Magisch decor voor Porsche Sprint Trophy Benelux

Magisch decor voor Porsche Sprint Trophy Benelux

  • Derde meeting voor Porsche Sprint Trophy Benelux in Spa-Francorchamps
  • John de Wilde leider in de tussenstand voor de Cup Division
  • Achtervolgers azen halverwege het seizoen op revanche

Op enkele uren voor de start van de derde meeting van het kampioenschap staan de deelnemers aan de Porsche Sprint Trophy Benelux te trappelen van ongeduld. En met reden! Dit weekend kunnen ze, in het voorprogramma van de 25 Uur VW Fun Cup in Spa-Francorchamps, in actie komen op het mooiste circuit ter wereld. Op het programma staan bijna 200 minuten track time, waarbij twee sprints van 25 minuten en een Long Race van 55 minuten. Kwestie van met volle teugen van de Ardense omloop te kunnen genieten!

 

De kans is groot dat er in de drie races hard zal worden gestreden. Na afloop van deze derde van vijf meetings die dit jaar op de kalender staan is het seizoen net over halfweg. Titelkandidaten kunnen zich dus geen fouten meer veroorloven.

 

Als leider in de tussenstand kan John de Wilde (Speedlover) dit weekend zijn voorsprong uitdiepen. Hij beseft echter terdege dat dat geen sinecure wordt, want alle tegenstanders willen hun kansen op de titel gaaf houden. Bij hen onder andere Lucas van Eijndhoven (JW Raceservice). Bij de vorige meeting in Zandvoort wist de jonge Nederlander de hoge verwachtingen in te lossen, en zowel de eerste sprintrace als de Long Race op zijn naam te schrijven. Kan hij in Spa-Francorchamps even sterk voor de dag komen? Op een tracé dat hij door en door kent wil immers ook Gilles Smits (Speedlover) zich in de kijker rijden! De man uit Waver wist dit jaar al een race in Zolder te winnen, en vormt in de tussenstand een ernstige bedreiging voor zijn teamgenoot.

 

Verrassingen maken echter integraal deel uit van de autosport en dus ook van de Porsche Sprint Trophy Benelux. Of het nu om Jos Jansen (JJ Racing) dan wel om Wim Meulders gaat, beide rijders wisten dit jaar al in de top 3 te finishen. Ze moeten dus zeker in de gaten worden gehouden, net zoals het debuut van de Nederlandse gentleman driver Marcel van Berlo (Bas Koeten Racing). De vader van Glenn en Kay beschikt al over enige ervaring met de Porsche 911 GT3 Cup, opgedaan in de enduranceracerij, en kan dus een kandidaat voor de podiumplaatsen worden.

 

In de Clubsport Division maakt Benjamin Paque zijn comeback, na eerder logischerwijze prioriteit te hebben gegeven aan zijn schoolexamens. De 16-jarige Luikenaar kan zijn leerschool aan het stuur van de Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport uit de Speedlover-ateliers in een prestigieus kader verder zetten.

 

De rijders zijn er klaar voor, de motoren mogen brullen! Na twee vrije trainingen volgen de kwalificaties op vrijdag (13u35-14u10). Enkele uren later (17u15) wordt al de start van de eerste race van het weekend gegeven. De tweede sprintrace staat op zaterdag om 10 uur op het programma, de Long Race wordt om 14 uur afgewerkt.

 

Contacteer ons
Catherine Van Geel PR Manager, D'Ieteren - Porsche Belgium
Catherine Van Geel PR Manager, D'Ieteren - Porsche Belgium
Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2024 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos