Snelladen met tot 400 kW: nieuwe Porsche Charging Lounge in Ingolstadt

Snelladen met tot 400 kW: nieuwe Porsche Charging Lounge in Ingolstadt

Porsche opent zijn vierde Charging Lounge

  • Oplaadervaring in lijn met de merkfilosofie: hoge prestaties, aangename sfeer
  • Ideaal voor langeafstandsreizen: 24/7 geopend, direct aan de snelweg A9
  • Praktische facturatie: geïntegreerd in de Porsche Charging Service

Porsche blijft zijn eigen snellaadnetwerk uitbreiden: na Bingen am Rhein, Estenfeld bij Würzburg en Koblach in Oostenrijk is nu de vierde Porsche Charging Lounge geopend in Ingolstadt. Vier DC-snellaadstations met een oplaadvermogen tot 400 kW en twee AC-laadpunten van 22 kW staan ter beschikking op het terrein van het Porsche Centre. Ook op de drie bestaande Charging Lounge-locaties is het maximale laadvermogen van de snellaadstations verhoogd van 300 naar 400 kW. Naast deze zeer hoge oplaadprestaties behoren de aangename sfeer en de centrale afhandeling van de oplaadkosten via de Porsche Charging Service tot de voordelen van de Porsche Charging Lounges.

Stuttgart/Ingolstadt. Op het terrein van het Porsche Centre Ingolstadt, dat direct aan de belangrijke noord-zuidverbinding A9 gelegen is, kunnen alle elektrische en plug-inhybride modellen van de sportwagenconstructeur nu met gecertificeerde groene stroom worden opgeladen aan de vier krachtige oplaadpunten die dag en nacht beschikbaar zijn in de Porsche Charging Lounge Ingolstadt. Met name eigenaars van een begin dit jaar uitgebreid geüpdatete Taycan profiteren van de verhoging van het DC-oplaadvermogen naar 400 kW: die nieuwe modellen kunnen worden opgeladen met maximaal 320 kW. Dankzij de verhoogde oplaadstabiliteit zijn oplaadvermogens van meer dan 300 kW mogelijk gedurende maximaal vijf minuten. Ook de nieuwe volledig elektrische Macan kan daar gemakkelijk van 10 tot 80 procent worden opgeladen in ongeveer 21 minuten.

Om een aangenaam bezoek te garanderen beschikt de loungeruimte in Ingolstadt over moderne sanitaire voorzieningen en een rijkelijke selectie aan frisdranken en snacks. Analoge en digitale media en een krachtige wifi zijn eveneens beschikbaar.

Comfortabele toegang tot oplaadstations en lounge

In de nieuwe Porsche Charging Lounge Ingolstadt kunnen Porsche-rijders momenteel gebruikmaken van vier merkeigen snellaadstations. Er zijn er nog meer gepland. De Porsche Charging Lounges worden weergegeven in het navigatiesysteem en in de My Porsche-app. De facturatie na een oplaadstop wordt centraal beheerd via de Porsche Charging Service. Met 0,39 euro per kilowattuur situeren de oplaadkosten zich op hetzelfde gunstige niveau als bij alle andere snellaadstations in het Porsche-netwerk.

Een Porsche-ID is vereist om toegang te krijgen tot de oplaadstations en de loungeruimte. Die ID moet gekoppeld zijn aan de auto. Als ook de nummerplaat is gelinkt aan de Porsche-ID, gaat de slagboom automatisch open dankzij nummerplaatherkenning. Het kenteken van de auto kan gemakkelijk worden opgeslagen in de My Porsche-app. Anders kan de klant zijn Porsche Charging Card of een QR-code van de My Porsche-app gebruiken om gemakkelijk toegang te krijgen tot zowel het terrein als de lounge.

Bijna 700.000 oplaadpunten in 24 landen

De eigen snellaadstations van Porsche vormen een aanvulling op de uitgebreide investeringen die de sportwagenconstructeur de afgelopen jaren heeft gedaan om zijn productgamma te elektrificeren en het oplaadnetwerk uit te breiden. De Porsche Charging Service biedt toegang tot de oplaadpunten van verschillende aanbieders over de hele wereld. Op dit moment zijn in Europa bijna 700.000 oplaadpunten aangesloten in 24 landen. Hieronder tellen we ongeveer 45.000 oplaadpunten met tot 150 kW en 30.000 punten met een nog hoger oplaadvermogen.

Daarnaast hebben meer dan 845 Porsche-dealerlocaties een tastbare bijdrage geleverd aan de uitbreiding van de wereldwijde oplaadinfrastructuur. Tot nu toe zijn daar wereldwijd meer dan 1.500 high-performance oplaadpunten in gebruik genomen voor klanten. Er is een speciale Charge Box geïnstalleerd, die een laadvermogen tot 320 kW mogelijk maakt, zelfs op plaatsen waar netaansluitingen vermogensbegrensd zijn.

Meer informatie, evenals film- en fotomateriaal, is beschikbaar in de Porsche Pressroom: porsche-press.be

Liana Picard PR Manager Porsche Belgium, D'Ieteren Automotive N.V/S.A.

 

Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2024 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos