Porsche zet wereldrecord neer op de Nürburgring-Nordschleife

GT2 RS is met 6’47.3 de snelste Porsche 911 ooit

Met de 911 GT2 RS heeft Porsche op de 20,6 kilometer lange Nürburgring-Nordschleife een nieuw record neergezet voor sportwagens geschikt voor de openbare weg. De toptijd van 6’47.3, die op 20 september in het bijzijn van een notaris, werd gehaald, overtrof zelfs de interne verwachtingen. Frank-Steffen Walliser, Manager Motorsport en GT-modellen: “Van bij de start van de ontwikkeling hebben we voor de GT2 RS een rondentijd vooropgesteld onder 7’05. Dat we die doelstelling met 17,7 seconden verbeteren, is te danken aan bijzonder straffe teamprestaties van ontwikkelingsingenieurs, mecaniciens en rijders. Ondertussen is het wel een officiële bevestiging van het feit dat de GT2 RS niet enkel een van de krachtigste maar ook simpelweg de snelste 911 ooit is.”

 

Deze besttijd was overigens geen eenmalig toeval: de Duitser Lars Kern (30) en de Brit Nick Tandy (32) verbeterden niet alleen bij hun eerste poging al het huidige record voor sportwagens voor de openbare weg (6’52.01), ze doken tijdens de daaropvolgende rondes maar liefst vijf keer onder de grens van 6’50. Andreas Preuninger, Manager voor het totaalproject van GT-voertuigen voor de openbare weg: “Niet alleen deze besttijd zelf zegt iets over de klasse van de GT2 RS, ook het feit dat we de andere rondes op hetzelfde niveau reden is veelzeggend. Dat we hierin geslaagd zijn met twee voertuigen en twee rijders, maakt ons bijzonder trots omdat het de reproduceerbaarheid van de toptijd onderlijnt.”

 

Fabrieksrijder Tandy kwam recht van de 6-urenrace in Austin (Texas) naar de Ring en schakelde op een indrukwekkende manier van de Le Mans Prototype Porsche 919 Hybrid om naar de 515 kW (700 pk) sterke 911 GT2 RS op Michelin Pilot Cup2-banden. Uiteindelijk was het Lars Kern, die van beroep testrijder is voor Porsche en uit passie racet, die de absolute toptijd op de klok zette. Naast de Australische Carrera Cup neemt hij regelmatig deel aan het VLN-langeafstandskampioenschap op de Nürburgring met als gevolg dat hij de Nordschleife op zijn duimpje kent. Wat later de recordronde bleek te zijn, startte om 19u11 en eindigde onder ideale weersomstandigheden precies 6’47.3 later. Zoals dat voor recordtijden de gewoonte is, werd de meting gedaan over het 20,6 kilometer lange circuit. De overeenkomstige gemiddelde snelheid ligt op 184,11 km/u.

 

De snelste en krachtigste 911 voor de openbare weg ging eind juni in wereldpremière tijdens het Festival of Speed in het Britse Goodwood. Het hart van deze wel erg performante sportwagens wordt gevormd door een zescilinder biturboboxermotor met 515 kW (700 pk). Die laat de 1.470 kilogram (volgetankt) lichte tweezitter vanuit stilstand naar 100 km/u optrekken in 2,8 seconden. De topsnelheid voor deze coupé met achterwielaandrijving ligt op 340 km/u. Met deze op de racerij geïnspireerde krachtbron overschaduwt de nieuwe 911 GT2 RS zijn voorganger en diens 3,6-litermotor met 59 kW (80 pk). Zijn koppel van 70 Newtonmeter ligt 50 Nm hoger.

Contacteer ons
Over Porsche

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met op het einde van 2017 een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,3 miljard EUR en 85,9 miljoen EUR in het boekjaar 2017.
  • Belron (voor 54,85% eigendom) maakt het verschil door de problemen van mensen echt zorgzaam op te lossen. De onderneming is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing met meer dan 10 hoofdmerken, waaronder Carglass®, Safelite® AutoGlass en Autoglass®. Daarnaast beheert het bedrijf voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. Belron breidt tevens zijn diensten uit met een focus op de oplossing van problemen die mensen ervaren als ze bijstand nodig hebben bij herstellingen aan hun voertuigen en woningen. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,5 miljard EUR en 189,8 miljoen EUR in 2017.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 155 miljoen EUR en 25 miljoen EUR in 2017. 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos