Born2Drive: Calogero Lopez, laureaat van een derde succesvolle editie

Born2Drive: Calogero Lopez, laureaat van een derde succesvolle editie

Calogero Lopez, winnaar van de door Porsche Belgium georganiseerde e-sport competitie Born2Drive, zal binnenkort een droom waarheid zien worden: hij mag op de Oostenrijkse Red Bull Ring in actie komen aan het stuur van een Porsche 911 GT2 RS Clubsport. In de finale, die deze zaterdag 17 februari in het Brusselse Autoworld werd georganiseerd, hield de 21-jarige Brusselaar een stevige concurrentie af.

Voor het derde opeenvolgende jaar kende de Born2Drive-operatie, waarvan de finale afgelopen zaterdag in Brussel werd afgewerkt, een enorm succes. Een jaar nadat de selectie en de finale in het kader van het 100ste Autosalon van Brussel werden afgewerkt was het dit keer de beurt aan het schitterende Autworld-museum om als decor te dienen voor de operatie waarvan de slogan “From Sim Racer to Porsche Driver” de volledige lading dekt.

Gedurende twee weken waagden 972 kandidaten hun kans op één van de simulatoren die in het kader van de tijdelijke expo ‘Driven by Dreams’ – over de 75ste verjaardag van Porsche – waren opgesteld. Na de snelste tijden te hebben neergezet op het virtuele circuit van Spa-Francorchamps konden negen finalisten – tussen 20 en 33 jaar – op zaterdag 17 februari het tegen elkaar opnemen. Op het programma stonden een warm-up, een kwalificatiesessie en een race van 45 minuten.

Alle deelnemers, aangemoedigd door aandachtige toeschouwers en de commentaren van autosportstemmen Thomas Bastin en Gert Vermersch, leverden een tegelijk spannende en heel faire strijd. Spanning om de zege was er niet altijd: polesitter Calogero Lopez nam van bij de start de leiding en behaalde een duidelijke zege.

“Ik veroverde vorig jaar al de pole positie, maar na een aanrijding bij de start moest ik tevreden zijn met een derde plaats”, stelde de 21-jarige Brusselaar. “Ik moet toegeven dat ik toen enorm ontgoocheld was. Voor deze editie heb ik me dan ook tot in de puntjes voorbereid, door enorm veel te oefenen en mijn afstellingen helemaal op punt te zetten. Voor de start had ik best wel wat stress, maar al bij de kwalificaties had ik door dat ik kon winnen, om zo mijn droom werkelijkheid te laten worden.”

Calogero was ook Belgische kampioen karting, maar moest door gebrek aan financiële middelen de ‘echte’ autosport laten varen. “Vanaf dat moment werd simracen het beste alternatief voor mij”, legt hij uit. “Ik heb aan heel wat online kampioenschappen en competities als deze deelgenomen. Ik heb ook al met echte racewagens op circuit geracet, maar een Fun Cup lijkt in niets op een Porsche 911 GT2 RS Clubsport! Maar ik zal me uiteraard op een simulator voorbereiden, zoals gewoonlijk.”

Net zoals bij de eerste twee edities mag de winnaar van Born2Drive immers van een virtuele Porsche 911 GT3 Cup overstappen naar een Porsche 911 GT2 RS Clubsport, een bolide met een krachtbron van 700 pk. Eens te meer wordt de majestueuze Red Bull Ring in de Oostenrijke Alpen het decor.

In de kwalificaties naderde hij tot op 83 duizendsten van een seconde en in de race had Renzo Uylenbroeck dus best een bedreiging voor de latere winnaar kunnen zijn. “Jammer genoeg miste ik mijn start”, stelde de 21-jarige Hallenaar. “Matthias Van den Bempt wist me te passeren en ik heb wel wat ronden nodig gehad om de tweede plaats te heroveren. Op dat moment had Calogero al vijf seconden voorsprong, een kloof die ik niet meer kon dichten. Niet belangrijk evenwel. Omdat ik niet wist te winnen hoop ik dat er volgend jaar een nieuwe editie komt en dat ik opnieuw mijn kans kan wagen.”

Na een mooi duel met Sacha Gorlé veroverde Matthias Van den Bempt – al finalist in 2023 – de bronzen medaille. Xander Van den Eynde vervolledigde de top 5.

“Ik wil alle deelnemers van deze nieuwe editie van Born2Drive feliciteren”, stelde een tevreden Jo Peeters, Marketing Manager van Porsche Belgium. “Met bijna 1000 kandidaten mag de operatie zeker een succes worden genoemd en uit de gemiddelde leeftijd blijkt dat we een jong publiek hebben aangesproken, iets wat heel belangrijk is voor ons merk. Het superbe kader van Autoworld, de sfeer die door onze professionele commentatoren werd gecreëerd en de hoogstaande kwaliteit van de simulatoren loste onze verwachtingen helemaal in. ‘Driven by Dreams’ was het thema van onze expo over 75 jaar Porsche in Autoworld. Als je naar het parcours van Calogero Lopez kijkt zou het ook de slogan van onze operatie Born2Drive kunnen geweest zijn. Ik zou er zelfs ‘Driven by fair play’ willen aan toevoegen, want de sportiviteit was één van de sleutelwoorden dit jaar. Het feit dat we onze expo aan Born2Drive konden linken maakte van deze finale een enorm succes.”

Contacteer ons
Liana Picard PR Manager Porsche Belgium, D'Ieteren Automotive N.V/S.A.
Liana Picard PR Manager Porsche Belgium, D'Ieteren Automotive N.V/S.A.
Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2024 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos