Turbo S E-Hybrid wordt het krachtigste model in de Panamera-reeks

Porsche-wereldpremière in Genève: tweede hybridevariant van de Panamera

Porsche blijft streven naar hoge prestatieniveaus op lange termijn. Met de nieuwe Panamera Turbo S E-Hybrid lanceert Porsche voor het eerst een plug-in hybride als topversie van een modelreeks. De vierliter V8 van de Panamera Turbo wordt gecombineerd met een elektrische motor, wat resulteert in een systeemvermogen van 500 kW/680 pk en een uitzonderlijke vermogensoverdracht. Zelfs net boven stationair toerental levert de Panamera Turbo S E-Hybrid al 850 Nm koppel. Daarmee sprint de wagen van 0 naar 100 km/u in 3,4 seconden en haalt hij een topsnelheid van 310 km/u. De booststrategie van de vierwielaangedreven Panamera is overgenomen uit de 918 Spyder supersportwagen. In de New European Driving Cycle bedraagt het gemiddelde brandstofverbruik 2,9l/100 km, en het nieuwe topmodel van de Panamera kan tot 50 kilometer volledig elektrisch rijden. De Panamera Turbo S E-Hybrid benadrukt zo hoe belangrijk elektromobiliteit is voor Porsche.

 

Uniek rijconcept met V8 en elektrische motor

Na het succesvolle debuut van de Panamera 4 E-Hybrid, die een V6-krachtbron combineert met een elektrische motor, bewijst Porsche nog maar eens dat hybridetechnologie over een immens vermogenspotentieel beschikt. De nieuwe Panamera Turbo S E-Hybrid combineert een elektrische motor (100 kW/136 pk) met een V8-krachtbron (404 kW/550 pk). De scheidingskoppeling in de hybridemodule wordt elektromechanisch aangedreven door een elektrische koppelingsbekrachtiger (ECA), net als in de Panamera 4 E-Hybrid. Dat resulteert in korte responstijden en een hoog comfortniveau. Net zoals in alle andere Panamera-modellen van de tweede generatie wordt het vermogen via de snelschakelende PDK-achtversnellingsbak naar de standaard adaptieve vierwielaandrijving Porsche Traction Management (PTM) gestuurd. De E-Performance aandrijving laat de luxesedan in 3,4 seconden naar 100 km/u accelereren en zorgt voor een uitzonderlijke trekkracht bij hogere snelheden. In combinatie met een topsnelheid van 310 km/u bepaalt de Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid zo nieuwe maatstaven in zijn klasse. De Panamera Turbo S E-Hybrid heeft standaard luchtvering en biedt in dit segment een unieke combinatie aan: het comfort van een luxesedan gecombineerd met de prestaties van een sportwagen.

 

De elektromotor wordt via een vloeistofgekoelde lithium-ionaccu met een capaciteit van 14,1 kWh van vermogen voorzien. In minder dan zes uur wordt de achteraan geïntegreerde hoogspanningsaccu volledig geladen via een klassiek 230V-stopcontact met 10 A. Via de optionele geïntegreerde lader van 7,2 kW en een 230V-stopcontact met 32 A in plaats van de standaard 3,6 kW-lader, is de accu in amper 2,4 uur volledig geladen. Het laadproces kan ook worden gestart met gebruik van een timer via het Porsche Communication Management (PCM) of via de Porsche Connect app (voor smartphones en Apple Watch). Bovendien is de Panamera Turbo S E-Hybrid uitgerust met een aanvullende klimaatregeling om het interieur te koelen of te verwarmen, zelfs tijdens het laden.

 

Drievoudige combinatie van sportwagenprestaties, comfort bij lange ritten en efficiëntie

Prestaties, comfort en efficiëntie vormen een perfecte drievoudige combinatie: de Panamera Turbo S E-Hybrid start standaard in de volledig elektrische ‘E-Power’-modus en de vierdeurs sportwagen kan tot 50 kilometer volledig emissievrij rijden. Zodra een specifiek drukpunt in het gaspedaal wordt overschreden of indien de acculading onder een bepaalde drempel daalt, schakelt de Panamera over naar de ‘Hybrid Auto’-modus, waarbij het vermogen van beide motoren beschikbaar is. Het verbruik volgens de New European Driving Cycle (NEDC) voor plug-in hybride modellen bedraagt 2,9 l/100 km (benzine; 66 g/km CO2) en 16,2 kW/u/100 km.

 

Debuut met twee wielbases

De Panamera Turbo S E-Hybrid beleeft zijn wereldpremière tijdens de Geneva Motor Show (7 tot 19 maart 2017). Van bij de start wordt de vierdeurs Gran Turismo ook aangeboden in een Executive-versie, met een 150 millimeter langere wielbasis.

 

Tot de standaarduitrusting van de Panamera Turbo S E-Hybrid behoren Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB), Porsche Dynamic Chassis Control Sport (PDCC Sport) inclusief Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus), Power Steering Plus en lichtmetalen 21-duimswielen met 911 Turbo Design. De basisuitrusting omvat verder ook een bijkomende klimaatregeling, adaptieve aerodynamische elementen en luchtvering met driekamertechnologie, inclusief Porsche Active Suspension Management (PASM). De lange versie heeft standaard ook achterwielsturing.

Alle informatie over dit nieuwe model is beschikbaar bij onze officiële Porsche Centers.

 

Prijzen inclusief btw

Panamera Turbo S E-Hybrid: EUR 190.550,80

Panamera Turbo S E-Hybrid Executive: EUR 204.223,80

Contacteer ons
Over Porsche

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.
  • Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018. 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos