Factory Porsche Macan

Factory Porsche Macan

Het aftellen is begonnen: vernieuwde Porsche-fabriek in Leipzig opent op 11 februari

Vrijdag 7 februari 2014 —  

Het aftellen naar de opening van de Porsche-fabriek in Leipzig is begonnen. Na de uitbreiding van de fabriek, goed voor een investering van 500 miljoen euro, lanceert de sportwagenbouwer op dinsdag 11 februari officieel de productie van de nieuwe Porsche Macan. De plechtigheid zal worden bijgewoond door talrijke persoonlijkheden, zoals de federale Duitse minister voor economische zaken en energie, Sigmar Gabriel, de minister-president van de deelstaat Saksen, Stanislaw Tillich, en de burgemeester van Leipzig, Burkhard Jung. De Volkswagen-groep wordt vertegenwoordigd door dr. Ferdinand K. Piëch, voorzitter van de raad van toezicht, dr. Martin Winterkorn, voorzitter van de raad van bestuur, en Bernd Osterloh, voorzitter van de concernondernemingsraad. Voor Porsche AG zullen dr. Wolfgang Porsche, voorzitter van de toezichtsraad, en Uwe Hück, voorzitter van de algemene ondernemingsraad, aanwezig zijn, samen met alle leden van de raad van bestuur en talrijke vertegenwoordigers van de werknemers.

 

In minder dan twee jaar heeft Porsche de site in Leipzig uitgebouwd van een assemblagefabriek tot een volwaardige fabriek met een eigen koetswerk- en lakafdeling. Alleen al in de Saksische fabriek kwamen er ca. 1.500 nieuwe jobs in logistiek, koetswerkbouw, lakkerij en assemblage van de nieuwe Macan. Bij de verschillende toeleveranciers in de omgeving werden nog meer arbeidsplaatsen gecreëerd. Zo blijft de sportwagenbouwer uit Stuttgart-Zuffenhausen ook in 2014 een van de drijvende krachten achter de economische groei in Oost-Duitsland.

 

Matthias Müller, voorzitter van Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, verklaart: "Met onze beslissing om de nieuwe Macan te ontwikkelen in Baden-Württemberg en te bouwen in Saksen, kiezen we eens te meer voor Duitsland als industriële locatie en het kwaliteitslabel 'Engineered and made in Germany'." De fabriek in Leipzig werd in 2002 geopend voor de commercialisering van de Cayenne. Matthias Müller: "Intussen rolt sinds 2009 ook de Panamera van de productieband, een auto die net als de Cayenne nieuwe normen bepaalt in zijn segment. Met de Macan, die in aanloop naar zijn commercialisering op 5 april al op een grote vraag kan rekenen, maakt opnieuw een supersportwagen zijn opwachting in het SUV-segment."