Zegereeks familie Redant in Porsche Endurance Trophy gaat verder

Zegereeks familie Redant in Porsche Endurance Trophy gaat verder

  • Twee nieuwe zeges voor RED ANT Racing in de Cayman klasse
  • Pech voor Goddijn en het duo Poell-Nipperus
  • De Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport laat zich opnieuw van haar beste kant zien

Op iedere regel is er een uitzondering en de vertegenwoordigers van de Cayman Klasse in de Porsche Endurance Trophy reden afgelopen weekend voor één keer niet in het Belcar Endurance Championship. Omdat de 24 Uur van Zolder niet op hun kalender prijkt kwamen de deelnemers aan de categorie deze keer tijdens twee races van het Nederlandse STWC (Super Toerwagen Cup) op Circuit Zandvoort in actie, races van elk 50 minuten lang.

 

Voor de nieuwe Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport waren het de eerste wedstrijden in Nederland en de wagen geproduceerd door Porsche Motorsport liet op het duinencircuit aan de Noordzee eens te meer al haar kwaliteiten zien.

 

Jammer genoeg zorgde hevige regen tijdens de trainingen voor heel moeilijke omstandigheden en door aquaplaning viel er een crash tussen Harold Goddijn en Lars Poel te betreuren. Voor Goddijn zat het weekend er meteen op, bij PG Motorsport probeerde men nog om Lars Poell en Niels Nipperus met een andere bolide in actie te laten komen, maar die wagen kreeg tijdens de eerste race met versnellingsbakproblemen te maken. Zo moest het duo ook de handdoek gooien, een weekend om te vergeten dus!

 

Sommige andere zullen deze uitstap naar de Nederlandse kust echter niet zo snel vergeten. Vader (Bert) en zonen (Ayrton en Yannick) Redant zetten hun zegereeks verder, door opnieuw twee keer te winnen. Met vier zeges op vijf wedstrijden prijkt de bolide van RED ANT Racing uiteraard op de eerste plaats in de voorlopige tussenstand.

 

Paul Van Splunteren kwam buiten kampioenschap in actie, en kreeg voor de gelegenheid het gezelschap van Dries van Elzen, journalist voor Autovisie/Telegraaf. Het duo finishte twee keer op het tweede podiumtrapje, telkens voor debutant Dick Burger. Omdat ook hij ingeschreven was in de Guest-categorie, scoort Burger evenmin punten voor het kampioenschap.

 

Met de Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport van DVB Racing finishten Ad Geert en Sven Van Laere net naast het podium, en ook zij wisten op het Nederlandse circuit, dat volgend jaar het decor is voor de Nederlandse GP F1, hun hartje op te halen.

 

Het slotwoord is voor Paul van Splunteren, die zondag tevreden op het weekend terugblikte. We hebben dit weekend opnieuw gezien hoe leuk de Cayman GT4 Clubsport voor ‘gentlemen-rijders’ is, zeker in lange-afstandsraces”, aldus de directeur van Pon Porsche Import. “Er zijn in de Benelux al een stuk of tien van deze auto’s verkocht en we willen deze klasse echt verder uitbouwen, want er zit veel potentieel in. Juist door zaken als ABS en tractiecontrole is de auto zeer geschikt voor minder ervaren rijders, die er heel veel plezier aan kunnen beleven!”

 

Dat zal zeker bij de volgende race van de Porsche Endurance Trophy het geval zijn, want die staat geprogrammeerd in het voorprogramma van de 25 Uur VW Fun Cup, op 12 en 13 juli op het mythische Francorchamps.

 

Contacteer ons
Over Porsche

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.
  • Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018. 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos