Porsche PCM met INRIX

Porsche PCM met INRIX

 

  • Porsche Communication Management nu met realtime verkeersinformatie
  • Nieuwe online dienst helpt om files sneller te detecteren en ze te vermijden
  • In samenwerking met INRIX, een bedrijf gespecialiseerd in de verzameling en analyse van verkeersdata in realtime

Ontspannen rijden en op  tijd aankomen: vanaf september kunnen Porsche-rijders rekenen op verkeersinformatie die in realtime wordt doorgezonden. Alle nieuwe auto’s uitgerust met het Porsche Communication Management (PCM 3.1) en de  optie “Online Diensten” kunnen met een smartphone verbonden worden tot deze nieuwe verkeersservice. Het grote voordeel van het systeem is dat het niet enkel TMC- en TMCpro-gegevens verwerkt, maar ook gebruikmaakt van een aanzienlijk grotere gegevensbasis, die onder meer de gps-data van talrijke draagbare zendapparaten bevat. Deze gegevens zijn afkomstig van INRIX, een technologiebedrijf dat gespecialiseerd is in de verzameling en analyse van realtime-verkeersinformatie.

 

Dankzij deze realtime-verkeersgegevens behoudt de bestuurder doorlopend een overzicht over de verkeerssituatie in zijn onmiddellijke omgeving, rond zijn bestemming en op de in het navigatiesysteem geplande route. Door de korte update-intervallen van de gegevens worden veranderingen in de verkeersomstandigheden haast zonder tijdsverlies weergegeven. Daardoor wint ook de dynamische routebegeleiding opnieuw aan kwaliteit en reactiesnelheid: files kunnen zodra ze ontstaan gesignaleerd en dus vermeden worden, zodat eventueel tijdsverlies tot een minimum wordt beperkt. Dankzij de kleurweergave krijgt de bestuurder intuïtief en in een oogopslag inzicht in de actuele verkeerstoestand: groene wegen betekenen een vlotte doorstroom, gele wegen staan voor vertraagd verkeer en rode wegen voor file.

 

Om de nieuwe dienst te activeren hoeft de bestuurder enkel de gratis “Aha Radio“-App via Apple iTunesÒ of Google playÒ te downloaden op zijn smartphone en deze vervolgens te koppelen aan het PCM. Meteen na de totstandkoming van de verbinding geeft de navigatiekaart van het PCM de actuele verkeerssituatie weer. De dienst is beschikbaar in 14 Europese landen.

 

Bovendien biedt Porsche Tequipment vanaf 2016 de mogelijkheid om deze verkeersfunctie na te monteren in auto’s die na november 2012 gebouwd werden en voorzien zijn van PCM 3.1. Is de optie ‘Online Diensten” al aanwezig, dan volstaat een navigatie-update.

Contacteer ons
Over Porsche

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.
  • Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018. 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos