Porsche Francorchamps Days: een niet te missen jubileumeditie

 

  • Van 8 tot 10  mei zijn alle Belgische en Europese Porsche-fans weer welkom in Spa-Francorchamps.
  • Talloze activiteiten op en rond het circuit.
  • Een actieve aanwezigheid van D’Ieteren Porsche Import.

De Porsche Francorchamps Days, georganiseerd door de Porsche Club Francorchamps met de steun van D’Ieteren Porsche Import, vormen hét evenement waar alle Belgische en Europese Porschisten met ongeduld op zitten te wachten. Van 8 tot 10 mei vieren de Porsche Francorchamps Days dit jaar hun 15e verjaardag. Een niet te missen jubileum!

 

Altijd en overal spektakel

Tijdens de Porsche Francorchamps Days valt er altijd en over spektakel te beleven. Enerzijds zijn er de rijsessies op het circuit, verdeeld in de categorieën Fun, Sport, Racing en Classic, zodat elke Porschist in alle veiligheid zo veel mogelijk plezier kan beleven aan zijn Porsche. En anderzijds zijn er talloze andere evenementen, zoals de circuitdopen of de tentoonstellingen in de Porsche Village, verspreid over het hele weekend. Er valt dus evenveel te beleven op het circuit als in de paddocks.

Vanzelfsprekend neemt ook D’Ieteren Porsche Import deel aan de festiviteiten. Zo vindt u bijvoorbeeld te midden van het circuit van Francorchamps, op de Porsche Driver’s Selection-stand, alle mogelijke officiële accessoires voor uw Porsche en voor uzelf. En als uw Porsche een servicebeurt nodig heeft voor of na de inspanning, kunt u terecht in de Porsche Clinic.

 

Toeristische rally en parade

Gezien het succes van de eerste edities organiseren de drie officiële Belgische Porsche-clubs opnieuw een toeristische rally in het kader van de Porsche Francorchamps Days. Op zaterdag 9 mei kunnen de deelnemers gebruikmaken van de infrastructuur van het circuit van Spa-Francorchamps en zich onderdompelen in de sfeer van het evenement alvorens de rally aan te vatten. Die bestaat uit twee lussen, onderbroken door een koud buffet en de nodige vrije tijd in de paddocks om te genieten van de verschillende animatieactiviteiten van Porsche.

Dit ronduit unieke weekend wordt traditiegetrouw op zondagnamiddag afgesloten met de intussen befaamde Parade Jean-Charles Cartier op het circuit van Spa-Francorchamps, waaraan dit jaar een recordaantal van 669 voertuigen zal deelnemen. Zorg dat u erbij bent!

 

Waar: circuit van Spa-Francorchamps

Wanneer: van 8 tot 10 mei, van 9 tot 18 uur

Reservaties: www.porscheclubfrancorchamps.be

Toegangsprijs: 10 euro

Contacteer ons
Over Porsche

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.
  • Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018. 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos