Schuring en Hartog in duel tijdens thuisrace

Schuring en Hartog in duel tijdens thuisrace

  • De Porsche Carrera Cup Benelux en de Porsche Sprint Challenge Benelux in actie op het vernieuwde Zandvoort
  • Vandierendonck, Cool en Verhoeven zetten spannende strijd in Sprint Challenge verder
  • Wie onttroont Vermeulen in Clubsport Division?
 

Na België (Zolder) en Duitsland (Nürburgring) trekken de Porsche Carrera Cup Benelux en Porsche Sprint Challenge Benelux dit weekend naar een derde land. Dit keer is het de beurt aan Circuit Zandvoort, dat voor de organisatie van de GP F1 van Nederland volledig gemoderniseerd werd. De drie races die dit weekend in het kader van de GT World Challenge Europe op het programma staan worden zo de eerste van een Porsche-monomerkencup op het Nederlandse duinencircuit!

 

“De rijders krijgen het vernieuwde tracé voorgeschoteld, inclusief de twee nieuwe bankings”, stelt een verheugde Olivier Aerts, Series Manager van de Porsche-competities in de Benelux. “Jammer genoeg moet dat achter gesloten deuren gebeuren. De corona-situatie in Nederland is allesbehalve eenvoudig… en dat maakt ook het organiseren van wedstrijden niet makkelijk. Gezien de huidige context hebben enkele van onze trouwe deelnemers besloten om niet naar de Nederlandse kust te trekken.”

 

Toch is er een dozijn Porschisten op de afspraak, en op sportief vlak vallen er heel wat blikvangers te noteren.

 

Porsche Carrera Cup Benelux: duel tussen Schuring en Hartog

 

Twee meetings, vier races… en een perfect gelijke score. Zo kan het duel tussen Loek Hartog (Bas Koeten Racing) en Morris Schuring (Team GP Elite) in de Porsche Carrera Cup Benelux het snelst samengevat worden. De twee jonge wolven (17 en 15 jaar) en hun respectieve teams rijden in Zandvoort op hun thuiscircuit. Allebei zijn ze vast van plan om op de duinenomloop het tij in hun voordeel te laten keren.

 

In het spoor van de twee jonge talenten zullen de beste Pro-Am rijders hun strijd in hun klasse verder zetten. Na zijn twee overwinningen op de Nürburgring leidt Nicolas Vandierendonck (EMG Motorsport) de tussenstand met vier punten voorsprong, maar Michael Cool (NGT Racing) is meer dan ooit klaar om dat kloofje te dichten. Kan de Nederlander Bas Barenbrug (Bas Koeten Racing) op zijn thuiscircuit de rol van scherprechter vervullen?

 

Na zijn afwezigheid in Duitsland wil Gilles Smits (Speedlover) zijn goede prestaties van Zolder bevestigen. Niet alleen wil hij in Am om de zege strijden, tegen Jean-Pierre en Jaxon Verhoeven (Speedlover), maar in de algemene rangschikking wil hij ook in de buurt van de beste Pro-Am rijders komen.

 

 

Porsche Sprint Challenge Benelux: spanning ten top voorin

 

Met uitzondering van Pro’s Hartog en Schuring kunnen alle Porsche 911 GT3 Cup-rijders ook punten scoren in de Porsche Sprint Challenge Benelux. Naast twee sprintraces bestaat deze competitie bij elke meeting ook uit een lange race (55 minuten). Met drie resultaten per weekend ziet het kampioenschap van de ‘Cup Division’ er iets anders uit.

 

De top-3 wordt slechts door drie punten gescheiden: Nicolas Vandierendonck leidt met één punt voor Michael Cool, en drie voor Jaxon Verhoeven.

 

In de ‘Clubsport Division’, voorbehouden voor de Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport, is er een rijder actief die zo onderhand het etiket ‘Kannibaal’ verdient. Met uitzondering van de kwalificatiesessie op de Nürburgring was Thierry Vermeulen in deze categorie steeds helemaal bovenin te vinden. Met zes zeges in zes wedstrijden heeft de Team GP Elite-rijder al een mooie voorsprong op de concurrentie bij elkaar gereden. Die concurrentie bestaat bovendien uit zijn teammaats, Alexander Goddijn en Steven van Rhee. Zij willen zich deze keer mengen in de strijd om de zege, maar moeten tegelijk ook Harold Goddijn (de vader van Alexander) in de gaten houden.

 

De twee kwalificatiesessies worden op zaterdag om 10u50 en 11u10 afgewerkt. ’s Namiddags (16u) volgt dan de eerste race over 30 minuten. Zondag staat er om 10u55 eerst een tweede sprint op het programma, waarna tussen 15u15 en 16u10 de lange race het weekend afsluit. Alle races worden live uitgezonden en zijn te volgen op het YouTube-kanaal en Facebook-pagina van de kampioenschappen, voorzien van Engels commentaar.

 

 

Kwalificaties Porsche Carrera Cup Benelux & Porsche Sprint Challenge Benelux:
https://youtu.be/u1555bJLP7k

Race 1 Porsche Carrera Cup Benelux & Porsche Sprint Challenge Benelux:
https://youtu.be/RdoBURRorkw

Race 2 Porsche Carrera Cup Benelux & Porsche Sprint Challenge Benelux:
https://youtu.be/of4l1dpbqMw

Race 3 Porsche Sprint Challenge Benelux – 55 minuten lange race:
https://youtu.be/Ins9NJOl8Hc

 

Volg de Porsche Carrera Cup Benelux en de Porsche Sprint Challenge Benelux via:

Instagram:           @carreracupbenelux        @sprintchallengebenelux

Facebook:            /carreracupbenelux          /sprintchallengebenelux

Contacteer ons
Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2024 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos