Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2016: een nieuwe dynamiek!

Maandag 30 november 2015 — Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2016: een nieuwe dynamiek!

 

Voor Porsche was 2015 een emotierijk jaar. In de eerste plaats in het Wereldkampioenschap Endurance, met het behalen van maar liefst 2 wereldtitels bij de constructeurs en bij de piloten. En, een 17e historische zege in de 24 Uren van Le Mans dankzij de 919 Hybrid + nog een titel als constructeurs met de 911 RSR. Maar ook in de Benelux, met een spannend 3e seizoen van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux.

Maar dankzij de actieve steun van D’Ieteren Porsche Import zijn de ogen alweer gericht op 2016 en het 4e seizoen van de meest spectaculaire mono-merk-competitie van de Benelux dat weer bijzonder boeiend belooft te worden dankzij een volledig vernieuwd kampioenschap!

 

Vanaf 2016 gaat de Porsche GT3 CCB ook in zee met nieuwe partners, zoals met name de bandenfabrikant Michelin, die in Europa ook al talloze andere Porsche-cups ondersteunt. Een garantie voor betrouwbaarheid en prestaties.

 

De tweede grote nieuwigheid voor het seizoen 2016 is de samenwerking tussen de GT3 CCB en de Porsche Carrera Cup France. Vier van de zes wedstrijden op de kalender van beide competities zullen namelijk gezamenlijk betwist worden.

 

Porsche en de autosport zijn onafscheidelijk met elkaar verbonden, aldus Teuta Hoxhaj, Marketing en Communicatie-manager bij Porsche Import: “Terwijl ons merk in het Wereldkampioenschap Endurance schittert met de 919 Hybrids en de 911 RSR, die beide onze technologische knowhow demonstreren, blijft Porsche erg gehecht aan een traditie die altijd al in onze genen geworteld zat: coureurs en privéteams in staat stellen om te genieten van de autosport door onze kleuren te verdedigen in het kader van nationale of continentale kampioenschappen. Met de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux kunnen wij deze traditie dicht bij onze Belgische klanten voortzetten .”

 

De deelnemers aan de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux zullen hun Franse collega’s bekampen op het circuit van Le Mans en, voor de finale, op het Circuit Paul Ricard in Le Castellet. Daar staat tegenover dat de deelnemers aan de Porsche Carrera Cup France van de partij zullen zijn in het voorprogramma van de FIA WEC-manche in Spa-Francorchamps.

 

De format van de wedstrijden blijft onveranderd, met twee sprintraces van 30 minuten per weekend. Het kampioenschap blijft zeer aantrekkelijk voor gentlemen-drivers, die worden ingedeeld in een apart klassement en ook punten kunnen scoren in de algemene rangschikking, terwijl ze de mogelijkheid bewaren om een auto te delen. Ter gelegenheid van de gemeenschappelijke manches met de Carrera Cup France wordt alleen de nieuwe generatie van de 911 GT3 Cup toegelaten.

 

 

 

 

Kalender 2016 | Porsche GT3 Cup Challenge Benelux :

 

6 - 7 mei:                        FIA WEC – Spa Francorchamps (B)*

11 - 12 juni:                     Spa Euro Race – Spa-Francorchamps (B)

25 - 26 juni:                     Porsche Day NL – Zandvoort (NL)*

10 - 11 september:          GT Tour – Le Mans (F)*

08 - 09 oktober:              Finaleraces – Zandvoort (NL)

29 – 30 oktober:             GT Tour – Paul Ricard (F)*


*gemeenschappelijke evenementen met de Porsche Carrera Cup France

 

Er worden twee officiële testsessies georganiseerd, op 30 april en 1 mei in Spa-Francorchamps en op 30 augustus in Le Mans.

 

Persdienst D’Ieteren Porsche Import:

Bernard Van Bellingen

E-mail : bernard.van.bellingen@dieteren.be