De snelste elektrische auto van Zuffenhausen

De snelste elektrische auto van Zuffenhausen

  • Officiële rondetijd van 7:07,55 minuten op de Nürburgring-Nordschleife 
  • Nieuw record voor een elektrische Porsche  
  • Hoge reproduceerbaarheid: meerdere rondetijden met minder dan één seconde verschil 
Porsche-ontwikkelingsrijder Lars Kern heeft zichzelf op de Nürburgring overtroffen: in een preserie-Taycan zette hij een rondetijd neer van 7:07,55 minuten op de Nordschleife. Deze officiële rondetijd is maar liefst 26 seconden sneller dan tijdens zijn laatste recordrit, in een Taycan Turbo S Sport berline uitgerust met het Performance-pack in augustus 2022. 

Stuttgart/Adenau. “Zesentwintig seconden is een halve eeuwigheid in de autosport. Lars’ rondetijd van 7:07,55 minuten op de Nordschleife is sensationeel en plaatst de Taycan in dezelfde klasse als elektrische hypercars”, zegt hoofd van de modelreeks, Kevin Giek. “En met name indrukwekkend is dat Lars over meerdere ronden bijna exact dezelfde tijd klokte.” 

“Ik heb zo hard mogelijk gepusht, maar dat was echt alles wat ik kon doen”, zegt Kern. Voor de dag van de snelle ronden stond de Nürburgring-Nordschleife exclusief ter beschikking van de ervaren racer. Om veiligheidsredenen was de testauto uitgerust met de wettelijk voorgeschreven rolkooi en racekuipstoelen. In vergelijking met het record uit 2022 in een Taycan Turbo S waren de tijden aanzienlijk beter: de preseriewagen reed maar liefst 25 km/u sneller bij het induiken van de Schwedenkreuz-bocht. Om het verschil verder te illustreren: tegen de tijd dat Kern nu over de finish kwam ter hoogte van Grandstand 13 (T13), zou hij tijdens zijn recordrit in de Taycan Turbo S in 2022 nog maar net de ingang van de Nordschleife gepasseerd zijn, klaar om de Antoniusbuche-sectie in te gaan. Daarmee bedroeg de afstand tussen de preserie-Taycan en de huidige Turbo S meer dan 1,3 kilometer, een cijfer dat de prestatiesprong illustreert die werd gemaakt op het 20,8 km lange parcours in de Duitse Eifelstreek. Een onboard video van de volledige ronde zal midden maart worden gepubliceerd. 

Meer informatie, evenals film- en fotomateriaal, is beschikbaar in de Porsche Pressroom: porsche-press.be 

Alle nieuwe voertuigen die door Porsche worden aangeboden, zijn gehomologeerd volgens WLTP. Officiële NEDC-waarden afgeleid van WLTP-waarden zijn sinds 1 januari 2023 niet meer beschikbaar voor nieuwe voertuigen en kunnen daarom niet worden verstrekt. 

Meer informatie over het officiële brandstofverbruik en de officiële, specifieke CO2-uitstoot van nieuwe personenauto’s is beschikbaar in de publicatie ‘Leitfaden über den Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen’, die gratis verkrijgbaar is bij alle verkooppunten en bij DAT, Hellmuth-Hirth-Strasse 1, D-73760 Ostfildern. 

Contacteer ons
Liana Picard PR Manager Porsche Belgium, D'Ieteren Automotive N.V/S.A.
Liana Picard PR Manager Porsche Belgium, D'Ieteren Automotive N.V/S.A.
Over Porsche

Press room Porsche Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.porsche.be. 

Profiel :

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

© 2024 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf 

Porsche
Grand'route | Grote baan 395
1620 Drogenbos