Verfijning, ontspanning en sportiviteit

Verfijning, ontspanning en sportiviteit

 

  •  De Zoute Grand Prix: vijf prestigieuze afspraken in één evenement
  •  De nieuwe Porsche Macan exclusief aan de Porsche-klanten voorgesteld
  •  Viering van 70 jaar Porsche

Van 4 tot 7 oktober ontvangt de vermaarde badstad Knokke-Heist de negende editie van de Zoute Grand Prix, een prestigieus automobielevenement dat onder andere 70 jaar Porsche in de verf zal zetten en de nieuwe Porsche Macan een grootse Belgische première zal schenken.

 

Het recept van de Zoute Grand Prix is onderhand bij alle liefhebbers van jonge of oude prestigieuze automobielen bekend: een schitterende setting in open lucht, de steun van de lokale autoriteiten en de medewerking van de automobielsector, waaronder een solide partnership met Porsche Import België. Zoals de traditie het wil dicteren vijf evenementen het ritme van dit sportieve en bijzonder  glamoureuze weekend.

 

Overvol programma

 

Zoute Top Marques gaat door op de Kustlaan en op het Albertplein en wordt de mooiste tentoonstelling in open lucht. Porsche presenteert er twee van zijn meest recente modellen. 195 klassieke automobielen, van 1920 tot 1965, nemen dan weer deel aan de Zoute Rally, terwijl tijdens de Zoute Sale een groot aantal exclusieve wagens uit belangrijke nationale en internationale collecties zal worden geveild. Het Zoute Concours d’élégance, met Porsche line-up en onder het waakzame oog van een jury van internationale experten, stelt een beperkte selectie van uitzonderlijke wagens in de schijnwerpers, zowel uit de vooroorlogse als naoorlogse periode. Deze bolides worden tentoongesteld op de greens van de prestigieuze Royal Zoute Golf Club. Tenslotte is er de Zoute GT Tour, zoals steeds gereserveerd voor exclusieve GT’s van jonger dan 20 jaar.

 

Macan VIP

 

In het paviljoen dat aan de prestigemerken van de D’Ieteren Groep is gewijd stelt Porsche ook de nieuwe Macan voor. Een avant-première, voor de officiële voorstelling in de Porsche Centres begin december. Met een hertekende voorsteven, driedimensionele LED-lichtband achteraan, 11 inch multifunctioneel touchscreen... zal de nieuwe Porsche Macan nieuwe normen qua sportiviteit en afwerking bepalen. Het hele weekend lang zullen heel wat Porsches aan de evenementen van de Zoute Grand Prix deelnemen. De 356's zullen opnieuw schitteren tijdens de Zoute Rally, terwijl men tijdens de Zoute GT Tour de gelegenheid krijgt om de meest moderne Porsches te bewonderen. Allemaal uitstekende gelegenheden om de 70ste verjaardag van de meest beroemde sportwagenbouwer passend te vieren.

 

 

Wanneer? Van 4 tot 7 oktober 2018                        Waar? Knokke-Heist

Prijs: gratis (behalve Zoute Sale en Zoute Concours d’élégance) ; Paviljoen op uitnodiging

Info: www.zoutegrandprix.be

Contacteer ons
Over Porsche

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.
  • Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018. 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos