Factory Porsche Macan

Factory Porsche Macan

Het aftellen is begonnen: vernieuwde Porsche-fabriek in Leipzig opent op 11 februari

 

Het aftellen naar de opening van de Porsche-fabriek in Leipzig is begonnen. Na de uitbreiding van de fabriek, goed voor een investering van 500 miljoen euro, lanceert de sportwagenbouwer op dinsdag 11 februari officieel de productie van de nieuwe Porsche Macan. De plechtigheid zal worden bijgewoond door talrijke persoonlijkheden, zoals de federale Duitse minister voor economische zaken en energie, Sigmar Gabriel, de minister-president van de deelstaat Saksen, Stanislaw Tillich, en de burgemeester van Leipzig, Burkhard Jung. De Volkswagen-groep wordt vertegenwoordigd door dr. Ferdinand K. Piëch, voorzitter van de raad van toezicht, dr. Martin Winterkorn, voorzitter van de raad van bestuur, en Bernd Osterloh, voorzitter van de concernondernemingsraad. Voor Porsche AG zullen dr. Wolfgang Porsche, voorzitter van de toezichtsraad, en Uwe Hück, voorzitter van de algemene ondernemingsraad, aanwezig zijn, samen met alle leden van de raad van bestuur en talrijke vertegenwoordigers van de werknemers.

 

In minder dan twee jaar heeft Porsche de site in Leipzig uitgebouwd van een assemblagefabriek tot een volwaardige fabriek met een eigen koetswerk- en lakafdeling. Alleen al in de Saksische fabriek kwamen er ca. 1.500 nieuwe jobs in logistiek, koetswerkbouw, lakkerij en assemblage van de nieuwe Macan. Bij de verschillende toeleveranciers in de omgeving werden nog meer arbeidsplaatsen gecreëerd. Zo blijft de sportwagenbouwer uit Stuttgart-Zuffenhausen ook in 2014 een van de drijvende krachten achter de economische groei in Oost-Duitsland.

 

Matthias Müller, voorzitter van Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, verklaart: "Met onze beslissing om de nieuwe Macan te ontwikkelen in Baden-Württemberg en te bouwen in Saksen, kiezen we eens te meer voor Duitsland als industriële locatie en het kwaliteitslabel 'Engineered and made in Germany'." De fabriek in Leipzig werd in 2002 geopend voor de commercialisering van de Cayenne. Matthias Müller: "Intussen rolt sinds 2009 ook de Panamera van de productieband, een auto die net als de Cayenne nieuwe normen bepaalt in zijn segment. Met de Macan, die in aanloop naar zijn commercialisering op 5 april al op een grote vraag kan rekenen, maakt opnieuw een supersportwagen zijn opwachting in het SUV-segment."

 

Contacteer ons
Over Porsche

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.
  • Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018. 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos