Kalle Rovenperä (RedAnt Racing) boekt eerste zege op circuit tijdens Italiaanse manche van de Porsche Carrera Cup Benelux. Paul Meijer (Hans Weijs Motorsport) wint op zaterdag en is de nieuwe puntenleider

Kalle Rovenperä (RedAnt Racing) boekt eerste zege op circuit tijdens Italiaanse manche van de Porsche Carrera Cup Benelux. Paul Meijer (Hans Weijs Motorsport) wint op zaterdag en is de nieuwe puntenleider

  • Sam Jongejan (Team RaceArt) en Kobe Pauwels (D’Ieteren Luxury Performance) zijn de beste rookies van het weekend
  • Jani Käkelä (39 Racing) pakt beide zeges in PRO-AM

Imola, 7 juli 2024. De fantastische Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari was de plek van afspraak voor de derde meeting van de Porsche Carrera Cup 2024 en meteen is ook de eerste helft van het seizoen ingeblikt. De zeges in Imola waren voor de Nederlandse routinier Paul Meijer, die zijn carrière in de Porsche Carrera Cup Benelux als het ware een nieuwe start ziet nemen. Op zondag was het niemand minder dan tweevoudig wereldkampioen rally Kalle Rovanperä die zijn eerste overwinning in de circuitracerij boekte. Na dit sportief zeer hoogstaande weekend, met prachtige autosport verdedigt Paul Meijer op 4 en 5 augustus op het circuit van Assen zijn leidersplaats in de snelste merkencup van de Benelux.

Kalle Rovanperä voorstellen hoeft niet meer, want de jonge Fin, amper 23, is ondertussen al tweevoudig wereldkampioen rally, won al een internationale driftcompetitie en voegt daar dus nu een zege op circuit aan toe. Op zaterdagochtend reed hij met de Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – in de kleuren van RedAnt Racing naar de beide poleposities, in het kader van de TAG Heuer Pole Position AWARD, alvorens op zondag zijn eerste ‘circuit’zege uit zijn carrière binnen te halen.

Ik ben enorm blij, niet in het minst voor de mensen uit mijn entourage en van het team”, glunderde de jonge Fin aan het podium in Imola. “Mijn beide poleposities waren een eerste mijlpaal, maar op zaterdag worstelde ik net iets te veel met de wagen om de zege binnen te halen. Het werd mijn eerste podium, waarna we hard aan de slag gingen om de auto nog te verbeteren en te verfijnen en op zondag was het dan zover, maar het was zeker niet makkelijk. Er was de tijdstraf van vijf seconden (wegens geanticipeerde start) en ik heb dus tot het einde moeten rijden al ware het kwalificatieronden. De zege is er en ik ben echt waanzinnig blij!

Maar niet alleen Rovanperä vertrekt met een goed gevoel uit Italië. Paul Meijer won op zaterdag, werd tweede op zondag en is met een bonus van respectievelijk twaalf en dertien punten op Dirk Schouten (Q1 Trackracing) en Benjamin Paque (D’Ieteren Luxury Performance) de nieuwe leider in het kampioenschap. Meijer gooide als jonge rijder hoge ogen in de eenzitterij en de 39-jarige Nederlander is dit zijn seizoen zonder meer een van de titelkandidaten in de Porsche Carrera Cup Benelux. Meijer haalde het op zaterdag dus voor Rovanperä en Robin Knutsson (NGT Racing), terwijl Benjamin Paque vierde werd, voor de winnaar bij de rookies, Sam Jongejan. Die laatste zegevierde met Kobe Pauwels en Alexander Reimann (EST1 Racing) in zijn zog.

Sport van het hoogste niveau

Zowel op zaterdag als zondag werden de fans in de watten gelegd, met inhaalmanoeuvres en een schitterende sportieve strijd op het warme asfalt, en dan met amper wedstrijdonderbrekingen. Rovanperä won dus de tweede afspraak van het weekend, voor Paul Meijer en Benjamin Paque, terwijl Knutsson en Dirk Schouten, die een complexer weekend kende, de top 5 vervolledigden. Pauwels en Jongejan wisselden van plaats op het Rookie-podium, met Dréke Janssen (RedAnt Racing) die voor het eerst mee het podium op mocht, als derde bij de jonge wolven. Pauwels voert bij de Rookies het kampioenschap aan, voor Sam Jongejan.

In PRO-AM gingen beide zeges naar Jani Käkelä, voor Maik Rosenberg (Team GP Elite) en Jules Grouwels (Team RaceArt) op zaterdag, terwijl opnieuw Rosenberg en Ziad Geris (PG Motorsport) op zondag naar zilver en brons reden. Käkelä is halverwege het seizoen de puntenleider. In de stand bij de teams leidt D’Ieteren Luxury Performance na Imola met exact één punt verschil voor Q1 Trackracing. ​ ​

De Michelin Star of the Weekend was voor Jarkko Bamberg van 39 Racing. De Fin is al jaren de rechterhand van Jani Käkelä en reist overal met hem mee, als truckie, maar ook als fysio. “Ik bouw ook de tent op, spring in waar nodig en doe dat echt vanuit de passie voor deze prachtige sport”, aldus de Fin in Imola.

Wat een prachtig sportief weekend”, glunderde Series Manager Olivier Aerts. “We kregen alles dit weekend en we keren terug naar huis met een positief gevoel en heel veel energie om de tweede helft van het seizoen, met start in Assen op 3 en 4 augustus, nog mooier te maken!

Liana Picard PR Manager Porsche Belgium, D'Ieteren Automotive N.V/S.A.

 

Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2024 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos