Porsche en Laurens Vanthoor stranden aan de voet van het podium

Bij zijn terugkeer in de 24 uur van Spa heeft Porsche niet ontgoocheld. Wel integendeel. Na tijdens de Superpole de vierde tijd te hebben neergezet werd de 911 GT3-R in de Pro Cup meteen één van de smaakmakers van de wedstrijd. Jammer genoeg, en ondanks al het talent van het team, werd hun race wat verknoeid door twee vroege tijdstraffen. Zo moest de #117 Porsche een waanzinnige inhaalrace neerzetten, een comeback die werd gekenmerkt door enkele heel indrukwekkende rondetijden tijdens de nacht. Hoewel de 911 GT3-R zondagochtend even aan de leiding lag, kan verloren tijd niet meer worden goedgemaakt, zeker niet als het deelnemersveld van zo een hoog niveau is.

Een geslaagde première

 

Het KÜS Team75 Bernhard was bij zijn debuut in Francorchamps een openbaring voor de specialisten, zeker omdat het team zich met succes verdedigde tegen heel wat meer ervaren renstallen. En wat dan te zeggen van de rijders ? Onze landgenoot Laurens Vanthoor, bijgestaan door de Fransman Kevin Estre en de Deen Michael Christensen, zette een voorbeeldige en foutloze race neer, in een meute GT3-bolides waar elke inhaalpoging een ware uitdaging is.

 

“Jammer genoeg kregen we twee tijdstraffen te incasseren”, stelde Laurens Vanthoor aan de finish. “Michael raakte bij het binnenrijden van de pits een mecanicien van een ander team en dat kostte ons drie minuten. Nadien kregen we nog een andere drive-through. Als je weet dat we op iets meer dan een minuut van de winnaars finishten, dan kunnen we alleen maar ontgoocheld zijn. Vooral omdat we op de piste geen enkele fout begingen en een mooie comeback neerzetten. Voor een rijder is een vierde plaats de meest ontgoochelende. Zo dicht bij het podium stranden is moeilijk te aanvaarden. De Porsche toonde zich gedurende 80 procent van de tijd heel competitief, maar aan het eind van de race, toen de temperaturen toenamen, kregen we af te rekenen met een hogere bandenslijtage. Toch wil ik opnieuw het uitstekende werk van het team in de verf zetten. Ze werkten hun eerste 24 Uur af en namen de juiste beslissingen. Ik zal in 2018 moeten terugkeren om voor een tweede zege te gaan. Tot slot wil ik de mensen van Audi Sport feliciteren met hun mooie overwinning.”

 

Pech voor Herberth Motorsport 

 

Door twee Porsches 911 GT3-R in Pro-Am in te zetten hoopte het Beierse Herberth Motorsport in Spa succes te behalen. Maar dat was zonder de pechduivel gerekend, die de #911 en #912 al snel te grazen nam.

 

Zo werd de wagen van Sven Müller (Duitsland), Mathieu Jaminet (Frankrijk) en de amateur-rijders Daniel Allemann (Zwitserland) en Ralf Bohn (Duitsland) al in het eerste wedstrijduur naast de baan geduwd. Nadien werd de #912 opnieuw door een andere wagen geraakt en kostten de herstellingen aan het linkervoorwiel dertig minuten. De GT3-R #912 zou uiteindelijk als 29ste finishen, en als zevende in de Pro-Am Cup.

 

Op de #911 hadden Marc Lieb en zijn teammaats Jürgen Häring, Alfred en Robert Renauer een bemoedigende start. In de nacht kon de Porsche 911 GT3-R #911 echter de brokstukken van een andere wagen niet ontwijken. De daardoor opgelopen schade bleek niet te herstellen.

 

 

Contacteer ons
Over Porsche

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met op het einde van 2017 een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,3 miljard EUR en 85,9 miljoen EUR in het boekjaar 2017.
  • Belron (voor 54,85% eigendom) maakt het verschil door de problemen van mensen echt zorgzaam op te lossen. De onderneming is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing met meer dan 10 hoofdmerken, waaronder Carglass®, Safelite® AutoGlass en Autoglass®. Daarnaast beheert het bedrijf voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. Belron breidt tevens zijn diensten uit met een focus op de oplossing van problemen die mensen ervaren als ze bijstand nodig hebben bij herstellingen aan hun voertuigen en woningen. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,5 miljard EUR en 189,8 miljoen EUR in 2017.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 155 miljoen EUR en 25 miljoen EUR in 2017. 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos