Harry King wint tweemaal op Spa-Francorchamps, seizoen 2022 start op de best mogelijke manier

Harry King wint tweemaal op Spa-Francorchamps, seizoen 2022 start op de best mogelijke manier

 

  • Schitterende opener van de Porsche Carrera Cup Benelux op Spa-Francorchamps
  • Vijf nationaliteiten op diverse podia bewijzen internationale uitstraling van Benelux competitie

 

Spa-Francorchamps. De Brit Harry King werd met twee zeges de grote winnaar van het openingsweekend van de Porsche Carrera Cup Benelux 2022 in de Belgische Ardennen. Maar hij was niet de enige winnaar. Ook Jan Lauryssen, Tom Boonen, Sebastien Lajoux en Joan Vinyes stonden op de hoogste podiumplek van hun klasse, meteen een bewijs voor de internationale uitstraling en de sportieve intensiteit van de snelste merkencup van de Benelux. De volgende afspraak is op 11 en 12 juni op Circuit Zolder, uiteraard in Belgisch Limburg. ​

 

Het WK Uithouding of FIA WEC was een perfecte setting voor de eerste races van de Porsche Carrera Cup Benelux 2022 en het eerste weekend van de competitie werd bovendien een voltreffer op alle fronten.

 

De tribunes van het circuit in de Ardennen zaten eivol, de races waren zeer aangename kijkstukken en heel wat verschillende rijders, uit diverse landen konden van de champagne op het podium genieten. Het seizoen kon onmogelijk op een betere manier van start gaan en deze eerste afspraak in de Ardennen laat het beste verhopen voor de rest van dit seizoen”, was dan ook de gevatte samenvatting van Series Manager Olivier Aerts.

 

Sportief was het eerste weekend ook een voltreffer met een dubbele zege van Harry King in de Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 van Parker Revs Motorsport. De jonge Brit startte ook tweemaal van op de polepositie en is uiteraard leider in het kampioenschap na dit eerste weekend.

 

Ik kende de competitie van vorig seizoen, toen ik op de Red Bull Ring een gastoptreden maakte”, vertelde de goedlachse jonge rijder aan het podium op zaterdag. “Ik ben uiteraard blij met mijn debuut hier, maar ook de ontvangst en de manier van werken van de Porsche Carrera Cup Benelux 2022 maken dat ik zeker weet dat ik een goede keuze heb gemaakt. Ik rij parallel hier en in de Porsche Supercup, met twee schitterende kalenders.”

 

In de eerste race haalde hij het voor de vicekampioen van vorig jaar, Glenn van Parijs (NGT Racing) en Ghislain Cordeel (Team GP Elite) die tijdens de wintermaanden duidelijk een stap voorwaarts heeft gezet en mee voor ereplaatsen wil vechten. Op zaterdag was het weer Glenn van Parijs op plaats twee, voor de ‘debutant’ Sam Dejonghe (#TeamPGZ by RedAnt Racing) en een vierde stek ging naar Ghislain Cordeel.

 

De eerste race was wat moeilijk, te meer dat ik vooraf geen stilstaande start geoefend had. Geleidelijk aan kwam ik het echter in het ritme en werd zesde. Op zaterdag was de start al veel beter en deze derde plaats is meteen bewijs van het feit dat we hier zeker mee vooraan kunnen strijden. Harry is voor mij de benchmark en als ik niet op zijn niveau zou willen uitkomen, dan moet ik hier niet starten”, klonk het strijdvaardig bij Sam Dejonghe, die een mooi debuut maakte.

 

Maar ook de andere Pro-rijders maakten er een mooi kijkstuk van, met een vierde en vijfde plaats voor Maxime Soulet (August Racing by NGT Racing), een vijfde en zesde plaats voor kampioen Dylan Derdaele (Belgium Racing) en andere ereplaatsen voor Xavier Maassen (#TeamPGZ by RedAnt Racing), Rik Koen (PG Motorsport)en Sebastian Freymuth (PG Motorsport).

 

Strijd op alle fronten

 

In de klasse Pro-Am kregen we twee verschillende winnaars, met Jan Lauryssen (Q1Trackracing) en Tom Boonen (#TeamPGZ by RedAnt Racing), terwijl ook Koen Wauters (Belgium Racing) en Didier Glorieux (Speedlover) mee het podium op mochten.

 

Super om tijdens mijn eerste weekend meteen te kunnen winnen”, glunderde Tom Boonen voor volle tribunes op zaterdag. “Bovendien zijn het leuke en faire races, op hoog niveau. Deze Porsche Carrera Cup Benelux is echt een mooie piste voor mij.

 

En wat gezegd van de strijd in de AM-categorie… Werkelijk voor iedere meter werd er gestreden, niet alleen voor de zege, maar voor alle posities in het mooi gevulde startveld. Het waren de Fransman Sebastien Lajoux (DUWO Racing) en de Andorrees Joan Vinyes (Baporo Motorsport) die met de hoogste eer gingen lopen, maar zij kregen de zeges niet in de schoot geworpen. In de eerste wedstrijd leek de overwinning bovendien voor Stijn Lowette (NGT racing) weggelegd, maar een spijtig race-incident op de meet, maakte dat hij pas op zaterdag naar het podium kon, als tweede in de uitslag.

 

Op vrijdag waren die plaatsen op het podium voor Philip Wils (Speedlover) en Luc Vanderfeesten (#TeamPGZ by RedAnt Racing), maar zij werden op zaterdag door pech afgeremd. De winnaar van vrijdag, Sebastien Lajoux, werd zaterdag derde, achter Vinyes en Lowette.

 

Natuurlijk was ik ontgoocheld na de eerste race, maar ook dat is racen”, aldus Stijn Lowette, “maar de tweede plaats op zaterdag maakte alvast heel veel goed.”

 

Op zaterdag 11 en zondag 12 juni staat de tweede meeting van de Porsche Carrera Cup Benelux op het programma en dat op Circuit Zolder.

 

 

Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2024 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos