Loek Hartog maakt het verschil in Zolder

Loek Hartog maakt het verschil in Zolder

  • Drie races in het voorprogramma van de DTM voor de voorlaatste meeting van 2020
  • In Porsche Carrera Cup Benelux neemt Hartog voorsprong op Schuring
  • Van Eijndhoven domineert Porsche Sprint Challenge Benelux
  • Bevestiging én verrassing in Clubsport Division

De vierde en voorlaatste meeting van de Porsche Carrera Cup Benelux, dit weekend in Zolder afgewerkt in het voorprogramma van de prestigieuze DTM, zou wel eens het keerpunt van het seizoen kunnen geweest zijn. Voor het eerst dit seizoen wist de Nederlander Loek Hartog (Bas Koeten Racing) een voorsprong in het kampioenschap bij elkaar te rijden, door de beide races op zijn naam te schrijven.

 

Hoewel er over de zege van de 18-jarige Junior van de Porsche Carrera Cup Benelux in de eerste race geen twijfel kon bestaan, werd toch verwacht dat Morris Schuring (15 jaar) in de tweede race op een opdrogende piste revanche zou kunnen nemen. Maar dat was zonder een foutje van de rijder van Team GP Elite gerekend. Even nadat hij, vlak voor een tussenkomst van de safety car, de leiding van Hartog had overgenomen miste de jongste rijder van het pak op drie minuten van het eind zijn rempunt. Zo kon zijn rivaal in de titelstrijd richting een mogelijk beslissende zege rijden. Aan het eind van de Zolderse meeting telt Hartog nu acht punten voorsprong op Schuring. Eén en ander betekent dat de jongste van de twee Nederlandse rijders tijdens de laatste meeting een foutloze prestatie zal moeten neerzetten wil hij nog in aanmerking komen voor de titel.

 

Net achter het strijdende duo maakte Huub van Eijndhoven (JW Raceservice) in zijn tweede deelname aan Porsche Carrera Cup Benelux grote indruk. In Race 1 was hij al dicht bij de zilveren medaille geraakt – Schuring passeerde hem pas in de laatste ronde – en ook in Race 2 finishte hij op het laagste podiumtrapje. De winnaar in Pro-Am ging telkens Gilles Smits (Speedlover) vooraf. Deze laatste pakte zo twee autoritaire zeges in de Am-klasse. Beide rijders wisten met hun Porsche 911 GT3 Cup zo goed als helemaal het tempo van de Pro-rijders te volgen. Een veelbelovende prestatie!

 

Hetzelfde geldt voor Jaxon Verhoeven (Speedlover) en Nicolas Vandierendonck (EMG Motorsport), die in de twee races elk een vijfde plaats lieten optekenen. Ze bleven net voor vaste waarde Michaël Cool (NGT Racing), twee keer zesde algemeen.

 

Porsche Sprint Challenge Benelux: van Eijndhoven domineert in Cup, Vermeulen en Goddijn pakken elk een zege in Clubsport

 

Het is een traditie sinds de start van dit seizoen: voor de rijders in de Porsche Sprint Challenge Benelux stonden er ook deze keer drie races op het programma. Naast de twee Sprints van 30 minuten konden er ook in de lange race over 55 minuten punten worden gescoord.

 

In de ‘Cup Division’ veroverde Huub van Eijndhoven in afwezigheid van Loek Hartog en Morris Schuring de zege in de Long Race. Het perfecte einde van het weekend voor de Nederlander. Ook Gilles Smits zorgde voor een hoogtepunt, door als tweede algemeen en opnieuw als eerste in Am over de streep te gaan. De top-3 werd vervolledigd door de familie Verhoeven (Jean-Pierre en Jaxon), die Nicolas Vandierendonck en een terugkerende Jan Jansen (JJ Racing) voorafgingen. Omdat hij pas als zesde kon aantikken verliest Michaël Cool de leiding in de tussenstand, waar Jaxon Verhoeven nu vier punten voorsprong telt.

 

In de ‘Clubsport Division’, gereserveerd voor de Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport, wist de Nederlander Thierry Vermeulen (Team GP Elite) de eerste sprint te winnen, voor Steven van Rhee (Team GP Elite) en Alex Goddijn (Team GP Elite). Voor het bepalen van de vierde plaats was een finishfoto nodig, want Harold Goddijn (Team GP Elite) werd door Sven van Laere (RED ANT Racing) met slechts 19 honderdsten van een seconde geklopt!

Ook in de tweede race ging het er spannend aan toe. De zege ging uiteindelijk naar Alex Goddijn, die zijn voordeel haalde uit een contact tussen Sven van Laere en Thierry Vermeulen, die nog als tweede en derde over de streep kwamen. In de mini-endurance race domineerde Vermeulen dan opnieuw. De stevige leider in de tussenstand finishte voor van Rhee en het duo van Laere-Redant.

 

Na een bewogen weekend hebben de rijders en teams van de Porsche Carrera Cup Benelux en de Porsche Sprint Challenge Benelux nu drie weken om de laatste meeting van het seizoen voor te bereiden. Die staat van 30 oktober tot 1 november in het Nederlandse Assen geprogrammeerd, in het kader van de Final Races.

 

Volg de Porsche Carrera Cup Benelux en Porsche Sprint Challenge Benelux hier:

Instagram:          @carreracupbenelux        @sprintchallengebenelux

Facebook:            /carreracupbenelux          /sprintchallengebenelux

 

Contacteer ons
Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2024 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos