Porsche presenteert de Porsche eBike Sport en de Porsche eBike Cross

Porsche presenteert de Porsche eBike Sport en de Porsche eBike Cross

Porsche Mobiliteit, Uitgebreid

Porsche breidt zijn gamma e-mobiliteitsproducten uit en brengt twee nieuwe e-bikes op de markt. Beide weerspiegelen het tijdloze design, de bijzondere technische kenmerken en de fascinatie van het merk Porsche. De rijeigenschappen van de Porsche eBike Sport maken hem tot de perfecte metgezel voor het leven van alledag, terwijl de Porsche eBike Cross ideaal is op ruw terrein. Het volledig geveerde koolstof frame met een organische vorm geïnspireerd op de Porsche Taycan, de krachtige Shimano motor van de nieuwste generatie en de Magura high-performance remmen zijn slechts drie van de elementen die topprestaties garanderen. Beide modellen zijn ontwikkeld in samenwerking met e-bike-expert Rotwild en worden vervaardigd in Dieburg, Duitsland.

De Porsche eBike Sport is perfect voor dagelijkse ritten, of het nu in de stad of op het platteland is, op weg naar het werk of genietend van wat vrije tijd. De nieuwe, krachtige en ultracompacte Shimano EP8 motor, die motorondersteuning biedt tot 25 km/u, en het Shimano elektronisch versnellingssysteem staan garant voor optimale prestaties. Dankzij de in de handgrepen geïntegreerde Magura high-performance remmen heeft de Porsche eBike Sport een strak en compact stuur. Het elegante en puristische design wordt benadrukt door de M99 ledlichten van verlichtingsspecialist Supernova, die zijn ingebouwd in de stuurpen en de aerodynamische zadelpen. Daarnaast zorgen hoogwaardige veringcomponenten zoals de Magura upside down geveerde voorvork en de Fox achterschokdemper, in combinatie met banden met een beperkte rolweerstand , voor een sportief en uitgebalanceerd rijgedrag op asfalt of zacht terrein.

De Porsche eBike Cross voelt zich thuis op het platteland, buiten de geasfalteerde paden en ver van de weg. De krachtige motor, nieuw ontwikkeld door Shimano, toont zijn volledige vermogen op moeilijk terrein en levert maximale prestaties met behoud van een natuurlijk rijgevoel. De Magura-MT Trail high-performance remmen hebben extra grote, hittebestendige remschijven die zorgen voor een optimale vertraging, terwijl het mechanische Shimano XT 12-voudige versnellingssysteem het mogelijk maakt snel te schakelen, afhankelijk van de behoeften van de rijder en het terrein. De hydraulisch verstelbare Crankbrothers Highline zadelpen zorgt ervoor dat het zadel snel in verschillende graden kan worden versteld om zo de perfecte positie te vinden. De ergonomisch ontworpen handgrepen garanderen te allen tijde volledige controle. Ze zijn voorzien van het Shimano kleurendisplay, dat niet alleen de snelheid maar ook de afstand en het rijbereik in real time weergeeft. Het strakke design wordt vervolledigd door een volledig geveerd koolstof frame, dat de geest van avontuur perfect combineert met stijl.

Beide modellen zijn geïnspireerd op het sportieve karakter van de Porsche Taycan. De wielen halen hun inspiratie bij het natuurlijk gevormde koolstofframe van de glooiende lijn van het voertuig. Het doordachte ontwerp, ontwikkeld door Studio F. A. Porsche, zorgt voor een optimale lichtweerkaatsing. Porsche heeft voor de nieuwe Taycan Cross Turismo een unieke sterk belastbare achterdrager ontwikkeld, die eenvoudig kan worden gemonteerd en perfect is ontworpen voor het vervoer van de e-bikes. Dankzij lange wielrails en een hoog laadvermogen van 50 kilogram kunnen tot twee e-bikes worden gemonteerd en kan de achterklep, ook als die geladen is, nog worden geopend.
De drager kan ook universeel worden gebruikt voor verschillende soorten fietsen en kan desgewenst worden uitgebreid met een extra rail voor een derde fiets.

De eBike Sport en de eBike Cross brengen de sensatie en prestatiefascinatie van Porsche naar tweewielers. Of het nu op ruw terrein is of midden in de stadsjungle, de Porsche eBikes zijn de perfecte metgezellen om rijders met kracht en dynamiek naar hun bestemming te brengen, zonder afbreuk te doen aan comfort en stijl.

De Porsche eBikes zullen vanaf het voorjaar van 2021 verkrijgbaar zijn, in drie framematen, S (circa 1,56–1,70 m), M (circa 1,68–1,82 m) en L (circa 1,80–1,94 m), in de Porsche-concessies.

De Porsche eBike Sport (maat M, inclusief pedalen) weegt 21,2 kilo en heeft een prijs van € 10.200,00 BTW incl. De Porsche eBike Cross (maat M, inclusief pedalen) weegt 21,7 kg en heeft een prijs van € 8.200,00 BTW incl.

Het maximaal toelaatbare totaalgewicht is 120 kg voor beide modellen (inclusief bestuurder en bagage).

Contacteer ons
Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2024 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos