Porsche Cayenne Platinum Edition: nog eleganter en luxueuzer

Uiterst exclusieve speciale serie

 

  • Gelimiteerde editie Platinum voor de Porsche Cayenne
  • Unieke standaarduitrusting en premium design
  • Vanaf nu bestelbaar

Porsche brengt een exclusieve speciale serie van zijn top-SUV op de markt, de Cayenne Platinum Edition. Porsche biedt de Platinum Edition-reeksen exclusief op een selectie van modellen en voor een beperkte tijd aan. De Cayenne Diesel en Cayenne S E-Hybrid Platinum Edition zijn meteen herkenbaar aan de sportieve accenten in het exterieurdesign en bieden een bijzonder riante uitrusting voor een zeer aantrekkelijke prijs. Zo schuilen in de verbrede wielkasten standaard 20-duimsvelgen in RS Spyder-design met een afwerking Platinum in zijdeglanslak. Het exclusieve interieur onderscheidt zich met achtvoudig elektrisch verstelbare en met leder beklede sportzetels, met een centrale strook in alcantara en een Porsche-embleem op de hoofdsteunen.

 

De uitgebreide uitrusting van de Cayenne Platinum Edition garandeert nog meer comfort en veiligheid. Zo beschikken beide speciale modellen standaard bijvoorbeeld over bi-xenonkoplampen met Porsche Dynamic Light System (PDLS), de Power Steering plus-stuurbekrachtiging en parkeersensoren voor- en achteraan. Die waarschuwen niet alleen met een geluidssignaal voor obstakels voor of achter de Cayenne, maar bieden op het centrale display ook een grafische weergave van de zone aan weerskanten van de wagen. De binnenspiegel en de buitenspiegels beschikken standaard over een zelfdimmende functie, de eveneens standaard privacy-beglazing biedt de passagiers achterin nog meer discretie.

 

De Cayenne Platinum Edition is standaard in zwart of wit verkrijgbaar, optioneel is er de keuze uit de metaalkleuren Jet Black, Mahogany, Carrara White of Rhodium Silver of als speciaale kleur Purpurit. Ook de verbrede wielkasten zijn in dezelfde kleur afgewerkt. De exclusieve uitstraling van deze uitzonderlijke serie wordt nog extra in de verf gezet door een exterieurpack in hoogglanzend zwart.

 

De roestvrijstalen drempellijsten zijn voorzien van een 'Platinum Edition'-opschrift, op de Cayenne S E-Hybrid Platinum Edition is dat zelfs verlicht, voor een nog hoogwaardigere look. Met de jongste generatie van het Porsche Communication Management (PCM) inclusief online navigatie, Connect Plus-module en BOSE® Surround Sound-systeem zijn de Platinum Edition-modellen standaard bijzonder riant uitgerust. In het instrumentenbord prijkt een prachtig analoog uurwerk. De Cayenne S E-Hybrid beschikt daarenboven ook over standverwarming.

 

De drieliter V6 van de Cayenne Diesel Platinum Edition levert 193 kW (262 pk) en verbruikt afhankelijk van de bandenkeuze gemiddeld slechts 6,6 tot 6,8 l/100 km (NEDC). In België is hij eveneens verkrijgbaar in een versie met 155 kW (211 pk). De Cayenne S E-Hybrid ontwikkelt een systeemvermogen van 306 kW (416 pk). Het perfecte samenspel van de drieliter V6-benzinemotor en de elektromotor resulteert in een gemiddeld verbruik van nauwelijks 3,3 tot 3,4 l/100 km.

 

Alle informatie over de nieuwe Cayenne Platinum Edition is vanaf vandaag beschikbaar bij de officiële Porsche Centres.

 

Model (Platinum Edition)

kW

pk

Cm³

Versn.

Gem. verbruik

CO2

Prijs

 

Cayenne Diesel

155

211

2.967

Tip

6,8

179

77.198 €

 

Cayenne Diesel

193

262

2.967

Tip

6,8

179

77.198 €

 

Cayenne S E-Hybrid

306

416

2.995

Tip

3,4

79

93.412 €

 

Contacteer ons
Over Porsche

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.
  • Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018. 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos