Porsche Macan: een drukgevoede viercilinder voor het instapmodel

 

Porsche breidt zijn gamma van compacte SUV’s uit met een nieuw instapmodel voor de Macan. Zijn drukgevoede viercilinder werd speciaal aangepast voor de Macan, de sportieve SUV bij uitstek.

De drukgevoede tweelitermotor van de Macan ontwikkelt van 5.000 tot 6.800 tr/min een vermogen van 185 kW (252 pk). Zoals op de andere motorversies van de Macan wordt hij standaard gekoppeld aan een PDK-bak met dubbele koppeling en zeven versnellingen. Met dit aandrijfgeheel vertoont de Macan een indrukwekkend acceleratievermogen, met slechts 6,7 seconden om van 0 tot 100 km/h te sprinten. Met het optionele Sport Chrono-pack kan deze optrektijd zelfs nog teruggebracht worden tot 6,5 seconden. Als topsnelheid haalt deze Macan 229 km/h.

 

Een sportieve viercilinder-turbomotor

De viercilinder-lijnmotor werd ontwikkeld om niet alleen heel dynamisch maar ook bijzonder efficiënt te zijn. Deze motor wordt gekenmerkt door een maximale turbodruk van 2 bar, een luchtwisselaar, directe injectie en een variabele klepbediening. Dankzij de VarioCam Plus-technologie kan de timing van de inlaat- en uitlaatnokkenas permanent aangepast worden, terwijl ook de lift van de uitlaatkleppen gecontroleerd kan worden. Zijn royale koppel van 370 Nm, dat continu beschikbaar is van 1.600 tot 4.500 tr/min, staat garant voor bijzonder vlotte inhaalmanoeuvres.

Zoals alle Porsche-modellen weet ook de Macan zijn motorprestaties te combineren met uitzonderlijk dynamische rijkwaliteiten. Dat heeft hij onder meer te danken aan zijn standaard actieve vierwielaandrijving Porsche Traction Management (PTM), in samenwerking met zijn performante ophanging en dito stuurinrichting. Optioneel kan de Macan beschikken over een pneumatische ophanging met hoogteregeling, PASM en adaptieve schokdempers. Met een leeggewicht van 1.770 kilo is deze Macan de lichtste SUV van Porsche, waardoor hij een schitterende wendbaarheid kan voorleggen.

 

Een volledige standaarduitrusting 

Uiterlijk en op uitrustingsvlak onderscheidt het nieuwe instapmodel zich nauwelijks van de krachtigere versies. Wat het koetswerkdesign betreft, wordt hij gekenmerkt door de zwarte afwerking van de zijruiten, zijn zwarte remklauwen in zijn 18-duimvelgen en zijn uitlaatlijn met twee enkelvoudige uiteinden van geborsteld roestvrij staal. Talloze standaardvoorzieningen zijn identiek aan die van de S-modellen. Zo beschikt deze Macan niet alleen over Comfort-stoelen met een 8-voudige elektrische bediening aan bestuurderszijde en alcantara middenstroken, maar ook over de allernieuwste generatie van het PCM-systeem (Porsche Communication Management), een spoorassistent en een elektrisch bedienbare achterklep.

 

Alle informatie over de nieuwe Macan viercilinder is beschikbaar in alle officiële Porsche Centres.

Model

kW

pk

CC

Trans

Verbruik

CO2

Prijs incl.BTW

 

Macan

185

252

1984

PDK

7,2

167

58.080

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contacteer ons
Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/


D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos