Halverwege in de Porsche Triple Demo Run

Halverwege in de Porsche Triple Demo Run

Tuinfeest met paardenkracht op overschot: Taycan bezoekt het Festival of Speed

Voor het eerst voegt Porsche een elektrische sportwagen toe aan zijn startveld op de legendarische Goodwood-heuvel. Dit debuut is een deel van de Porsche Triple Demo Run, wat betekent dat de Taycan op drie weken tijd drie keer te zien zal zijn op drie continenten. In Goodwood racet het prototype met een Britse vlag op het dak en Mark Webber aan het stuur.

 

“De manier waarop de Taycan zijn kracht ontplooit, is verbluffend,” zo vertelt de ervaren F1-rijder. “Ik nam twee jaar geleden deel aan dit evenement in een Porsche 911 GT2 RS en dus wist ik al dat vermogen en trekkracht hier de bepalende factoren zijn. Maar zelfs voor een volbloed racepiloot als ikzelf is het ongelooflijk hoe de Taycan – hoewel dit nog maar een prototype is – vanuit stilstand en uit bochten wegsprint,” zo zei Webber.

 

Vorige week werd de Taycan op een rondje getrakteerd door de Chinese racer Li Chao. De Porsche Carrera Cup Asia-deelnemer reed demonstratierondes op het uitdagende handlingcircuit van het Porsche Experience Centre (PEC) in Shanghai. Fabrieksrijder Neel Jani zal aan het stuur van de Taycan kruipen voor de afsluiter van het ABB FIA-Formula E-kampioenschap op 13 en 14 juli 2019 in New York. Dat betekent dus dat de Taycan een bezoek zal hebben gebracht aan China, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, een paar van de grootste afzetmarkten voor Porsches eerste volledig elektrische sportwagen.

 

De Taycan wordt in september onthuld en komt tegen het eind van het jaar op de markt. Zoals van het merk Porsche mag worden verwacht staan in het lastenboek van de meer dan 600 pk sterke vierwielaandrijver onder meer prestaties op circuit en meerdere opeenvolgende acceleraties, maar ook voldoende rijbereik voor dagelijks gebruik. De 800-voltarchitectuur van de auto maakt korte laadtijden mogelijk en de lithium-ionbatterij zal een opslagcapaciteit van zo’n 90 kWh bieden.

 

De bestuurder: Mark Webber

Professioneel racer Mark Webber (42) reed de laatste keer als fabrieksrijder voor Porsche in het FIA World Endurance-kampioenschap, waar hij de Porsche 919 Hybrid in de LMP1-categorie bestuurde. In november 2015 werd de Australiër World Endurance-kampioen samen met Timo Bernhard en Brendon Hartley. Webber racete in het Formule 1 van 2002 tot 2013 en wist in die periode een indrukwekkend palmares te verzamelen: 215 races, 9 overwinningen, 42 podiumplaatsen, 13 poleposities en 19 snelste rondes. Mark Webber is Porsche-merkambassadeur sinds november 2016.

 

Het circuit: Goodwood Heuvelklim

De Sunday Times omschreef de legendarische heuvelbeklimming op het Festival of Speed ooit als “een kruising tussen de Grote Prijs van Monaco en Royal Ascot”. Elk jaar bezoeken bijna 200.000 autosportliefhebbers het unieke evenement in West Sussex, in het zuiden van Engeland. Het smalle, oneffen en met strobalen afgezoomde parcours van 1,87 kilometer is uitdagend voor zowel de bestuurders als de auto’s. Het circuit loopt over het domein van Goodwood House, de woonplaats van Charles Henry Gordon-Lennox, de 11de Graaf van Richmond en een absolute motorsportliefhebber, die het Goodwood Festival of Speed oprichtte in 1993.

Contacteer ons
Over Porsche

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.
  • Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018. 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos