De Porsche Carrera Cup Benelux is klaar voor een nog sterker 2023

De Porsche Carrera Cup Benelux is klaar voor een nog sterker 2023

  • Zes meetings met telkens twee sprintraces tijdens stuk voor stuk sterke autosportevenementen
  • Snelste merkencup van de Benelux al aan zijn elfde editie toe

 

De Porsche Carrera Cup Benelux heeft een zeer geslaagde tiende verjaardagseditie achter de rug en maakt zich ondertussen al op voor een elfde jaargang. 2023 belooft nog beter te worden dan de voorbije edities, met als rode draad stabiliteit voor de deelnemende rijders en teams. Zes meetings van telkens twee wedstrijden van 30 minuten en één ronde vormen het seizoen 2023, met de start, zoals de goede gewoonte het wil, tijdens de Belgische manche van het hoogstaande FIA World Endurance Championship en dat op 27, 28 en 29 april, uiteraard in de Belgische Ardennen op het prachtige circuit van Spa-Francorchamps.

 

Het seizoen 2022 van de Porsche Carrera Cup Benelux werd recent tijdens een prachtige gala-avond afgesloten en meteen staat de deur naar 2023 open. Dat seizoen start met de officiële testdag op 7 april op het circuit van Spa-Francorchamps, hetzelfde circuit waar de snelste merkencup van de Benelux ook van start zal gaan. Op 27, 28 en 29 april zien we opnieuw een vol startveld Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – de Raidillon bestormen voor twee schitterende wedstrijden. Het wordt meteen een bijzonder weekend, want het publiek in de Ardennen maakt dan ook kennis met de nieuwe prototype Porsche 963 LMDh, die voor de wereldtitel uithouding zal strijden en dat met onder meer onze landgenoot Laurens Vanthoor achter het stuur.

 

Goed zes weken later komen de teams en rijders aan in Hockenheim voor een bijzondere meeting, vandaag nog onder de noemer ‘Ready for a Special Event’, waarover later zeker meer.

 

Op 23, 24 en 25 juni start dan een dubbel luik in Nederland, eerst op Circuit Zandvoort in het gezelschap van het DTM-kampioenschap en vervolgens, midden augustus (11, 12 en 13) tijdens de Jack’s Racing Day in Assen, een meeting die elk jaar weer voor een vol huis garant staat.

 

Het najaar start met de tweede Belgische manche, uiteraard op Circuit Zolder tijdens één van de grootste meetings op Limburgse bodem, met name de Truck GP Zolder, die van 8 tot en met 10 september plaatsvindt.

 

De finale, die is voorbehouden aan de RedBull Ring in Oostenrijk, tijdens het bezoek van het DTM aan de prachtige regio Styrië en dat van 22 tot en met 24 september.

 

Sterke kalender, Talent Pool in de kijker en Team Championship als nieuwigheid

 

Onze kalender is opnieuw een sterke mix van Benelux-events en twee sterke verplaatsingen naar het buitenland tijdens DTM-meetings[LP1] ”, blikt Olivier Aerts, Series Manager van de Porsche Carrera Cup Benelux op 2023 vooruit. “We maken ons op voor een sterk seizoen, met een volle en vooral ook evenwichtige startgrid. Uiteraard vechten de grote namen in de Pro-klasse, waar we vijf nieuwe rookies hebben bij de al ontvangen aanmeldingen. Wij hechten enorm veel belang aan de Talent Pool, waar we verder in investeren en de komst van die vijf nieuwe talenten, doet ons dan ook erg veel plezier. Maar ook in de Pro-Am en Am-categorie gaan kwaliteit en kwantiteit hand in hand. Last but not least gaan we met een Team Championship ook onze formaties nog meer in de kijker zetten. Uiteraard vindt dat alles plaats in dezelfde hoogstaande omgeving als de voorbije jaren en we gaan er samen met Porsche Belgium en Netherlands alles aan doen om nog meer Porsche-liefhebbers via de Porsche Centers te betrekken bij de Porsche Carrera Cup Benelux.”

 

Afspraak op 27, 28 en 29 april in Spa-Francorchamps!

 

Season Test and Race Calendar 2023*

 

07. April 2023 ​ ​ ​ ​ Official Test day, Spa-Francorchamps

27. April - 29. April 2023 ​ ​ FIA WEC, Spa (BEL)

(Race 1+2)

09. - 11. June 2023 ​ ​ ​ Hockenheimring, (GER)

(Race 3+4)

23. - 25. June 2023 ​ ​ ​ DTM, Zandvoort (NLD)

(Race 5+6)

11. - 13. August 2023 ​ ​ Jack’s Racing Day, Assen (NLD)

(Race 7+8)

08. - 10. September 2023 ​ ​ Truck GP, Zolder (BEL)

(Race 9+10)

22. - 24. September 2023 ​ ​ DTM, Redbull Ring (AUT)

(Race 11+12) ​

[LP1] Een is met DTM, de andere is niet met DTM!

Story image

 

Catherine Van Geel PR Manager, D'Ieteren - Porsche Belgium

 

 

Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2024 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos