Nieuwe Porsche Taycan opent voor Porsche de weg richting elektromobiliteit tijdens de 98ste Brussels Motor Show.

Nieuwe Porsche Taycan opent voor Porsche de weg richting elektromobiliteit tijdens de 98ste Brussels Motor Show.

 • Eerste volledig elektrische sportwagen krijgt zijn Belgische première.
 • Tien Porsches prijken in Paleis 11, ook het officiële netwerk volgt het Salon.
 • Bewonder de 718 Spyder in het paleis van de Dream Cars.

Van 10 tot 19 januari 2020 ontvangt Porsche graag alle autoliefhebbers op de 98ste editie van de Brussels Motor Show. Voor ons merk wordt 2019 in België afgesloten met meer dan 3.000 ingeschreven wagens. Tijdens het Salon van Brussel stelt Porsche met trots de nieuwe Taycan voor: de eerste 100 procent elektrische wagen uit ons gamma. Er worden meteen drie versies aan het Belgische publiek voorgesteld. De indrukwekkende Porsche-stand, niet minder dan 600 m² groot, wordt ongetwijfeld de belangrijkste aantrekkingspool van Paleis 11.

11 tentoongestelde bolides

De drie versies van de Taycan, die zonder twijfel de sterren van deze Brussels Motor Show worden, krijgen bijzonder goed gezelschap. Niet minder dan zeven andere modellen prijken ook op de Porsche-stand. De 718 Spyder valt dan weer te bewonderen in Paleis 1, dat voorbehouden is aan de permanente Dream Cars expo, waar gedurende de hele duur van de Brussels Motor Show prestigieuze bolides te aanschouwen zijn. De volgende modellen vindt u terug op de Porsche-stand:

 • 718 Cayman GT4
 • 718 Spyder (Paleis1)
 • 911 (992) Carrera 2
 • 911 (992) Carrera 4 Cabriolet
 • Macan
 • Macan S
 • Cayenne Coupé
 • Taycan 4S
 • Taycan Turbo
 • Taycan Turbo S
 • Panamera 4 Sport Turismo 10 Years Edition

 

Ook hele netwerk is van de partij

Op de Porsche-stand zullen informanten de bezoekers ontvangen, hun vragen beantwoorden en indien nodig een eerste gepersonaliseerd voorstel voorleggen, dat vervolgens met plezier door één van onze Porsche Centres zal worden verfijnd.

Om alle klanten en liefhebbers van sportieve en luxueuze automobielen een ontvangst volgens de hoogstaande Porsche-normen te garanderen kan de Brussels Motor Show-ervaring tijdens de duur van het salon ononderbroken ook bij één van onze negen officiële Belgische Porsche Centres worden beleefd. De ideale gelegenheid om het in Paleis 11 gepersonaliseerde voorstel opnieuw en in alle rust te overlopen.

 

De Brussels Motor Show doorgelicht:

- Open voor het publiek van vrijdag 10 tot en met zondag 19 januari, van 10u30 tot 19u.

- Nocturnes tot 22 uur op vrijdag 10, maandag 13 & vrijdag 17 januari.

- Info: www.autosalon.be

Over Porsche

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

 • D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.
 • Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.
 • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018. 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos