Van virtueel naar echt. Simracen op de Red Bull Ring voor Julien Soenen.

Van virtueel naar echt. Simracen op de Red Bull Ring voor Julien Soenen.

In 2021 lanceerde Porsche België zijn eerste Sim Racing Roadshow. Het concept? Een competitie op een racesimulator bij de 9 officiële Belgische Porsche Centre en de winnaar de kans bieden om zijn vaardigheden van de virtuele naar de echte wereld over te brengen. De uiteindelijke winnaar van de eerste editie van deze competitie was Julien Soenen, die de beste was van de 18 finalisten. Als beloning voor zijn overwinning mocht Julien onlangs op de Red Bull Ring in Spielberg overstappen van simracing naar de echte Porsche 911 GT2 RS ClubSport.

 

Met de lancering van de eerste Porsche Sim Racing Roadshow België kon Porsche zich tonen als een belangrijke speler in de Belgische (e)sportwagenindustrie. De winnaar van het eerste seizoen heeft onlangs een unieke ervaring beleefd. Porsche bewees met dit project nogmaals dat het automerk bij uitstek is voor wie zijn dromen volgt. Een terugblik op een uitzonderlijke ervaring.

 

Voor Julien Soenen, die dit jaar ook deelnam aan de Porsche Tag Heuer Esports Supercup, was sim racing de beste manier om al op zeer jonge leeftijd de eerste stappen te zetten in de wereld van de autosport. Naast zijn bevestigde ervaring op de simulator heeft Julien ook al de kans gehad om in de VW Fun Cup te rijden op het circuit van Spa-Francorchamps. Maar dit is niets vergeleken met wat hem te wachten stond op de Red Bull Ring, in het kader van het "Projekt Spielberg" dat op dit circuit in Oostenrijk wordt aangeboden. Het programma? Een coachingsessie op circuit, gevolgd door een onvergetelijke Porsche-ervaring.

 

Voormalig Oostenrijks F1-coureur Patrick Friesacher was verantwoordelijk voor de inwijding. Om te beginnen nam Julien gedurende 2 sessies van 15 minuten plaats achter het stuur van een Porsche 718 Cayman S. Tijdens deze eerste sessies volgde hij zijn coach die hem via de walkie-talkie advies gaf. Het verdict: Juliens vaardigheden werden gevalideerd om toegang te krijgen tot de ultieme ervaring op de Red Bull Ring, aan het stuur van de Porsche 911 GT2 RS ClubSport. "Julien heeft het potentieel om een goede coureur te zijn", zei Patrick Friesacher. "Hij heeft vertrouwen in zichzelf, hij kende het circuit al perfect en hij reed elke ronde een beetje sneller. Ik had echt al snel het gevoel dat we hem met een gerust hart het stuur van de 911 zouden kunnen toevertrouwen.”

 

Bij Porsche staat CS traditioneel voor ClubSport. De afkorting verwijst bij uitbreiding naar de lichtgewicht topmodellen van het merk. Ze zijn even radicaal als zeldzaam. Van de 911 GT2 RS CS zijn er wereldwijd bijvoorbeeld slechts 200 exemplaren geproduceerd. Nummer 29 staat op de Red Bull Ring. Het is de krachtigste mainstream auto die Porsche ooit gebouwd heeft. Hij ontwikkelt 700 pk en accelereert van 0 naar 100 km/u in 2,8 seconden.

 

Na wat laatste voorbereidingen en aanbevelingen van Patrick Friesacher, ging Julien uiteindelijk de baan op. De 18-jarige reed verschillende ronden en verbeterde geleidelijk zijn tijden, op zoek naar de juiste trajecten, de juiste momenten om te remmen, met een vloeiende rijstijl. Het was zowel mooi als indrukwekkend om te zien. Eenmaal terug in de paddock getuigde de brede glimlach op Juliens gezicht toen hij uit de auto stapte van wat hij zojuist had meegemaakt. Een van de ongelooflijkste herinneringen van zijn leven, een ongekende ervaring, een droom die uitkwam. "Het was echt te gek," verklaarde Julien. "Echt waanzinnig. Ik voelde me zo goed, het was ongelooflijk om achter het stuur van zo'n auto te mogen plaatsnemen. Ik kende de Red Bull Ring al perfect. Op de racesimulator heb ik meer dan 1.000 ronden gereden op dit circuit. Om dit nu te mogen doen met deze Porsche 911 GT2 RS is een ervaring die ik nooit zal vergeten.”

 

Van de virtuele wereld naar de realiteit. Het automerk zijn dat je in staat stelt te dromen en je dromen waar te maken. Een belofte waaraan Porsche zich houdt. En het was des te bevredigender omdat deze ervaring, dankzij Red Bull, de perfecte afsluiting was van de eerste editie van een project dat zeker zal leiden tot andere edities in België. Wordt vervolgd. “Dreamers. On.”

 

Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image

 

Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2024 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos