Aerodynamische finetuning van Porsche Exclusive

Aerodynamische finetuning van Porsche Exclusive

Nieuwe aerokit voor de Porsche 911 Turbo en 911 Turbo S

Porsche Exclusive biedt voortaan een aerokit aan voor de Porsche 911 Turbo-modellen. Dit performance-pakket omvat een nieuwe specifieke bumperschort vooraan en een compleet nieuwe achterklepconstructie, met een vaste vleugel voorzien van zijdelingse winglets en een uitschuifbare en verstelbare spoiler. De expressieve spoilerlip met vinnen vooraan en de opmerkelijke achterzijde verlenen het typische 911 Turbo-silhouet nog meer karakter en een nog sportievere uitstraling.

 

Behalve de aantrekkelijke look stond bij de ontwikkeling vooral echter de aerodynamische functionaliteit centraal. In het ontwikkelingscentrum van Porsche in Weissach werd de aerokit aan uitgebreide tests in de windtunnel en op het circuit onderworpen. Het voornaamste doel was om de rijdynamiek te verbeteren door een verdere verhoging van de downforce, zonder daarbij de luchtweerstandscoëfficiënt (Cx) van het seriemodel te wijzigen. Op die manier wordt gegarandeerd dat de aerodynamisch geoptimaliseerde aerokit perfect in het harmonieus uitgebalanceerde totaalconcept van de top-911 past. De aerodynamische componenten van de 'Aerokit Turbo' zorgen voor nog meer neerwaartse druk aan de voor- en achtertrein en dus voor een hogere rijstabiliteit, in het bijzonder bij hoge snelheden. Zo genereert de adaptieve aerodynamica van de 911 Turbo bij een snelheid van 300 km/u bijvoorbeeld een totale downforce van 26 kg in Speed-afstelling (+17 kg) en van 150 kg (+18 kg) in Performance-setting.

 

De 'Aerokit Turbo' is in twee varianten bestelbaar – in koetswerkkleur of in hoogglanzend zwart. Behalve de aanbouwelementen van de kit worden ook de standaard drempellijsten en het onderste gedeelte van de achterzijde mee gelakt. Bij de variant in hoogglanzend zwart zijn bovendien ook de luchtinlaatlamellen van de achterklep in zwart afgewerkt, passend bij de uitschuifbare spoiler.

 

De nieuwe aerokit wordt wereldwijd voor alle 911 Turbo- en 911 Turbo S-modellen ofwel af fabriek via Porsche Exclusive, ofwel voor namontage via Porsche Tequipment aangeboden. De prijs van de 'Aerokit Turbo' bedraagt 5.844,30 euro inclusief btw bij bestelling via Porsche Exclusive samen met de wagen. In namontage via Porsche Tequipment kost hij 4.961 euro inclusief btw , exclusief lakwerk en montage. De standaard voertuiggarantie blijft ook bij namontage onverminderd geldig.

Contacteer ons
Over Porsche

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.
  • Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018. 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos