Porsche, Microsoft en ACO presenteren groot eSport-Racing-evenemenent in Le Mans

Virtuele race tijdens de 24 uur van Le Mans

Gelijktijdig met de reële 24 uur van Le Mans op 17 en 18 juni zullen de beste eSport-racers het tegen elkaar opnemen in de finale van ‘Forza Racing Championship (Forza RC) Season 3: The Porsche Cup’. Het samenwerkingsproject van Porsche, Microsoft en de Automobile Club de l’Ouest (ACO) zal meerdere kwalificatieraces tellen over een tijdspanne van 24 uur. De finale race wordt met virtuele Porsches 919 Hybrid gereden. De finalisten van de online wedstrijd zullen ter plaatse in Le Mans met Xbox One-consoles spelen. Naast het prijzengeld staat hen ook een bijzondere eer te wachten: de ACO heeft voor deze eSport-competitie een eigen klasse gecreëerd, ‘Official Endurance eSports Category’ genaamd, en de winnaar zal op zondag tijdens de officiële prijsuitreiking van de 24 uur van Le Mans worden bekroond.

 

Deze tot nu toe unieke competitie is ontstaan uit het samenwerkingsverband tussen Porsche en Microsoft dat enkele weken geleden op het autosalon van New York werd aangekondigd. De racesimulatie ‘Forza Motorsport 6’ en het eSport-platform ‘Forza RC’ maken de fascinatie voor sportauto’s en de motor- en autosport interactief toegankelijk voor een breed publiek.

 

Verdere informatie en registratie via http://www.forzarc.gfinity.net/. De kwalificatie loopt nog tot 28 mei 2017. Voorwaarde voor deelname is het bezit van een Xbox One-console met het spel ‘Forza Motorsport 6’. Tijdens het raceweekend zelf biedt Microsoft live-verslaggeving van de virtuele finale via online platforms:

Beam (http://www.beam.pro/ForzaMotorsport)

Twitch (http://www.twitch.tv/ForzaMotorsport)

YouTube (http://www.youtube.com/Turn10Studios)

Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/


D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy


© 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   
Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos