Porsche biedt voortaan ook twee Cayenne S-modellen als Platinum Edition aan

Cayenne S en Cayenne S Diesel als speciale serie met uitgebreide uitrusting

De speciale reeks Platinum Edition van Porsche breidt uit: met een bijzonder hoogwaardige uitrusting maakt de Platinum Edition de Cayenne S en Cayenne S Diesel nu nog aantrekkelijker. Tot de uitgebreide standaarduitrusting behoren de 21"-Sport Edition-wielen in Platinum zijdeglans, de achtvoudig verstelbare GTS-sportzetels met lederbekleding inclusief centraal gedeelte in alcantara en tal van andere comfortelementen. Samen met de Cayenne Diesel (211 & 262) en Cayenne S E-Hybrid telt de Platinum Edition nu 5 Cayenne-modellen.

 

De twee nieuwkomers in de Platinum Edition-reeks illustreren hun bijzonder hoogwaardige karakter met een discreet opgewaardeerd exterieurdesign. Naast de standaard koetswerkkleuren zwart en wit worden optioneel 4 metaalkleuren aangeboden: Jet Black, Mahogany, Carrara White en Rhodium Silver. Het exterieurpack in hoogglanzend zwart, de verdonkerde privacy-beglazing voor de zijruiten achteraan en de wielkuipverbredingen in koetswerkkleur zorgen voor sportief-elegante accenten.

 

De Platinum Edition staat voor sportieve functionaliteit. Bi-xenonkoplampen met Porsche Dynamic Light System (PDLS), de servostuurinrichting Plus en Park Assist voor- en achteraan zorgen voor een ongezien rijcomfort in de stad en op lange trajecten. De zelfdimmende binnenspiegel en buitenspiegels voorkomen verblinding door achteropkomende voertuigen.

 

Op de deurdrempellijsten vooraan prijkt bij deze speciale Cayenne S-modellen een 'Platinum Edition'-opschrift. Alle hoofdsteunen, met uitzondering van de centrale hoofdsteun achterin, zijn voorzien van het Porsche-embleem, de voorzetels zijn verwarmbaar. Ook op het vlak van infotainment komen de Platinum Edition-modellen niets tekort, met standaard Porsche Communication Management (PCM) inclusief navigatiemodule, de Connect Plus-module en het BOSE® Surround Sound System aan boord. Nog een typisch element voor de Platinum Edition is het sportieve analoge klokje op het instrumentenbord.

 

De prestatie- en verbruikscijfers van de nieuwe speciale modellen blijven ongewijzigd. De 3,6-liter zescilinder-biturbomotor van 309 kW (420 pk) in de Cayenne S verbruikt afhankelijk van de gemonteerde banden 9,5 tot 9,8 l/100 km. De V8 met dubbele turbo van de Cayenne S Diesel levert 283 kW (385 pk) en verbruikt gemiddeld 8,0 tot 8,2 liter diesel per 100 km, eveneens afhankelijk van de gekozen banden.

De nieuwe twee nieuwe modellen zijn vanaf nu bestelbaar bij de officiële Porsche Centres

Prjis BTWi :

Cayenne S Platinum Edition : 90.508,00 €

Cayenne S Diesel Platinum Edition : 93.533,00 €

Contacteer ons
Over Porsche

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.
  • Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018. 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos