Knokke Hippique: dé afspraak voor de top van de jumpingsport

Knokke Hippique: dé afspraak voor de top van de jumpingsport

Met de tweede editie van Knokke Hippique vormt de badplaats Knokke-Heist deze zomer – opnieuw – het decor van het meest glamoureuze en nobele sportevenement aan de Belgische kust.

 

  • Porsche opnieuw partner van het prestigieuze evenement Knokke Hippique.
  • Een exclusieve ervaring die meer omvat dan louter jumpingsport.
  • 911 en Macan voor de winnaars in CSI 5* en Top Series.

Met Knokke Hippique kan de stad Knokke uitpakken met een vijfsterrenjumping. Dit is het allerhoogste niveau in deze sportdiscipline, waarbij u de beste ruiters ter wereld in actie kunt zien. Dit statuut dankt Knokke Hippique natuurlijk aan zijn uitzonderlijke locatie, maar ook aan zijn exclusieve infrastructuur.

 

Nieuwe formule

Voor deze editie 2016 werd de formule enigszins gewijzigd. Van 30 juni tot 3 juli, enkele weken voor de Olympische Spelen in Rio, zal Knokke Hippique een uitzonderlijk deelnemersveld ontvangen in het kader van een CSI5-wedstrijd*. Tot grote vreugde van de ruitersportfans vinden er van 6 tot 24 juli bovendien drie meerdaagse internationale toernooien op hoog niveau plaats, onder de noemer Knokke Hippique Summer Circuit. Porsche is opnieuw partner van Knokke Hippique en voorziet een luxueuze Porsche Lounge, alsook enkele expositievoertuigen. Twee van de meest getalenteerde deelnemers mogen trouwens elk een Porsche als trofee mee naar huis nemen. Voor de winnaar van het Top Series-concours is dat een Macan, terwijl de gelukkige laureaat van de CSI5-wedstrijd* de sleutels van een 911 op zak mag steken.

 

Unieke ervaring

Maar Knokke Hippique is meer dan alleen maar topsport. Rond de pistes wordt een tijdelijk dorp opgericht om de innerlijke mens te versterken en tot rust te komen in een sfeer van fashion en lifestyle. Een ideale manier om kennis te maken met de schatten van de exposanten of om, vanop een terras, de internationale vedetten aan het werk te zien… En zodra de paarden hun laatste sprongen hebben uitgevoerd, zal het feest volop losbarsten met live optredens en dj-sets om iedereen naar hogere sferen te voeren. Knokke Hippique: een uniek evenement!

 

Wanneer? Van 30 juni tot 3 juli en van 6 juli tot 24 juli, telkens vanaf 9 uur.

Waar? Westkapellestraat, 8300 Knokke-Heist. Gratis toegang.

Contacteer ons
Over Porsche

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.
  • Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018. 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos