De nieuwe Porsche Taycan: verbeterd in talrijke disciplines

De nieuwe Porsche Taycan: verbeterd in talrijke disciplines

  • Hoger oplaadvermogen: verhoogd met 50 kW tot maximaal 320 kW. Recuperatievermogen verhoogd tot maximaal 400 kW bij hoge snelheden.
  • Sneller: acceleratie van 0 tot 100 km/u is tot 0,6 seconden sneller. De Taycan Turbo S doet het in amper 2,4 seconden.
  • Verder: rijbereik is met 35 procent vergroot tot een maximum van 678 kilometer (WLTP). Alle Taycan-varianten kunnen in 18 minuten van 10 naar 80 procent opladen

Porsche heeft de Taycan een bijzonder uitgebreide update gegeven. De nieuwe versies hebben meer vermogen, een groter rijbereik, accelereren sneller en laden sneller en met een grotere stabiliteit op. Style Porsche heeft ook het design aangescherpt en de Turbo-modellen sterker gedifferentieerd. Alle Taycan-versies hebben voortaan een nog uitgebreidere standaarduitrusting en worden aangeboden met de nieuwste generatie van de Porsche Driver Experience met een verbeterd weergave- en bedieningsconcept.

Stuttgart. Alle drie de koetswerkvarianten zullen vanaf de lanceringsdatum voorzien zijn van de talrijke wijzigingen: de Taycan-sportberline, de veelzijdige Taycan Cross Turismo, die verkrijgbaar is met een offroadpack, en de sportieve maar ook praktische Taycan Sport Turismo. In elk geval zijn vier aandrijflijnmogelijkheden beschikbaar, met achter- en vierwielaangedreven varianten. De herziene versies zullen vanaf het voorjaar van 2024 aankomen bij de Porsche Centres.

Op weg naar serieproductie hebben ontwikkelingsingenieurs en testrijders in gecamoufleerde testauto’s meer dan 3,6 miljoen kilometer afgelegd over de hele wereld om de eerste volledig elektrische sportauto van Porsche steeds verder te verbeteren. De sportwagenconstructeur heeft bijna 150.000 exemplaren van de Taycan geproduceerd. De belangrijkste specifieke markten voor de Taycan zijn momenteel de VS, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en China.

“Eind 2019 luidden we met de Taycan het nieuwe tijdperk van de e-mobiliteit in. Hij bleek meteen een gamechanger en innovatieve pionier in het EV-segment”, zegt hoofd van de modelreeks, Kevin Giek. “Dit succesverhaal zetten we nu voort met de uitgebreid opgewaardeerde Taycan. De modellenlijn heeft nieuwe hoogten bereikt op het vlak van prestaties, met een uitzonderlijke rijdynamiek en dito rijplezier. Tegelijkertijd zijn we erin geslaagd om de efficiëntie, het rijbereik, de dagelijkse bruikbaarheid en het comfort aanzienlijk te verbeteren.”

Nog betere prestaties

Alle vernieuwde modellen accelereren veel sneller dan hun voorgangers. Twee voorbeelden aan beide uiteinden van het gamma: als sportsedans halen de Taycan en Taycan Turbo S de 100 km/u vanuit stilstand in respectievelijk slechts 4,8 en 2,4 seconden. Daarmee zijn ze 0,6 en 0,4 seconden sneller dan hun voorgangers.

Met de nieuwe push-to-pass-functie in het Sport Chrono-pack kan met een druk op de knop gedurende 10 seconden een boost tot 70 kW worden opgeroepen, afhankelijk van het model. De hogere acceleratiesnelheden zijn over het algemeen het resultaat van het hogere systeemvermogen. Zo levert de basis-Taycan bijvoorbeeld 60 kW meer dan voorheen. In de Taycan Turbo S is dat 140 kW extra met Launch Control. Dat verhoogt het systeemvermogen van het topmodel tot 700 kW/952 pk.

Meer dan 35 procent meer rijbereik vergeleken met de voorganger

Afhankelijk van de koetswerkvariant en de motor is het WLTP-rijbereik toegenomen tot maximaal 678 km, wat neerkomt op 175 km of 35 procent extra. De vernieuwde Taycan heeft tijdens lange ritten niet alleen minder oplaadstops nodig dan zijn voorganger, maar is ook sneller opgeladen: bij DC-laadstations van 800 volt kan hij bijvoorbeeld worden opgeladen met een vermogen tot 320 kW. Dat is 50 kW meer dan voordien. Het snellaadbereik van de nieuwe Performance-batterij is aanzienlijk uitgebreid. Dat betekent dat oplaadvermogens van meer dan 300 kW gedurende maximaal vijf minuten kunnen worden aangehouden en dat zeer hoge oplaadvermogens sneller kunnen worden bereikt, zelfs bij lage temperaturen.

Afhankelijk van onder andere iemands specifieke rijstijl kan dat de tijd die nodig is om de batterij van 10 naar 80 procent op te laden halveren ten opzichte van de voorganger. Bij de eerste Taycan-generatie bedraagt de oplaadtijd van 10 naar 80 procent bij 15 graden Celsius 37 minuten. Onder dezelfde omstandigheden heeft de vernieuwde Taycan slechts 18 minuten nodig, ondanks zijn grotere batterijcapaciteit. De Performance Battery Plus heeft nu een brutocapaciteit van 105 kWh, ten opzichte van 93 kWh voordien.

Nieuw actief onderstel

Alle vernieuwde Taycan-modellen zijn standaard uitgerust met adaptieve luchtvering. De nieuwe Porsche Active Ride-ophanging kan als optie worden besteld voor de versies met vierwielaandrijving. Dat systeem biedt een ongekende spreidstand tussen rijcomfort en rijdynamiek.

De ophanging houdt het koetswerk van de Taycan altijd vlak, zelfs tijdens dynamische rem-, stuur- en acceleratiemanoeuvres. Bij een gelijkmatige rijstijl absorbeert het systeem wegoneffenheden bijna volledig. In dynamische rijsituaties staat de Porsche Active Ride-ophanging garant voor een bijna perfecte connectie met de weg dankzij een evenwichtige verdeling van de wielbelastingen. Als de geschikte modus is geactiveerd, kan de ophanging stamp- en rolbewegingen compenseren om de acceleratiekrachten die inwerken op de inzittenden te beperken.

Uitgebreide efficiëntiemaatregelen

De gelijktijdige verbetering van de prestaties en efficiëntie is te danken aan een aantal factoren: een geavanceerde aandrijflijn met een nieuwe achterasmotor met tot 80 kW meer vermogen dan zijn voorganger op alle modellen, een gewijzigde pulsomvormer met geoptimaliseerde software, krachtigere batterijen, een herzien thermisch management, een warmtepomp van de volgende generatie en een gewijzigde recuperatie- en vierwielaandrijvingsstrategie.

Het maximale recuperatievermogen tijdens het afremmen vanaf hoge snelheden is met meer dan 30 procent toegenomen van 290 tot maximaal 400 kW. Alle varianten zijn nu standaard uitgerust met aerodynamisch geoptimaliseerde wielen en banden met verminderde rolweerstand. Hiertoe werden speciaal nieuwe 21-duimsvelgen en -banden ontwikkeld.

Aanzienlijk verbeterde uitrusting met minder gewicht

Hoewel de modellen tot 15 kilogram minder wegen is de standaarduitrusting nog uitgebreider dan voordien. Sfeerverlichting, ParkAssist met achteruitrijcamera, elektrisch inklapbare buitenspiegels met omtrekverlichting, verwarmbare voorstoelen, Porsche Intelligent Range Manager (PIRM), warmtepomp met een nieuw koelsysteem, smartphonehouder voor draadloos opladen, elektrische oplaadpoorten aan de bestuurders- en passagierszijde voorin, Drive Mode-schakelaar en Power Steering Plus zijn nu allemaal standaard.

De Taycan-basismodellen zijn nu ook standaard uitgerust met adaptieve luchtvering en aluminium drempelbeschermers. Naast de opgewaardeerde uitrusting omvat de verbeterde productspecificatie een batterij met een grotere capaciteit maar met een lager gewicht.

Nog aantrekkelijker design

Met een nieuwe styling voor- en achteraan met nieuwe koplampen en achterlichten hebben de experts van Style Porsche het strakke, puristische design van de Taycan verder verfijnd. De nieuwe voorspatborden en de plattere koplampen benadrukken de breedte van de Taycan nog meer.

De nieuwe koplampen zijn voorzien van HD-matrixtechnologie met hoge resolutie en gedetailleerde optica en vertonen nu in het donker de kenmerkende vierpuntssignatuur van het merk. Het Porsche-logo in de lichtstrip achteraan heeft een driedimensionaal design in glaslook. Voor het eerst is een verlichte versie hiervan beschikbaar, met welkomst- en vertrekanimaties.

Naast andere opvallende kenmerken zorgt de accentkleur Turbonite ervoor dat de Turbo- en Turbo S-modellen zich zowel aan de buitenkant als in het interieur duidelijker onderscheiden van de andere versies.

Vernieuwd bedienings- en weergaveconcept

Het instrumentenpaneel, het centrale beeldscherm en het optionele passagiersdisplay hebben voortaan een geoptimaliseerde gebruikersinterface met extra functies. De modusschakelaar op het stuurwiel is nu standaard. Voor Taycan-modellen uitgerust met het Sport Chrono-pack en de Performance Battery Plus is er een speciale push-to-pass-knop op de modusschakelaar.

Met behulp van de nieuwe bedieningshendel links achter het stuurwiel is de bediening van de rijhulpsystemen nu nog intuïtiever. Apple CarPlay is dieper geïntegreerd in de displays en functies van het voertuig. De nieuwe In-Car Video-functie maakt videostreaming op het centrale beeldscherm en het passagiersdisplay mogelijk.

De prijzen van de Taycan inclusief btw en met landspecifieke uitrusting beginnen in België
vanaf € 103.200.

Contacteer ons
Liana Picard PR Manager Porsche Belgium, D'Ieteren Automotive N.V/S.A.
Liana Picard PR Manager Porsche Belgium, D'Ieteren Automotive N.V/S.A.
Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2024 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos