Nieuwe lichtgewicht sportwagen: Porsche 911 Carrera T

Nieuwe lichtgewicht sportwagen: Porsche 911 Carrera T

Purisme en rijplezier versmolten

Porsche breidt zijn 911-familie uit met een lichtgewicht sportwagen, de 911 Carrera T. De letter T staat voor touring en typeert modellen die een puristische rijervaring bieden met een uitzonderlijk sportieve uitrusting. De standaard 911 T is uitgerust met een manuele 7-versnellingsbak; een PDK-versnellingsbak met acht verhoudingen is eveneens bestelbaar. Achterstoelen zijn er niet. Een PASM-sportophanging, waarbij het koetswerk 10 mm lager komt, en een verminderde isolatie maken de nieuwe 911 Carrera T tot het toppunt van purisme en opwindend rijplezier. Dat is niet alleen te voelen op bochtige berg- en landwegen, maar ook te horen. Het geluid van de zescilinderboxermotor is nu namelijk nog opvallender aanwezig in het interieur.

 

Standaard met PASM-sportophanging en Sport Chrono-pack

 

De nieuwe 911 Carrera T positioneert zich tussen de 911 Carrera en de 911 Carrera S. De Carrera T neemt de biturbomotor met een vermogen van 283 kW (385 pk) en een maximumkoppel van 450 Nm over van het 911-instapmodel. Hiermee versnelt de sportwagen van 0 tot 100 km/u in 4,5 seconden en haalt hij een topsnelheid van 291 km/u. De standaarduitrusting van de handgeschakelde Carrera S wordt aangevuld met Porsche Torque Vectoring (PTV) met een mechanisch sperdifferentieel achteraan. Bovendien wordt de 911 Carrera T standaard geleverd met het Sport Chrono-pack en de PASM-sportophanging (-10 mm), features die in combinatie met de 385pk-motor alleen worden aangeboden bij de Carrera T. In de 911 Carrera S zijn ze optioneel bestelbaar. Op aanvraag kan de Carrera T ook worden besteld met de optionele achterassturing, die normaal is voorbehouden aan modellen van de Carrera S en hoger.

 

T-specifieke uitrustingskenmerken zijn de voor- en achteraan gemonteerde Carrera S-velgen van 20" (vooraan) en 21" (achteraan) in Titanium Grey met banden van respectievelijk 245/35 en 305/30. De 911 Carrera T komt ook standaard met het GT-sportstuur, het sportuitlaatsysteem en de sportstoelen Plus (viervoudig verstelbaar, elektrisch). Met een gewicht van slechts 1.470 kg is de 911 Carrera T met manuele versnellingsbak de lichtste 911-serie die over de instapmotor beschikt. De sportwagen weegt zo 35 kg minder dan de 911 Carrera met een standaard PDK-versnellingsbak met acht verhoudingen. In de 911 Carrera is de manuele versnellingsbak niet langer beschikbaar. Naast de weggelaten achterstoelen en een verminderde isolatie besparen lichtgewicht glas en een lichtgewicht batterij nog meer gewicht.

 

Touringwagenconcept succesvol voor verschillende modelreeksen

 

De T in de modelnaam van de Porsche 911 Carrera T staat voor touring en blikt terug op het verleden, toen de 911 T in 1968 werd gehomologeerd als touringwagen. De eerste 911 T werd tot 1973 te koop aangeboden en in 2017 blies Porsche de puristische 911-variant nieuw leven in met de 911 Carrera T van de 991-modelreeks. Sindsdien wordt het concept van een slankere, maar tegelijk bijzonder sportieve uitrusting succesvol naar andere modelreeksen gebracht met de 718 Cayman T, de 718 Boxster T en de Macan T.

 

Exclusieve details aan binnen- en buitenkant

 

Aan de buitenkant onderscheidt de Porsche 911 Carrera T zich met accenten in Dark Grey van de rest van de modelreeks. Enkele elementen in Agate Grey zorgen voor contrast, waaronder de sierstrip boven- en onderaan de buitenspiegels, de nieuwe deuropschriften, de opschriften op de achterkant en de sierlijsten op het radiatorrooster achteraan. Bovenaan de voorruit zit bovendien een grijze strip, terwijl de uitlaatpijpen van het uitlaatsysteem in hoogglans zwart zijn gelakt. Dit alles geeft de nieuwe 911 Carrera T een nog extravertere en dynamischere uitstraling.

 

Binnenin wordt het sportieve karakter van de auto benadrukt door de standaard sportstoelen Plus, die in vier richtingen kunnen worden versteld. Sierelementen in mat zwart en decoratieve inlegsels in hoogglans zwart ronden het T-interieur af. Klanten die zich extra willen onderscheiden, kunnen kiezen voor het optionele Carrera T-interieurpack. Hierbij krijgen ze extra veiligheidsgordels in de contrasterende kleuren Slate Grey of Lizard Green. Hetzelfde geldt voor de decoratieve stiksels, het 911-opschrift in reliëf op de hoofdsteunen en de strepen op het middendeel van de stoelen. Ook het opschrift en de stiksels op de vloermatten zijn optioneel verkrijgbaar in de contrasterende kleuren Lizard Green en Slate Grey.

 

Kleine maar verfijnde selectie opties en kleuren

 

De 911 Carrera T biedt optionele adaptieve sportstoelen Plus (achttienvoudig verstelbaar, elektrisch) en de nog sportievere en bijzonder lichte, integrale kuipzetels met een Race Tex-middendeel. Het Carrera T-interieurpack wordt aangeboden met een optioneel uitgebreid lederen interieur. De armsteunen op de deurpanelen en de middenconsole zijn dan in leder uitgevoerd, net als de bovenste delen van het dashboard en de sierlijst op de deurpanelen.

 

De nieuwe 911 Carrera T is bestelbaar in de vier effen kleuren Black, White, Guards Red en Racing Yellow en in de vier metallic lakafwerkingen Deep Black, Gentian Blue, Ice Grey en GT Silver. Daarnaast zijn er nog de speciale kleuren Crayon, Ruby Star Neo, Carmine Red, Shark Blue en Python Green. Kopers van de 911 Carrera T kunnen ook gebruikmaken van het Paint to Sample-programma, dat lakwerk in meer dan 110 beschikbare kleurtinten aanbiedt.

 

De Porsche 911 Carrera T kan vanaf nu worden besteld. In België bedraagt de basisprijs € 129.086 incl. btw en specifieke uitrusting.

 

 

 

911 Carrera T_NL.pdf 1 MB

 

 

Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2024 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos