Het Kronos Porsche Centre van Gembloux met Didier Van Dalen in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux tijdens de manche in Spa-Francorchamps

 

Op 6 en 7 mei strijkt het wereldkampioenschap endurance (WEC) neer in Spa-Francorhamps. In het voorprogramma van deze prestigieuze wedstrijd werkt de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux zijn eerste race af. Aan de start ook een Porsche 991 Cup in de kleuren van het Kronos Porsche Centre, met de jonge Didier Van Dalen achter het stuur.

In de autowereld is de naam Kronos een ware referentie. Uiteraard kent iedereen het raceteam, dat onder andere twee keer de 24 Uur van Francorchamps wist te winnen en samen met Sébastien Loeb in 2006 wereldkampioen rally werd. Maar sinds 19 jaar is er ook het Kronos Porsche Centre in Gembloux, onder leiding van Thierry Van Dalen.

 

Thierry, ex-rijder van hoog niveau en dat meestal aan het stuur van een Porsche, is een waar wedstrijdbeest. "Mijn ervaring in de autosport hebben me er toe aangezet om onze Porsche-concessie te organiseren als een raceteam", legt hij uit. "We gaan steeds op zoek naar de perfectie en de Porsches van al onze klanten worden onder handen genomen alsof het racewagens waren. Dat verklaart allicht waarom wij bij onze klanten de beste tevredenheidscijfers halen."

 

Autosport stroomt niet alleen bij Thierry en zijn hele team door het bloed, autosport is ook stevig verankerd in het DNA van Porsche. Vorig jaar voor de zeventiende keer winnaar van de 24 Uur van Le Mans, wereldkampioen endurance 2015 met het trio Mark Webber, Brendon Hartley en Timo Bernhard: de firma uit Weissach staat nog steeds aan de top. Alle Belgische fans van het merk kunnen zich daar op 6 en 7 mei van vergewissen, tijdens de Belgische manche van het World Endurance Championship in Spa-Francorchamps, de tweede wedstrijd van het seizoen. Op het mooiste circuit ter wereld zullen de officiële Porsche 919 Hybrid resoluut voor de zege gaan.

 

Kronos Porsche Centre zal dat weekend ook van zich laten spreken. Niet alleen door personeel en klanten uit te nodigen om de wedstrijd van nabij te volgen, maar ook door een wagen in zijn kleuren te laten rijden in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, een competitie voorbehouden aan Porsche 991 Cup.

 

En wie beter dan Didier Van Dalen, die zich al lang een (voor)naam heeft gemaakt in de Belgische automobielsport, om de concessie te vertegenwoordigen tijdens die wedstrijd in het voorprogramma van het WK endurance?

 

We kennen Didier als racer, maar hij is ook heel actief in het Kronos Porsche Centre, waar hij deel uitmaakt van het verkoops- en marketingteam. Het wordt voor hem dus een hele eer om voor de eerste keer de kleuren van zijn lievelingsmerk te dragen. "Mijn 991 Cup komt uit de ateliers van het prestigieuze en Zwitserse team Fach Auto Tech, de renstal die in 2014 met Earl Bamber de internationale Porsche Supercup wist te winnen", glimlacht de jongeman van 24. "De ideale context dus om heel veel te leren. Ik hoop gedurende het hele weekend heel wat progressie te maken, maar tegelijk blijf ik met beide voeten op de grond: ik moet het opnemen tegen ware specialisten van dit type races, terwijl het voor mij een grote première wordt. Dat zal me echter niet verhinderen het beste van mezelf te geven!

 

Afspraak met het Kronos Porsche Centre in Spa-Francorchamps, op vrijdag 6 en zaterdag 7 mei, voor wat zeker een groot feest ter ere van Porsche zal worden!

Contacteer ons
Over Porsche

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.
  • Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018. 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos