Macan Turbo Exclusive Performance Edition met 440 pk en uitzonderlijke details

Porsche Exclusive Manufaktur veredelt de sterkste Macan

Met de Macan Turbo Exclusive Performance Edition rijdt Porsche een bijzonder nobele variant van zijn topmodel binnen het Macan-gamma voor. Deze Edition-uitvoering is gebaseerd op de Macan Turbo met Performance-pack waarvan de 3,6-liter V6-turbomotor 324 kW (440 pk) haalt. Het model wordt slechts in een beperkt aantal landen aangeboden. Exclusieve designkenmerken aan de binnen- en buitenzijde zetten het bijzonder sportieve karakter van de sterkste variant uit het modelgamma in de verf. De sportwagen onder de SUV’s wordt in de Porsche Exclusive Manufaktur op de productiesite in Leipzig met de hand tot in de puntjes veredeld.

 

Het standaard exterieurpack Turbo vormt de basis voor het unieke voorkomen van de Macan Turbo Exclusive Performance Edition. Dit pack omvat onder meer ledkoplampen, verdonkerde ledachterlichten en 21 duim grote velgen in 911 Turbo-design met spaken waarvan de flanken in zwarte hoogglans zijn gelakt. Het exclusieve karakter wordt benadrukt door de bijkomende designaccenten die exclusief voor deze Edition-uitgave werden ontworpen. Zo zijn er de Carmine Red gelakte onderdelen voor de voorspoiler, de kofferpartij en de sideblades. Onder het Porsche-opschrift dat in zwarte hoogglanslak op de koffer prijkt, werd ook de typebenaming ‘Macan turbo’ in Carmine Red aangebracht.

 

De kleuren zwart en rood zetten ook in het opgewaardeerde interieur de toon. Het standaard interieurpack Exclusive Performance Edition in Garnet Red combineert een zwart lederen aankleding met talrijke elementen in alcantara. De wangen van de voorzetels zijn exclusief voor dit Edition-model gedeeltelijk in Garnet Red uitgevoerd. Diezelfde kleur is ook terug te vinden in de contrasterende naden, de geborduurde ‘turbo’-opschriften op de hoofdsteunen, de veiligheidsgordels, de bies rond de Sport Chrono-chronometer en op het sleuteletui. Met heel veel oog voor detail is ook de aluminium PDK-schakelpook met Garnet Red leder opgewerkt. De unieke deurdrempels en de sierlijsten op het dashboard krijgen op hun beurt het opschrift ‘Macan Turbo Exclusive Performance Edition’ mee. De voorzetels, de achterbank en het stuurwiel zijn standaard verwarmbaar.

 

De sterkste afgeleide uit het modelgamma, de Macan Turbo met Performance pack, doet dienst als mechanische basis voor deze Macan Turbo Exclusive Performance Edition. Zijn V6-motor van 3;6 liter met biturbo-drukvoeding levert 324 kW (440 pk). Dat is 30 kW (40 pk) meer dan in de Macan Turbo. Daarmee legt hij de sprint van 0 tot 100 km/u af in 4,4 seconden. Zijn topsnelheid bedraagt 272 km/u. Over een breed toerentalbereik van 1.500 tot 4.500 t/min kan de bestuurder over het maximumkoppel van 600 Nm beschikken. De hernemingen zijn dan ook indrukwekkend: Over de tussensprint van 80 naar 120 km/u doet hij 2,9 seconden. Een prestatiegericht remsysteem met gegroefde remschijven van 390 millimeter diameter, het actief gestuurde sportonderstel Porsche Active Suspension Management (PASM) dat perfect is afgestemd op de 15 millimeter verlaagde ophanging, het Sport Chrono-pack en de sportuitlaat zijn stuk voor stuk standaard.

 

De Macan Turbo Exclusive Performance Edition kan vanaf nu besteld worden. De basisprijs voor ons land ligt op 120.963,70 euro, inclusief btw en landspecifieke uitrusting.

Contacteer ons
Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/


D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy


© 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   
Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos