Macan Turbo Exclusive Performance Edition met 440 pk en uitzonderlijke details

Porsche Exclusive Manufaktur veredelt de sterkste Macan

Met de Macan Turbo Exclusive Performance Edition rijdt Porsche een bijzonder nobele variant van zijn topmodel binnen het Macan-gamma voor. Deze Edition-uitvoering is gebaseerd op de Macan Turbo met Performance-pack waarvan de 3,6-liter V6-turbomotor 324 kW (440 pk) haalt. Het model wordt slechts in een beperkt aantal landen aangeboden. Exclusieve designkenmerken aan de binnen- en buitenzijde zetten het bijzonder sportieve karakter van de sterkste variant uit het modelgamma in de verf. De sportwagen onder de SUV’s wordt in de Porsche Exclusive Manufaktur op de productiesite in Leipzig met de hand tot in de puntjes veredeld.

 

Het standaard exterieurpack Turbo vormt de basis voor het unieke voorkomen van de Macan Turbo Exclusive Performance Edition. Dit pack omvat onder meer ledkoplampen, verdonkerde ledachterlichten en 21 duim grote velgen in 911 Turbo-design met spaken waarvan de flanken in zwarte hoogglans zijn gelakt. Het exclusieve karakter wordt benadrukt door de bijkomende designaccenten die exclusief voor deze Edition-uitgave werden ontworpen. Zo zijn er de Carmine Red gelakte onderdelen voor de voorspoiler, de kofferpartij en de sideblades. Onder het Porsche-opschrift dat in zwarte hoogglanslak op de koffer prijkt, werd ook de typebenaming ‘Macan turbo’ in Carmine Red aangebracht.

 

De kleuren zwart en rood zetten ook in het opgewaardeerde interieur de toon. Het standaard interieurpack Exclusive Performance Edition in Garnet Red combineert een zwart lederen aankleding met talrijke elementen in alcantara. De wangen van de voorzetels zijn exclusief voor dit Edition-model gedeeltelijk in Garnet Red uitgevoerd. Diezelfde kleur is ook terug te vinden in de contrasterende naden, de geborduurde ‘turbo’-opschriften op de hoofdsteunen, de veiligheidsgordels, de bies rond de Sport Chrono-chronometer en op het sleuteletui. Met heel veel oog voor detail is ook de aluminium PDK-schakelpook met Garnet Red leder opgewerkt. De unieke deurdrempels en de sierlijsten op het dashboard krijgen op hun beurt het opschrift ‘Macan Turbo Exclusive Performance Edition’ mee. De voorzetels, de achterbank en het stuurwiel zijn standaard verwarmbaar.

 

De sterkste afgeleide uit het modelgamma, de Macan Turbo met Performance pack, doet dienst als mechanische basis voor deze Macan Turbo Exclusive Performance Edition. Zijn V6-motor van 3;6 liter met biturbo-drukvoeding levert 324 kW (440 pk). Dat is 30 kW (40 pk) meer dan in de Macan Turbo. Daarmee legt hij de sprint van 0 tot 100 km/u af in 4,4 seconden. Zijn topsnelheid bedraagt 272 km/u. Over een breed toerentalbereik van 1.500 tot 4.500 t/min kan de bestuurder over het maximumkoppel van 600 Nm beschikken. De hernemingen zijn dan ook indrukwekkend: Over de tussensprint van 80 naar 120 km/u doet hij 2,9 seconden. Een prestatiegericht remsysteem met gegroefde remschijven van 390 millimeter diameter, het actief gestuurde sportonderstel Porsche Active Suspension Management (PASM) dat perfect is afgestemd op de 15 millimeter verlaagde ophanging, het Sport Chrono-pack en de sportuitlaat zijn stuk voor stuk standaard.

 

De Macan Turbo Exclusive Performance Edition kan vanaf nu besteld worden. De basisprijs voor ons land ligt op 120.963,70 euro, inclusief btw en landspecifieke uitrusting.

Contacteer ons
Over Porsche

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.
  • Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018. 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos