Porsche en Laurens Vanthoor mikken in Total 24 Hours of Spa op zege

 

. Drie 911 GT3-R ingeschreven voor 69ste editie van Ardense klassieker 

· Team75 Bernhard mikt met Vanthoor-Estre-Christensen op algemene zege 

· Zes officiële Porsche-rijders aan de start

 

Tussen Porsche en de 24 Uur van Francorchamps bestaat er een lange en innige relatie. De constructeur uit Stuttgart wist één van de meest prestigieuze etmaalraces ter wereld al zes keer te winnen. Dit jaar zijn de Total 24 Hours of Spa opnieuw het hoogtepunt van de Blancpain GT Series, en is de fine fleur van de GT3-rijders aanwezig. Voor de 69ste uitgave van de Ardense klassieker heeft Porsche alles uit de kast gehaald en staan er drie 911 GT3-R aan de start. 

Tweede keer voor Laurens Vanthoor? 

Sinds heel wat jaren is Laurens Vanthoor één van de publiekstrekkers van de Total 24 Hours of Spa. Afgelopen winter stapte hij over naar Porsche, waarvoor hij met een 911 RSR het Amerikaanse WeatherTech SportsCar Championship afwerkt. Volgend weekend is de Limburger opnieuw één van de zegekandidaten. Na in 2014 al een keer op het hoogste podiumtrapje te hebben gestaan, mikt hij nu op een tweede zege. 

Laurens Vanthoor krijgt het gezelschap van de Fransman Kevin Estre en de Deen Michael Christensen, die allebei de Porsche-kleuren verdedigen in de GTE-Pro categorie in het wereldkampioenschap endurance (WEC). Het trio komt in actie met de #117 911 GT3-R die wordt ingezet door KÜS Team75 Bernhard, de renstal die wordt gerund door tweevoudig Le Mans-winnaar Timo Bernhard. 

“De Total 24 Hours of Spa worden de eerste 24-uursrace voor KÜS Team75 Bernhard”, legt Laurens Vanthoor uit. “Maar ik houd wel van die kleine, maar heel hechte teams, waar alle teamleden voor elkaar door het vuur gaan. Toen ik overstapte naar Porsche, droomde ik er van om de vier belangrijkste GT3-races te rijden: Bathurst, Nürburgring, Spa en Macao. Ik kan dus haast niet wachten om nog eens in Francorchamps te rijden. Tuurlijk zijn er bij de concurrentie teams met heel wat meer ervaring, maar ik ben er zeker van dat we om een podiumplaats kunnen strijden.” 

Herberth Motorsport bij de favorieten in Pro-Am 

Twaalf maanden geleden haalde Porsche in de Belgische Ardennen succes in de Pro-Am categorie, dankzij de zege van de 911 GT3-R van het Franse IMSA Performance en het 100 procent Franse kwartet Narac-Jousse-Cornac-Pilet. Dit jaar wordt de Duitse constructeur in Pro-Am vertegenwoordigd door Herberth Motorsport, het team dat begin dit jaar de 24 Uur van Dubai wist te winnen. 

Het team uit München zet twee 911 GT3-R in en kan rekenen op de diensten van maar liefst drie fabrieksrijders. Op de #911 rijdt Marc Lieb, regerend wereldkampioen endurance (WEC). De Duitser rijdt samen met Alfred en Robert Renauer en ook Jürgen Häring. De #912 wordt dan weer bestuurd door fabrieksrijder Sven Müller (Duitsland), Porsche-Juniorrijder Mathieu Jaminet (Frankrijk), en de amateur-rijders Daniel Allemann (Zwitserland) en Ralf Bohn (Duitsland). 

De festiviteiten van de Total 24 Hours of Spa beginnen op woensdag 26 juli, met een parade in de straten van Spa. Na de kwalificatiesessies van donderdag en vrijdag wordt de start van de race op zaterdagnamiddag om 16u30 gegeven.

Contacteer ons
Over Porsche

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met op het einde van 2017 een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,3 miljard EUR en 85,9 miljoen EUR in het boekjaar 2017.
  • Belron (voor 54,85% eigendom) maakt het verschil door de problemen van mensen echt zorgzaam op te lossen. De onderneming is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing met meer dan 10 hoofdmerken, waaronder Carglass®, Safelite® AutoGlass en Autoglass®. Daarnaast beheert het bedrijf voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. Belron breidt tevens zijn diensten uit met een focus op de oplossing van problemen die mensen ervaren als ze bijstand nodig hebben bij herstellingen aan hun voertuigen en woningen. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,5 miljard EUR en 189,8 miljoen EUR in 2017.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 155 miljoen EUR en 25 miljoen EUR in 2017. 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos