Loek Hartog vertegenwoordigt de Porsche Carrera Cup Benelux in virtuele Supercup

Loek Hartog vertegenwoordigt de Porsche Carrera Cup Benelux in virtuele Supercup

Door de stop op ‘echte’ autosportkampioenschappen, wegens de anti-COVID-19-maatregelen, zitten de virtuele kampioenschappen uiteraard in de lift. Zowel de fans als de professionele rijders kunnen zo hun passie en competitiehonger botvieren, terwijl ze wel veilig thuis blijven!

 

Tijdens de wedstrijden in simracing nemen de specialisten van het virtuele racen het tegen elkaar op, maar Porsche Motorsport is bij de creatie van de Porsche Mobil 1 Supercup Virtual Edition nog een stap verder gegaan. Het principe is eenvoudig: enkel de rijders en teams van de echte Supercup mogen in deze digitale versie van de prestigieuze monomerkencup de confrontatie aangaan. Daarnaast zijn er nog enkele gastrijders, maar dat zijn ofwel fabrieksrijders van Porsche Motorsport (waaronder de Belg Laurens Vanthoor en de meest Belgische aller Duitsers, André Lotterer), ofwel rijders die ook in het echte kampioenschap een Wild Card zouden kunnen ontvangen. Porsche wil zo een zo goed als perfecte kopie creëren van het kampioenschap dat in het kader van de grand prix F1 wordt afgewerkt.

 

Op het iRacing-platform gaan de rijders gaan de strijd aan met een Porsche 911 GT3 Cup van 485 pk sterk. Na de vrije trainingen (30 minuten) en de kwalificaties (15 minuten) volgen er twee sprintraces van 25 minuten. Het minste wat kan worden gesteld is dat het er bij de eerste twee wedstrijden bewogen en spectaculair aan toe ging!

 

De Turk Ayhancan Güven, in 2018 kampioen in de Porsche Carrera Cup Benelux, is één van de grote smaakmakers van het seizoensbegin, want samen met de Nederlander Larry Ten Voorde, die uitkomt voor Team GP Elite, voert hij de rangschikking aan. Verder bij de Nederlandse renstal ook de regerende Benelux-kampioen Max van Splunteren en Jesse van Kuijk, andere bekende namen uit de snelste monomerkencup van de Lage Landen, en vaste waarden in het kampioenschap. Tijdens de wedstrijd in Spa-Francorchamps krijgen ze het gezelschap van Loek Hartog, de ‘lokale gastrijder’ voor deze wedstrijd.

 

“Ik voel me zeer vereerd dat de Porsche Carrera Cup Benelux me voor deze virtuele wedstrijd op Spa-Francorchamps als hun vertegenwoordiger heeft uitgekozen”, stelt de 17-jarige Nederlander. “Vorig jaar kon ik dankzij een Wild Card aan de Belgische manche van de echte Supercup deelnemen. Dit keer is het concept vergelijkbaar, en tegelijk kan ik ook de nieuwe officiële decoratie van de Porsche Mobil 1 Supercup Virtual Edition zijn debuut geven, met de beroemde #911 op de flanken.”

 

Loek Hartog, in 2019 op het podium van de Porsche Carrera Cup Benelux nadat hij een jaar eerder als laureaat uit het Junior Recruitment Programme kwam, is ongetwijfeld één van grote autosporttalenten van morgen. Bij zijn carrièrekeuze voor de Porsche Motorsport piramide had hij echter niet verwacht te worden geselecteerd voor een virtuele race! “Tot nu had ik me uiteraard helemaal toegelegd op mijn ‘echte’ loopbaan, en ik hoop ook heel snel en nog in 2020 op een echt circuit in actie te kunnen komen”, stelt hij. “In afwachting van de herneming van de kampioenschappen is simracen evenwel een mooie manier om wat te trainen en wedstrijdritme op te doen. De Porsche 911 GT3 Cup van iRacing gedraagt zich zoals de echte bolide en ik beleef heel veel plezier aan het stuur.”

 

Zoals steeds is Loek Hartog niet van plan om een figurantenrol te vertolken. “Ayhancan Güven en Larry Ten Voorde zijn echt heel snel”, bevestigt de Junior van de Porsche Carrera Cup Benelux. “Maar ik wil wel de strijd met hen aangaan en om een plaatsje op het podium vechten!”

 

De races zijn te volgen via de livestream op www.porsche.de/virtualPMSCSpa, www.eurosport.com en www.eurosport.nl, en via YouTube (https://youtu.be/i2fk9RQzbzk) en Twitch. Ziggo Sport zendt ook ditmaal de races in Nederland op televisie uit. Daaraan voorafgaand is er om 15.45 uur een uitgebreide voorbeschouwing met Robert Doornbos en Rob Kamphues vanuit Move Amsterdam, waarbij ook Team GP Elite-coureur Jesse van Kuijk – uiteraard met gepaste afstand – aan de tafel zit.

Indien u nooit eerder een simrace bekeek, mis deze afspraak dan niet. U zal onder de indruk zijn!

 

The schedule (25 April)

4.00 - 4.15 pm: Qualifying

4.20 - 4.45 pm: Race 1

4.50 - 5.10 pm: Warm-up

5.12 - 5.37 pm: Race 2

(All times CEST)

Contacteer ons
Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2024 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos