GT3 Cup Challenge Benelux verzekert weer spektakel in Francorchamps !

 

  • Het prachtige circuit van Francorchamps ontving de wervelende Porsche GT3 Cup Challenge Benelux voor de tweede keer dit jaar.

  • De deelnemers van de Porsche GT3 Cup Challenges Benelux en Centraal Europa vormden een veld van 34 wagens !

  • Een mooi succes op vlak van opkomst met spectaculaire races en jonge beloftevolle winnaars.

Spa-Francorchamps wordt beschouwd als “het mooiste circuit ter wereld” en deed zijn reputatie alle eer aan in het kader van de Spa Euro Race. En afgaande op het spektakel dat de deelnemers van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux leverden, is het 7 km lange parcours in onze Ardennen op maat gesneden voor de spectaculaire merkencup. En vice-versa. Begeestering en adembenemende races leidden tot succes voor Dylan Derdaele (Belgium Racing) en Alexandre Jouannem (DVB RACING), evenals voor Pierre Piron en Jörn Schmidt-Staade in het Klassement voor Gentlemen.

De concurrenten van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux kregen dit keer het gezelschap van de rijders van de Challenge Centraal Europa. Dat leverde een fraai deelnemersveld van 34 Porsches 911 GT3 Cup op ! Terwijl de gastrijders Robert Lukas en Dylan Pereira de pole positions realiseerden in beide manches, waren Dylan Derdaele en Alexandre Jouannem toch de snelsten in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux.

 

Een echte Rookie

In mei laatstleden was Dylan Derdaele reeds de snelste van de deelnemers van de GT3 Cup Challenge Benelux. Maar toen moest hij nog zijn meerdere erkennen in enkele concurrenten van de Porsche Carrera Cup France. Dit keer wist de Limburger wel het algemene klassement te winnen in de eerste manche. « Parys en Eisemann, twee deelnemers van de Cup Challenge Centraal Europa, hebben het me zeer moeilijk gemaakt, maar ik ben erg trots hen te hebben afgehouden tot het einde », zegt hij. Pierre Piron (Mediacom) bevestigde de goede vorm van de  Benelux-piloten door 2e te eindigen, en zo de klasse B te winnen. « Ik verwachtte deze lichte regen. Daarom koos ik opzettelijk voor een lagere bandenspanning en dat heeft gerendeerd». Op het derde trapje van het podium stond een echte Rookie in de persoon van Romain Degeer (Speedlover). « Wat een entree, als je weet dat ik vanaf de 20e plek op de startgrid vertrok», juichte de jonge piloot.

Alexandre Jouannem moest opgeven in de eerste manche (net als Koen Wauters), maar nam weerwraak in de twee manche die zonder twijfel de mooiste race van het weekend werd! Hij profiteerde van een aanrijding in de laatste ronde tussen de twee Dylans, Derdaele en Pereira, om te zegevieren. « Wat een race ! », glunderde hij. « Het verschil vooraan bedroeg nooit meer dan een seconde … Zo hoort autosport te zijn! »

Dit was een prachtige afsluiter van een weekend en een tweede wedstrijd waarin enkele deelnemers van de Challenge Benelux zich weer in de kijker wisten te rijden. Zoals Koen Wauters die 7e eindigde na een dolle inhaalrace, die voor hem van start ging met een aanvaring op het einde van de eerste ronde…

 

De volgende afspraak voor de spectaculaire Porsche GT3 Cup Challenge Benelux : 25 en 26 juni op Circuit Zandvoort, in het kader de Porsche Racing Days.

 

Contacteer ons
Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/


D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos