Tom Boonen heeft zijn eerste meters met de BMA Porsche 911 gereden

Tom Boonen heeft zijn eerste meters met de BMA Porsche 911 gereden

Naast de grote favorieten in de strijd om de eindzege, is dé vedette van de Legend Boucles @ Bastogne 2023 uiteraard… Tom Boonen! De voormalige wereldkampioen wielrennen zal dit weekend zijn eerste rally betwisten, na enkele intense seizoenen op circuit. Vandaag, donderdag 2 februari, heeft hij vlak bij het centrum van Bastogne al een testsessie afgewerkt. De Porsche 911 van weleer sprak hem alvast enorm aan.

 

Na enkele rondjes op de asfaltpiste met veel modder, was Tom Boonen duidelijk in de wolken: “Ik heb geen enkele druk, ik zal alles gewoon stap na stap moeten leren”, vertelt de voormalige wielerkampioen in het land van de klassieker Luik-Bastenaken-Luik. “De wagen gedraagt zich anders dan de Porsche 992 GT3 Cup waarmee ik op circuit race, maar ik denk dat de echte uitdaging in het prachtige parcours zelf zal liggen. En dan heb ik het nog niet over de proeven van zondag op onverhard. Samen met Erwin Mombaerts ga ik alles ontdekken aan het stuur van een formidabele wagen, ik kan mijn ogen amper geloven.”

 

Tom Boonen geeft ook duidelijk aan dat het resultaat dit weekend een absolute bijzaak is… “Ik denk dat ik me ook zal moeten aanpassen aan het feit dat er iemand naast me zit”, gaat de man van de Porsche 911 van BMA verder. “Als ik op circuit hard ga, dan verzorg ik mijn rijlijnen, ben ik 100% geconcentreerd en zit ik vooral helemaal alleen in de wagen. Dit weekend zit er niet alleen iemand naast me, ik zal ook nog eens naar alle informatie van Erwin moeten luisteren. Dat maakt het allemaal toch wel bijzonder. Maar dat is uiteraard rally.”

 

Tom Boonen heeft dit echter niet allemaal last minute bedacht: “Ik ben al maanden aan het kijken hoe ik aan een rally kan deelnemen. In dat opzicht is Bastogne een goede optie, want het is een unieke proef met schitterende auto’s van weleer. De laatste weken zijn alle puzzelstukken op zijn plaats gevallen en ik kijk er enorm naar uit om met deze prachtige Porsche 911 SC RS aan de start te verschijnen en dat met de steun van een zeer gerodeerd team, met name BMA.”

 

Het vervolg is er morgen, vrijdag, vanaf 18u00 op de Place McAuliffe in de tent, waar Tom Boonen een van dé vedetten zal zijn tijdens de handtekeningensessie die de festiviteiten officieel opent.

 

Rechtenvrije foto’s: R.A.C. Spa / Letihon.be

 

 

www.racspa.be

 

 

Story image
Story image
Story image
Story image

 

 

 

 

 

 

 

Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2024 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos