Porsche presenteert twee nieuwe E-Hybrid-varianten van de Panamera

Porsche presenteert twee nieuwe E-Hybrid-varianten van de Panamera

  • Betere E-Performance: meer vermogen en kortere oplaadtijd
  • Tot 96 kilometer volledig elektrisch rijbereik
  • Optioneel met Porsche Active Ride-ophanging

Porsche breidt zijn Panamera-modellengamma uit met de varianten 4 E-Hybrid en 4S E-Hybrid. De nieuwe plug-inhybrides pakken naast indrukwekkende acceleratiecijfers en rijprestaties ook uit met een sterke E-Performance: het elektrische rijbereik bedraagt nu tot 96 kilometer.

Stuttgart. Porsche breidt zijn aanbod aan aandrijflijnen voor de sportberline Panamera verder uit. Als onderdeel van de E-Performance-strategie zijn de Panamera 4 E-Hybrid en de Panamera 4S E-Hybrid met onmiddellijke ingang aan het gamma toegevoegd. Hiermee speelt Porsche in op de bijzonder grote belangstelling in veel markten voor efficiënte en dynamische hybride aandrijflijnen. De Panamera zal in totaal verkrijgbaar zijn in vier prestatievarianten van deze geavanceerde aandrijftechnologie.

Aandrijflijn: geoptimaliseerde hybride prestaties

De Panamera 4 E-Hybrid is bijzonder efficiënt en veelzijdig. Om krachtige acceleraties te genereren heeft Porsche een nieuw E-Hybrid-systeem gecombineerd met een aanzienlijk vernieuwde 2.9-V6-biturbobenzinemotor (met een vermogen van 224 kW/304 pk). Het systeemvermogen van 346 kW (470 pk) en het gezamenlijke maximumkoppel van 650 Nm staan garant voor een acceleratie van 0 naar 100 km/u in 4,1 seconden en een topsnelheid van 280 km/u. Het zuiver elektrische rijbereik van de Panamera 4 E-Hybrid kan oplopen tot 96 kilometer in de WLTP-cyclus (EAER City).

Bij de Panamera 4S E-Hybrid ligt de nadruk meer op rijdynamiek en een constante vermogensafgifte in het hogere toerentalgebied. Zijn 2.9-zescilindermotor met twee turbo’s levert 260 kW (353 pk). Het systeemvermogen bedraagt 400 kW (544 pk) en het gezamenlijke maximumkoppel 750 Nm. Daarmee accelereert de Panamera 4S E-Hybrid in 3,7 seconden van 0 naar 100 km/u en haalt hij een topsnelheid van 290 km/u.

Vergeleken met de vorige generatie bieden alle Panamera E-Hybrid-modellen een groter elektrisch rijbereik, een hogere oplaadsnelheid, een betere gasrespons en betere rijprestaties op bijna alle vlakken. Met 25,9 kWh (bruto) biedt de nieuwe hoogspanningsbatterij ongeveer 45 procent meer capaciteit in een vergelijkbare omvang. Tegelijkertijd verkort de nieuwe geïntegreerde 11kW-AC-lader de oplaadtijd tot 2 uur en 39 minuten. Met 140 kW (190 pk) en 450 Nm koppel biedt de volledig nieuwe elektromotor aanzienlijk meer vermogen dan zijn voorganger. Hij is ook op een efficiënte en gewichtsbesparende manier geïntegreerd in de behuizing en in het oliekoelcircuit van de PDK-versnellingsbak. Het interne rotorontwerp (de rotor draait in de stator) beperkt de massatraagheid met 50 procent, wat de gasrespons verbetert. Met een recuperatievermogen tot 88 kW draagt de elektromotor ook bij tot het aanzienlijk grotere elektrische rijbereik van de Panamera E-Hybrid-modellen.

E-Hybrid-rijmodi met geoptimaliseerde strategie

De vier geoptimaliseerde E-Hybrid-specifieke rijmodi en de verbeterde Sport- en Sport Plus-modi optimaliseren de efficiëntie van de E-Hybrid-modellen nog verder. De voertuigen starten altijd in de zuiver elektrische E-Power-modus. Zodra de laadstatus van de batterij onder een bepaalde minimumwaarde komt, schakelt het systeem automatisch over naar de Hybrid Auto-modus, die de bedrijfsstrategie aanpast aan de momentane rijsituatie. Met de actieve routegeleiding in Hybrid Auto wordt de rijstrategie bovendien nog meer geoptimaliseerd door de geplande route te kennen. Op die manier kan het aantal elektrisch gereden kilometers in stadsverkeer worden gemaximaliseerd en de efficiëntie worden verhoogd. Het systeem gebruikt daarvoor zowel auto- als navigatiegegevens.

In de E-Hold-modus blijft de momentane laadstatus van de batterij behouden. In de E-Charge-modus daarentegen laadt de verbrandingsmotor buiten de stad en boven 55 km/u de batterij op tot 80 procent, terwijl de Panamera in stadsverkeer gebruikmaakt van de efficiëntievoordelen van de hybride aandrijving. In de modi Sport en Sport Plus verlaagt Porsche de beoogde laadstatus van de batterij tot respectievelijk 20 en 30 procent (voorheen 30 en 80 procent). Dat verhoogt de efficiëntie zonder aan prestaties in te boeten.

E-Hybrids met innovatieve actieve ophanging

Porsche rust alle varianten van de nieuwe Panamera standaard uit met een adaptieve luchtvering met twee kamers, inclusief Porsche Active Suspension Management (PASM) met dempers met twee kleppen. De innovatieve actieve ophanging Porsche Active Ride is eveneens beschikbaar voor de E-Hybrid-modellen. Ze combineert de mogelijkheid om optimale tractie en bochtenprestaties te bieden met een hoge mate van comfort. Elke afzonderlijke demper – ook uitgerust met tweekleppentechnologie – heeft een elektrisch bediende hydraulische pomp, die wordt aangedreven door het 400V-systeem en waarmee actief krachten kunnen worden opgebouwd bij zowel het in- als het uitveren. Zo weet de ophanging de koetswerkbewegingen die worden veroorzaakt door oneffenheden in het wegdek, bijna volledig te absorberen en het voertuig altijd horizontaal te houden tijdens dynamische rijmanoeuvres. De dempers werken tot 13 Hz, wat betekent dat ze de instellingen tot 13 keer per seconde kunnen aanpassen en dus bliksemsnel reageren op de rijsituatie en het wegdek. De technologie maakt ook innovatieve functies mogelijk, zoals de overcompensatie van stamp- en rolbewegingen en het liften van het koetswerk bij het in- en uitstappen.

Sportieve details en uitgebreide standaarduitrusting

Alle varianten van de nieuwe Panamera hebben een atletisch, fris design. Vooraan wordt de look van de sportberline gekenmerkt door nieuw gevormde, standaard ledmatrixkoplampen en een extra horizontale luchtinlaat. Achteraan onderscheidt de nieuwe Panamera zich door een doorlopend achterlicht en een frameloze achterruit. Zilverkleurige raamlijsten versterken de lijnvoering opzij.

De standaarduitrusting van de Panamera 4 E-Hybrid omvat 19-duimsvelgen, zwarte remklauwen en ledmatrixkoplampen. Het innovatieve HD-ledmatrixverlichtingssysteem met hoge resolutie is als optie leverbaar. De Panamera 4S E-Hybrid onderscheidt zich door 20-duimsvelgen in Panamera AeroDesign, zilverkleurige Sport-uitlaatpijpen en rode remklauwen. Remklauwen in Acid Green en Black zijn optioneel beschikbaar. De Panamera 4S E-Hybrid remt op de vooras standaard met tienzuigerremklauwen. Als alternatief zijn voor dit model de PCCB-remmen (Porsche Ceramic Composite Brake) leverbaar in combinatie met 21-duimsvelgen. De schijven van keramisch composietmateriaal meten 440 millimeter op de vooras en 410 millimeter op de achteras.

Marktintroductie en prijzen

De Porsche Panamera 4 E-Hybrid en de Panamera 4S E-Hybrid zijn nu te bestellen als sportberline. De uitgebreide standaarduitrusting van de Panamera omvat ParkAssist en een gekoeld smartphonevak voor draadloos opladen met maximaal 15 watt. Opties zoals achterasbesturing, Remote ParkAssist, Porsche InnoDrive inclusief Active Lane Keeping, Passenger Display en een luchtkwaliteitssysteem zijn eveneens verkrijgbaar. De koetswerkversie Executive met langere wielbasis wordt marktspecifiek aangeboden; opties zoals de automatische klimaatregeling met vier zones of de grote middenconsole zijn standaard.

In België beginnen de prijzen voor de Panamera 4 E-Hybrid bij € 128.040 en voor de Panamera 4 E-Hybrid Executive bij € 139.560, in beide gevallen inclusief btw en landspecifieke uitrusting. De Panamera 4S E-Hybrid is bestelbaar vanaf € 143.520. De eerste leveringen zullen beginnen vanaf het tweede kwartaal van 2024.

 

Meer informatie, evenals film- en fotomateriaal, is beschikbaar in de Porsche Pressroom: porsche-press.be

Alle nieuwe voertuigen die door Porsche worden aangeboden, zijn gehomologeerd volgens WLTP. Officiële NEDC-waarden afgeleid van WLTP-waarden zijn sinds 1 januari 2023 niet meer beschikbaar voor nieuwe voertuigen en kunnen daarom niet worden verstrekt.

Meer informatie over het officiële brandstofverbruik en de officiële, specifieke CO2-uitstoot van nieuwe personenauto’s is beschikbaar in de publicatie ‘Leitfaden über den Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen’, die gratis verkrijgbaar is bij alle verkooppunten en bij DAT, Hellmuth-Hirth-Strasse 1, D-73760 Ostfildern.

Contacteer ons
Liana Picard PR Manager Porsche Belgium, D'Ieteren Automotive N.V/S.A.
Liana Picard PR Manager Porsche Belgium, D'Ieteren Automotive N.V/S.A.
Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2024 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos