Harry King is ook de meester van Zolder

Harry King is ook de meester van Zolder

 

 

  • Dubbele zege voor Harry King na twee spectaculaire sprints
  • Jan Lauryssen pakt alles in Pro-Am, terwijl Stijn Lowette en Sébastien Lajoux de winst in AM delen

 

De Porsche Carrera Cup Benelux 2022 was op Circuit Zolder toe aan de tweede meeting van het seizoen en dat in het kader van de Zolder Superprix. Net als in Spa-Francorchamps bij de start van de competitie heeft de jonge Brit Harry King (parker Revs Motorsport) geen kruimels voor de concurrentie gelaten, met tweemaal de polepositie en tweemaal winst in de wedstrijden op zaterdag en zondag. Achter hem was de strijd enorm met wel erg kleine verschillen.

Al tijdens de kwalificaties zette King de toon. Hij behaalde de polepositie met een bonus van 0’’230 op Ghislain Cordeel (Team GP Elite) en zo vuurde Harry King een eerste waarschuwing af richting de concurrentie. Achter hem zat iedereen op een zakdoek bijeen, want niet minder dan tien rijders draaiden binnen dezelfde seconde. Dat beloofde voor twee erg spectaculaire wedstrijden in het kader van de Zolder Superprix.

Zaterdag na het doven van de lichten, nam King het commando in handen en maakte hij niet de minste fout. Achter hem was het drummen geblazen, met Glenn Van Parijs die de tweede plaats overnam van Ghislain Cordeel in de zestiende ronde.

Na een contact tussen Dylan Derdaele (Belgium Racing) en Sebastian Freymuth (PG Motorsport) waarbij de Limburger in de zandbak van de chicane eindigde. De Safety Car maakte zijn opwachting en de onderlinge verschillen smolten als sneeuw voor de zon. King bleef na de herstart meester van de situatie en behaalde een onweerlegbare overwinning.

Die neutralisatie was niet meteen waar ik op zat te wachten”, vertelde de jonge Brit aan het podium. “Ik bleef echter kalm, ik nam een goede herstart en won uiteindelijk met vijf seconden verschil. Het is duidelijk dat de ervaring die ik in een Porsche heb, me ten goede kwam.”

Achter Harry King, reed Maxime Soulet (August Porsche Racing) op een spectaculaire manier naar de tweede plaats, alvorens een straf van vijf seconden te krijgen wegens het niet-respecteren van de tracklimits. Glenn Van Parijs en Ghislain Cordeel konden zo naar het eerste podium van het weekend.

“Ik wist dat Maxime een straf had gekregen, dus ik kon me op Ghislain concentreren”, aldus Glenn Van Parijs. “In vergelijking met Spa was het verschil met King al kleiner, wat maakt dat we op goede weg zijn.

Soulet zakte naar de achtste plaats en dus zagen we na het podium Xavier Maassen (#TeamPGZ by RedAnt Racing), Rik Koen (PG Motorsport) en Sam Dejonghe (#TeamPGZ by RedAnt Racing) die toegaf dat hij nog wat kilometers in de wagen mist.

In de categorie Pro-Am, reed Jan Lauryssen (Q1 Trackracing) naar een duidelijke zege voor Didier Glorieux (Speedlover) en Ziad Geris (Team GP Elite).

Stijn Lowette (NGT Racing) miste dan wel zijn start in AM, wat maakte dat Sébastien Lajoux (DUWO Racing) geruime tijd aan de leiding reed, maar net na de herstart reed Lowette wel naar de leiding, voor Lajoux en Nicolas Vandierendonck (Q1 Trackracing).

 

 

King en Lauryssen opnieuw

De start op zondag was om 11u45 en meteen volgde een aanrijding tussen Ziad Geris en de winnaar van de categorie AM op zaterdag, Stijn Lowette! De impact was behoorlijk, dus meteen was het einde race voor de beide heren en werd de race geneutraliseerd.

Na vier ronden mocht er weer geracet worden, met King die voor Maassen bleef, Soulet, Freymuth, Van Parijs, Derdaele en Cordeel. De Brit probeerde een gat te maken, maar Maassen klampte aan en het was achter hem dat er zwaar werd gevochten voor iedere meter met Soulet, Van Parijs, Derdaele, Freymuth, Koen en Cordeel! Sebastian Freymuth en Rik Koen verloren tijd na een contact, maar de verschillen bleven klein en de volgorde veranderde niet meer.

Harry King won dus voor de vierde maal in evenveel races, voor Xavier Maassen en Maxime Soulet die duidelijk opgetogen was met zijn podium. “Ik heb mijn rijstijl niet aangepast in vergelijking met gisteren, maar ik heb ditmaal geen straf gekregen”, lachte de rijder van August Porsche. “Ik heb na de finish tegen Harry King gezegd dat ik toch al dichter zit, maar dat hij twintig jaar jonger is, vergeet dat niet.”

Glenn Van Parijs werd vierde, voor Dylan Derdaele, die zijn weekend wat kleur gaf met een top 5, Rik Koen en Ghislain Cordeel.

Jan Lauryssen (Q1 Trackracing) was opnieuw onaantastbaar in Pro-Am en zijn zege was ook goed voor een achtste plek algemeen. “Een goed weekend, zonder meer”, vertelde de dubbele winnaar van Zolder. “In het algemene klassement wilde ik nog wat hoger eindigen, maar ik ben tevreden met het globale resultaat. De rest zien we volgende maal wel.

Didier Glorieux en Tom Boonen werden in de categorie Pro-Am tweede en derde.

Na de crash van Stijn Lowette bij de start, reed de Fransman Sébastien Lajoux (DUWO Racing) aan de leiding en haalde het voor Jaume Font en Sven Van Laere. “Net als gisteren, had ik een goede start", vertelde Lajoux. “Lowette zat achter me toen hij bij de start bij de crash betrokken raakte. Daarna maakte een rijder voor me een fout, waardoor ik in de remmen moest en twee Pro-Am rijders moest laten passeren. Op zich was dat echter niet zo erg. Ik hou echt van de sfeer van de Porsche Carrera Cup Benelux en als Fransman doet het me plezier dat de andere rijders de moeite nemen om Frans te spreken om me aan te moedigen of te feliciteren. Het is een geweldige competitie.

De Porsche Carrera Cup Benelux 2022 kent zijn vervolg in Zandvoort, als onderdeel van de ADAC GT Masters meeting, van 24 tot 26 juni. Het startveld zal weer indrukwekkend zijn. “De voorbije drie jaar hebben we hard gewerkt om de kwaliteit van onze competitie aan te tonen", legt Series Manager Olivier Aerts uit. “Niet alleen wordt dit seizoen 2022 gekenmerkt door een bezetting van de topklasse, ook de toekomstperspectieven zijn meer dan verheugend. Er worden nieuwe teams verwacht en andere teams die we in het verleden hebben gezien, hebben aangegeven dat ze zullen terugkeren. Er bestaat geen twijfel over dat de snelste merkencup in de Benelux een ware referentie is..."

 

 

Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2024 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos