Elegant, hoogwaardig, exclusief: Porsche verscherpt de look van zijn turbovarianten

Elegant, hoogwaardig, exclusief: Porsche verscherpt de look van zijn turbovarianten

  • Sterkere differentiatie van de krachtigste topmodellen
  • Consistent uiterlijk in alle modelreeksen
  • Exclusieve kleur Turbonite voor geselecteerde componenten
  • Bijzonder Porsche-embleem aan de buitenkant en in het interieur

Bijna 50 jaar al bekleden de turbomodellen een verheven positie bij Porsche. Ze staan voor onderscheidende topprestaties en zijn het summum van elke modelreeks. Om hun eigenheid te benadrukken verscherpt Porsche opnieuw hun look. Zo krijgen de turbomodellen een bijzonder exclusieve versie van het herziene embleem waarin de nieuwe kleur Turbonite overheerst in de plaats van goud. De designers ontwikkelden deze elegante metallic grijstoon speciaal voor de Turbo. Hij wordt eveneens gebruikt op een aantal geselecteerde componenten aan de buiten- en binnenkant waardoor de look van de turbomodellen onmiskenbaar wordt. Porsche zal deze sterkere differentiëring geleidelijk doorvoeren in al zijn modelreeksen. De nieuwe generatie van de Panamera effent de weg en viert zijn wereldpremière op 24 november 2023.

Stuttgart. “In 1974 stelden we de eerste 911 met turbomotor voor. Sindsdien is de Turbo synoniem voor onze toppresterende modellen die vandaag haast een merk op zich zijn geworden. We willen de Turbo nu nog opvallender maken en hem sterker differentiëren van de andere varianten zoals de GTS”, legt Michael Mauer, Vice President Style Porsche, uit. “Om die reden hebben we een onderscheidende esthetiek voor de Turbo ontwikkeld. Vanaf nu zullen alle turboversies een consistente look vertonen over alle modelreeksen heen - een look die elegant, hoogwaardig en zeer bijzonder is.”

De nieuwe metallic kleur Turbonite wordt exclusief gereserveerd voor de turbomodellen. Zoals al onze lakken werd ook deze zorgvuldig ontwikkeld door de experts van Porsche Colour & Trim. Gouden elementen creëren een elegant en metalliserend effect, met een toplaag in een contrasterende satijnafwerking. De letters op de achterkant, de Daylight Opening (DLO) en ook de randen van de zijruiten krijgen in alle toekomstige turbomodellen een afwerking in Turbonite. Afhankelijk van de modelreeks kunnen andere details, zoals de inzetstukken in de voorbumperschort, de spaken of de aeroblades in de lichtmetalen velgen, lakwerk met Turbonite bevatten.

Turbonite is ook de dominante kleur in het exclusieve embleem van de turbomodellen. Alle krachtigste topmodellen pronken binnenkort met dit embleem, niet alleen op hun voorkant maar ook op hun lichtmetalen velgen en sportstuur.

Daarnaast zullen ook bepaalde componenten in het interieur, bijvoorbeeld de sierlijsten en gordelriemen en ook een aantal instrumenten zoals de modusschakelaar en het bedieningspaneel voor de airconditioning, in Turbonite worden uitgevoerd. Ook hier hangt de selectie af van de modelreeks. In combinatie met een zwart interieur wordt Turbonite ook gebruikt als contrasterende kleur voor het garen op de stoelen, de deurpanelen, het instrumentenpaneel en de vloermatten.

Meer informatie, evenals film- en fotomateriaal, is beschikbaar in de Porsche Pressroom: porsche-press.be

 

Contacteer ons
Liana Picard PR Manager Porsche Belgium, D'Ieteren Automotive N.V/S.A.
Liana Picard PR Manager Porsche Belgium, D'Ieteren Automotive N.V/S.A.
Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2024 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos