ons
Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/


D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos